Lauraaa Napisano 23 lutego 2015 Udostępnij #1 Napisano 23 lutego 2015 Witam.Macie jakieś pomysły na kolory w łazience? Robimy ją od podstaw więc jest pole do popisu, ale nie mam żadnego pomysłu kolorów. Widziałam kiedyś piękne łazienki z ciemnymi płytkami, wyglądają bardzo elegancko, ale nie wiem czy to się sprawdza w małej łazience. Link do komentarza
Hebe Napisano 23 lutego 2015 Udostępnij #2 Napisano 23 lutego 2015 A w jakich czujesz się dobrze? Link do komentarza
beatina Napisano 28 lutego 2015 Udostępnij #3 Napisano 28 lutego 2015 Ja mam w łazience od niedawna w sumie połączenie bieli i głębokiego niebieskiego wpadającego w granat. Do tego takie morskie, marynarskie dodatki. Moim zdaniem połączenie, które sprawdza się naprawdę świetnie:) Ale wiadomo, mogą być róże, beże, zielenie:) Rozwiązań całe mnóstwo Link do komentarza
gaworek04 Napisano 3 marca 2015 Udostępnij #4 Napisano 3 marca 2015 Również pomyślałam o głębokim niebieskim. Ewentualnie zielony lub pomarańczowy - też super Każdy z nich w połączeniu z bielą wypadnie świetnie. Link do komentarza
kasiulkaob Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #5 Napisano 12 marca 2015 Mnie się w łazience bardzo podobają odcienie szarości. Bardzo nie lubię żywych kolorów.Dobór koloru powinien też zależeć od tego jakiej wielkości masz łazienkę. Mała cała ciemna łazienka raczej nie będzie zbyt dobrze wyglądała. Jasne kolory optycznie są mogą powiększyć. Zastanów się jakie kolory sprawiają, że się najlepiej czujesz i właśnie takie wybierz. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #6 Napisano 12 marca 2015 Ja wolę stonowane kolory ścian i podłóg, za to lubię ożywiać przestrzeń kolorowymi dodatkami Link do komentarza
Adam Koszaliński Napisano 13 marca 2015 Udostępnij #7 Napisano 13 marca 2015 Dotychczas miałem całą łazienkę w takich ciemnozielonych kafelkach, w jakieś mazy (ściany) plus jaśniejszą zieleń na podłodze (nie pytajcie kto wymyślił sobie takie połączenie;)), więc pierwszą decyzją, jaką podjęliśmy odnośnie remontu łazienki była zmiana kafelków na jasne, żeby dodać przestrzeni. Wybraliśmy duże prostokątne kafle w kolorze piaskowym, na podłodze takie same i 3/4 wysokości ściany wyłożyliśmy kafle (tej samej wielkości) z wzorem róży, z kontrastującą ciemnosrebrną listwą (oczywiście ta "listwa " to też kafelek;p). łazienka od razu 3 razy większa!! Link do komentarza
Lauraaa Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij #8 Napisano 16 marca 2015 Cytat Mnie się w łazience bardzo podobają odcienie szarości. Bardzo nie lubię żywych kolorów.Dobór koloru powinien też zależeć od tego jakiej wielkości masz łazienkę. Mała cała ciemna łazienka raczej nie będzie zbyt dobrze wyglądała. Jasne kolory optycznie są mogą powiększyć. Zastanów się jakie kolory sprawiają, że się najlepiej czujesz i właśnie takie wybierz. Łazienka właśnie jest mała. Może lepiej jakiś jasny kolor z dodatkiem mocniejszego koloru. Zielone i niebieskie łazienki kojarzą mi się, że dawno tak urządzali łazienki. Chciałabym coś nowoczesnego. A co myślicie o beżowej łazience z dodatkami brązu? Cytat Dotychczas miałem całą łazienkę w takich ciemnozielonych kafelkach, w jakieś mazy (ściany) plus jaśniejszą zieleń na podłodze (nie pytajcie kto wymyślił sobie takie połączenie;)), więc pierwszą decyzją, jaką podjęliśmy odnośnie remontu łazienki była zmiana kafelków na jasne, żeby dodać przestrzeni. Wybraliśmy duże prostokątne kafle w kolorze piaskowym, na podłodze takie same i 3/4 wysokości ściany wyłożyliśmy kafle (tej samej wielkości) z wzorem róży, z kontrastującą ciemnosrebrną listwą (oczywiście ta "listwa " to też kafelek;p). łazienka od razu 3 razy większa!! Bardzo fajny pomysł. Wyobrażam sobie, że musi być naprawdę ładnie, a jeżeli jeszcze powiększyło wnętrze to chyba pomyślę nad takim rozwiązaniem Link do komentarza
Madzia83 Napisano 9 kwietnia 2015 Udostępnij #9 Napisano 9 kwietnia 2015 Ja mam kolor jasny, biało różowy i jest dobrze, przejrzyście. Jeśli masz większą łazienkę to by ładnie wyglądała czarno czerwona. By była bardzo stylowa i nowoczesna. Link do komentarza
