zmstr Napisano 7 listopada 2015 #1 Napisano 7 listopada 2015 Na działce, na której chcę się budować są już przyłącza wody i prądu (jest stary dom, który wyburzę po wprowadzeniu się do nowego). Czy zglaszam budowę do pge i wodociągów? Pytanie może i banalne, ale chcę wszelkie wątpliwości rozwiać przed rozpoczęciem budowy.
Gość mhtyl Napisano 7 listopada 2015 #2 Napisano 7 listopada 2015 Załatwiałeś zapewnienie dostaw mediów (prądu i wody) do PnB?Załatwiałeś zapewnienie dostaw mediów (prądu i wody) do PnB?
zmstr Napisano 7 listopada 2015 Autor #3 Napisano 7 listopada 2015 na razie jeszcze nie, jestem na etapie wyboru projektu i wszelkie nieścisłości chcę rozwiązać wcześniej
Gość mhtyl Napisano 7 listopada 2015 #4 Napisano 7 listopada 2015 No to będziesz wiedział czy "stare" przyłącza wystarcza czy będziesz usiał robić nowe. Z tym, że woda jeszcze mogła by zostać ale przyłącze energetyczne to raczej będziesz musiał robić nowe.
Gość mhtyl Napisano 7 listopada 2015 #5 Napisano 7 listopada 2015 Do tego starego domu to wiesz jakiem jest zrobione przyłącze? znaczy jest skrzynka ZK czy jeszcze po staremu wszystko w domu.
zmstr Napisano 8 listopada 2015 Autor #6 Napisano 8 listopada 2015 W domu jest licznik, a z domu wyprowadzony jest prąd do reszty budynków na działce. Przyłącze jest napowietrzne i zastanawiałem się czy czasem nie lepiej je skablować i postawić skrzynkę przy płocie.
Gość mhtyl Napisano 8 listopada 2015 #7 Napisano 8 listopada 2015 Cytat W domu jest licznik, a z domu wyprowadzony jest prąd do reszty budynków na działce. Przyłącze jest napowietrzne i zastanawiałem się czy czasem nie lepiej je skablować i postawić skrzynkę przy płocie. Czyli pewne będzie, że będziesz miał tą skrzynkę w granicy czy w ogrodzeniu (teraz już w domu liczników i zabezpieczeń nie zakładają) . Jak zrobią Ci przyłącze to pość kabel od skrzynki do domu pod ziemią, będzie estetyczniej i wygodniej.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się