-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Trzeba przyjąć zasady jak dla pełnego deskowania. Te zaś instrukcja producenta z całą pewnością opisuje. Tak dla ścisłości, to jako pełne deskowanie tradycyjnie uznaje się również taki właśnie układ, w którym odstępy pomiędzy deskami wynoszą nawet do 5 cm. W zasadzie w przypadku blachy jest ono nawet korzystniejsze, bo umożliwia osuszanie spodniej części blachy. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Jeżeli dobrze rozumiem opis, to pion jest przy ścianie oddzielającej łazienkę od toalety. Jeżeli sedes będzie można do niego przyłączyć i zachować przy tym spadek poziomej rury przyłączeniowej ok 2% (2 cm na 1 m długości) to nie będzie problemu. W trudniejszych sytuacjach też coś da się zrobić. Ostatecznie założyć nawet zestaw rozdrabniająco-przepompowujący. Ale wątpię, żeby to było konieczne. -
Przez Budujemy Dom - podstawa domu · Napisano
Kluczowe jest to, czy w nowym pomieszczeniu sedes da się ustawić blisko pionu. Jeżeli tak, to nie będzie problemu ze zmianą lokalizacji. -
Do wc potrzebna jest rura kanalizacyjna dużej średnicy. Spróbuj znaleźć drogę do niej od planowanego usytuowania muszli. Jeśli się uda, to reszta spraw jest nietrudna do ogarnięcia. Czyli wszystko zależy od możliwości odprowadzenia ścieków do grubej rury.
-
Oczywiscie, ze ziolowe . Czasami robie niektorym fotki i sprawdzam, co to jest i, kazde z nich jest dobre na cos tam, albo przeciwko czemus tam. Jak mi starczy energii, to bede je kompostowac. Moja osobista definicja chwastu: jest to roslina, ktora rosnie tam, gdzie jej nie chcemy. Na przyklad taka roza w lanie zboza jest chwastem... Tu ma;a poprawka, mialo byc140 a nie 40. A po przeprowadzeniu dokladniejszego spisu powszechego moich debow, okazalo sie, ze jest icj ponad 160. Mali spryciarze, ukrywali sie w wysokich trawach. Martwia mnie troche moje sosny. Bardzo zolkna im igly, Mam nadzieje, ze to z powodu suszy, a nie jakiejs choroby. I ze jednak odzyja po paru solidniejszych opadach. Oby tylko nie nadeszly jakies wichury. bo sa tak wysuszone i oslabione, ze moglyby sie lamac jak zapalki.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się