Skocz do zawartości

Historia edycji

zenek

zenek

2 godziny temu, gawel napisał:

Co do kotłów do centralnego to mam i polecam Termet gco 19,8/4e to jest sprzęt wieczny pracuje od 1995 roku czyli ponad 24 lata

Poprzedni kocioł (z otwartą komorą) działał 31 lat, prosta automatyka i nawet mógłby dalek, ale palił jak lokomotywa.

Kupiłem Baxi - jednofunkcyjny - zobaczymy. Za późno by ulec twej rekomendacji :14_relaxed: Choć postawa producenta Termet jest imponująca. Ciekawa, jak będzie z Baxi (De Dietrich).

Jestem ciekaw, czy obecny termet ma wytrzymałość tego sprzed 20 lat.

Wiesz mam stary odkurzacz Zelmera Alfa 2. Rocznik 1969. cena 1150zł. Z tabliczki znamionowej. Pierwszy odkurzacz rodziców. z 15 lat temu wymieniłem wyłącznik - taki zwykły, jak przy nocnej lampce. Jakieś 3 lata temu znajomy wymienił silnik (z innego starego zelmera). I działa. Trzymam go jako antyk. w końcu prawie 50 lat, czyli antyk :14_relaxed:, komputer nim odkurzam, bo nie szarpie, jak warsztatowy Karchera za 250 w promocji (a taki mam do domu) :14_relaxed: na razie super.

Ale - parę lat temu kupiłem nowego zelmera, kilkaset zł, szczotki, biegi - i rozleciał się w dwa lata.

Fabryka Zelmera chyba znikła niedawno.

Znowu się rozpisałem - ale to też przypowieść do trwałości obecnych urządzeń.

Teraz rzadko który sprzęt tyle wytrzymuje - 10 lat to góra.

zenek

zenek

1 godzinę temu, gawel napisał:

Co do kotłów do centralnego to mam i polecam Termet gco 19,8/4e to jest sprzęt wieczny pracuje od 1995 roku czyli ponad 24 lata

Poprzedni kocioł (z otwartą komorą) działał 31 lat, prosta automatyka i nawet mógłby dalek, ale palił jak lokomotywa.

Kupiłem Baxi - jednofunkcyjny - zobaczymy. Za późno by ulec twej rekomendacji :14_relaxed: Choć postawa producenta Termet jest imponująca. Ciekawa, jak będzie Baxi (De Dietrich).

Jestem ciekaw, czy obecny termet ma wytrzymałość tego sprzed 20 lat.

Wiesz mam stary odkurzacz Zelmera Alfa 2. Rocznik 1969. cena 1150zł. Z tabliczki znamionowej. Pierwszy odkurzacz rodziców. z 15 lat temu wymieniłem wyłącznik - taki zwykły, jak przy nocnej lampce. Jakieś 3 lata temu znajomy wymienił silnik (z innego starego zelmera). I działa. Trzymam go jako antyk. w końcu prawie 50 lat, czyli antyk :14_relaxed:, komputer nim odkurzam, bo nie szarpie, jak warsztatowy Karchera za 250 w promocji (a taki mam do domu) :14_relaxed:

Ale - parę lat temu kupiłem nowego zelmera, kilkaset zł, szczotki, biegi - i rozleciał się w dwa lata.

Fabryka Zelmera chyba znikła niedawno.

Znowu się rozpisałem - ale to też przypowieść do trwałości obecnych urządzeń.

Teraz rzadko który sprzęt tyle wytrzymuje - 10 lat to góra.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...