deepack16 Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #1 Napisano 16 kwietnia 2015 Witam 3dni temu wylalem posadzkę no taka w altanie na 2 razy Może tak jeden kawałek wylalem w sobotę a następny w wtorek bywając na dzialce zraszalem posadzkę A teraz co nieco o posadzce :Wiec tak grunt byl utwardzony Wylewka to 1:3 piach 0-4mmZacieralem ja na gladko bez żadnych podsypek Poprostu jak troche zwiozala to ja paca metalowa przelecialem A teraz problem Posadzkę mogę zarysować obojętnie jakim narzędziem i wydlupac dziurę proszę o porady co zrobić aby byla mocniejsza Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 kwietnia 2015 Udostępnij #2 Napisano 16 kwietnia 2015 Cytat Witam 3dni temu wylalem posadzkę no taka w altanie na 2 razy Posadzkę mogę zarysować obojętnie jakim narzędziem i wydlupac dziurę proszę o porady co zrobić aby byla mocniejsza Poczekaj jeszcze tydzień albo dwa a problem sam zniknie. Link do komentarza
deepack16 Napisano 17 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #3 Napisano 17 kwietnia 2015 Chodzic normal is po niej moge ? I czy gruntem zwyklym moge to przejechac Link do komentarza
PeZet Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #4 Napisano 17 kwietnia 2015 (edytowany) deepack16, nie łaź po tej wylewce póki nie stwardnieje. A stwardnieje za tydzień. I poprawiaj błędy w swoich postach. Edytowano 17 kwietnia 2015 przez PeZet (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #5 Napisano 17 kwietnia 2015 Cytat Chodzic normal is po niej moge ? I czy gruntem zwyklym moge to przejechac Normal to będzie jak zaczniesz pisać poprawnie, bo jakąś chińszczyznę odprawiasz.Gruntem możesz, ale poczekaj aż ona wyschnie. Link do komentarza
deepack16 Napisano 17 kwietnia 2015 Autor Udostępnij #6 Napisano 17 kwietnia 2015 Sorry panowie ale wypełniałem temat na telefonie wiec te bledy przez słownikDziękuję wszystkim za pomoc ,czekam co dalej sie potoczy z posadzka Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #7 Napisano 17 kwietnia 2015 Cytat Sorry panowie ale wypełniałem temat na telefonie wiec te bledy przez słownikDziękuję wszystkim za pomoc ,czekam co dalej sie potoczy z posadzka Nie zaszkodzi jak od czasu do czasu polejesz ja woda aby nie popękała. Link do komentarza
PeZet Napisano 17 kwietnia 2015 Udostępnij #8 Napisano 17 kwietnia 2015 Tak jest. Spsikaj wodą i zakryj folią, gazetami, deskami, żeby trzymało wilgoć. Link do komentarza
deepack16 Napisano 1 maja 2015 Autor Udostępnij #9 Napisano 1 maja 2015 Witam tak jak pisaliście posadzka stwardnialaMam jeszcze jedno pytanie Musze wylać drugą posadzkę o wymiarach 330cmx200cm i wysokość 8cm wylać to musze na gruz betonowy nie ceglany I mam pytaniaCzy np mogę posypać najpierw ten gruz piachem aby lepiej sie stąpalo w trakcie betonowaniaOstatnim razem beton ściągałem po rurkach ale ktos ukradl mi z działki i nie mam juz chce zastosowac od miotly trzonek mam 2sztyuki o tej samej grubości i dlugosci Co o tym myślicie może macie inne pomysły? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 1 maja 2015 Udostępnij #10 Napisano 1 maja 2015 Ta posadzka gdzie ma być wylewana? To pomieszczenie ma jakieś murki skrajne? Link do komentarza
deepack16 Napisano 1 maja 2015 Autor Udostępnij #11 Napisano 1 maja 2015 Wylewka na dzialce z jednej strony jest taki wysoki murek a z drugiej strony sciana ale 30cm od ściany musze zrobic spadek do ściany Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 1 maja 2015 Udostępnij #12 Napisano 1 maja 2015 Cytat Wylewka na dzialce z jednej strony jest taki wysoki murek a z drugiej strony sciana ale 30cm od ściany musze zrobic spadek do ściany To zamiast tych kijów od szczotek daj deski na wysoki kant. Ułóż je z odpowiednim spadem, zalej betonem , zaciągniesz to po całości łatą zrobioną np z deski odpowiedniej szerokości, a po stwardnieniu betonu deski wyciągasz, a szczeliny po deskach zacierasz betonem i gitara Link do komentarza
deepack16 Napisano 2 maja 2015 Autor Udostępnij #13 Napisano 2 maja 2015 Właśnie tak zrobiłem dzieki wszystko fajnie wygląda betonuje powoli A pytanie do ciebie może znasz jakis fajny sposób by ja zatrzeć tak fest na gladko Bo ja robiłem tak:Najpierw paca styropianowa okrężne ruchy a na końcu przejechałem paca metalowa ruchy jak bym kladl klej na styropian Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 2 maja 2015 Udostępnij #14 Napisano 2 maja 2015 Cytat Właśnie tak zrobiłem dzieki wszystko fajnie wygląda betonuje powoli A pytanie do ciebie może znasz jakis fajny sposób by ja zatrzeć tak fest na gladko Bo ja robiłem tak:Najpierw paca styropianowa okrężne ruchy a na końcu przejechałem paca metalowa ruchy jak bym kladl klej na styropian Ja nie robiłem ale słyszałem jak kolega opowiadał, że przy zacieraniu posypywał suchym, betonem i zacierał spryskując od czasu do czasu wodą. Podobno wyszła mu posadzka jak "szkło". Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 2 maja 2015 Udostępnij #15 Napisano 2 maja 2015 Cytat Właśnie tak zrobiłem dzieki wszystko fajnie wygląda betonuje powoli A pytanie do ciebie może znasz jakis fajny sposób by ja zatrzeć tak fest na gladko Bo ja robiłem tak:Najpierw paca styropianowa okrężne ruchy a na końcu przejechałem paca metalowa ruchy jak bym kladl klej na styropian wrzuć jakieś foty Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się