Wawrzynek Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij #10 Napisano 12 kwietnia 2015 U nas w łazience ściany wyłożone są bardzo jasnymi płytkami o bardzo dużej wielkości, natomiast podłoga zrobiona jest kafelkami które wiernie odwzorowują drewno. Bardzo fajnie to wygląda. Do tego dodatki w drewnie, jasne oświetlenie i dobrze dobrane kolorystycznie ręczniki na ścianie. Polecam taki miks kolorów. Link do komentarza
ilona53 Napisano 13 kwietnia 2015 Udostępnij #11 Napisano 13 kwietnia 2015 U mnie w łazience połączyłam kremowy z białym i jasnym brązem. Do tego na ścianie jest wielkie lustro, które sprawia wrażenie, że pomieszczenie jest dużo większe. Polecam, efekt niesamowity. Link do komentarza
Miskweer Napisano 15 kwietnia 2015 Udostępnij #12 Napisano 15 kwietnia 2015 Kilka moich propozycji:krem-łosoś-czerńbiel-szarościgrafit- bielturkus Link do komentarza
isen.sen Napisano 20 kwietnia 2015 Udostępnij #13 Napisano 20 kwietnia 2015 Mi też się bardzo podobają ciemne płytki (kiedyś widziałam przepiękne, z takimi błyszczącymi drobinkami, coś jak mika) ale obawiam się że do małej łazienki średnio się nadają :(Może zrób jakiś neutralny kolor ścian - piaskowy, biały, ecru a do tego mocne dodatki - czerwień, pomarańcz..? Albo nawet ten niby oklepany niebieski, ale taki intensywny (np. kobalt). Wydaje mi się, że fajnie byłoby też połączyć jasne płytki z ciemnym drewnem. Link do komentarza
maciej32_34 Napisano 26 kwietnia 2015 Udostępnij #14 Napisano 26 kwietnia 2015 Gdybym ja miał na tyle przestrzeni w łazience żeby to dobrze wyglądało, to bym wybrał wariant połączenia czarnych płytek i białych fug. Zawsze to mi się podobało. I lustra gdzieniegdzie do tego. Mój znajomy ostatnio robił łazienkę i ma takie płyty betonowe o.O dziwne. Link do komentarza
Ewa Kopeć Napisano 5 maja 2015 Udostępnij #15 Napisano 5 maja 2015 Akurat z lustrami nie trzeba się jakoś ograniczać jeśli mamy na to miejsce, dowolnego formatu szkło wklejane w płytki, nie lustro wiszące, powiększy optycznie pomieszczenie. Link do komentarza
kuba1739 Napisano 6 maja 2015 Udostępnij #16 Napisano 6 maja 2015 Kolor piasku, kamieni i drewna to kolory które najbardziej mi się podobają. Są neutralne i łatwo ich użyć w wielu zestawieniach kolorystycznych. Według mnie łagodzą surowość i chłód ceramiki oraz armatury, czynią wnętrze przytulnym, ciepłym i swojskim Link do komentarza
mi.mirek Napisano 7 maja 2015 Udostępnij #17 Napisano 7 maja 2015 szarości i beże najlepsze według mnie:)no ale to też zależy od oświetlenia Link do komentarza
Wawrzynek Napisano 17 maja 2015 Udostępnij #18 Napisano 17 maja 2015 Generalnie kolor płytek ma bardzo duże znaczenie i udział w efekcie wizualnym. Stonowane i neutralne kolory warto zastosować, kiedy chcemy wyeksponować użyte w łazience dodatki (np. ładną umywalkę). Bardzo ważną cechą jasnych płytek jest to, że pozwala wtopić w tło białe urządzenia. Ważna jest też, poza wyglądem, klasa ścieralności. Link do komentarza
kryspy23n Napisano 18 maja 2015 Udostępnij #19 Napisano 18 maja 2015 dużo zależy od powierzchni łazienki. nie postawisz na mocne akcenty i kolory jeśli twoja łazienka jest mała. Link do komentarza
akee Napisano 19 maja 2015 Udostępnij #20 Napisano 19 maja 2015 Myślę, że przy wyborze kolorów do łazienki warto się kierować wymiarami wnętrza. Jeżeli jest niewielkie fajnie jest jest wizualnie powiększyć ;) Do tego najlepiej nadają się chłodne kolory, jakieś szarości, błękit lub zieleń bieli, albo trochę przewrotnie - pudrowy róż. Mieszkam w bloku, moja łazienka jest niewielka i takie jasne różowe płytki z ciemniejszymi wzorkami (trochę to wzorki, trochę takie przejścia od różu do bieli, ciężko mi to opisać) fajnie się sprawdziły, do tego dobrałam białe meble i póki co jestem zadowolona z efektu. Ale tak na przyszłość, jak się dorobię nowego mieszkania z większą łazienką to urządzę ją na zielono-seledynowo z drewnianymi elementami w różnych odcieniach brązu i jasnym i bardzo ciemnym. Według mnie motyw marynarski jest już trochę przechodzony, ale co kto lubi ;) Link do komentarza
Ela Kawior Napisano 20 maja 2015 Udostępnij #21 Napisano 20 maja 2015 jasne, małą łazienkę optycznie powiększamy przez jasne kolory czy lustra. ale jeśli komuś odpowiada ciemniejsza kolorystyka, też może odpowiednio pokombinować z połączeniami czy oświetleniem żeby efekt był zadowalający. ja bym z przyjemnością zrobiła sobie ciemne, nawet i czarne płytki z połyskiem, a jako uzupełnienie i formę doświetlenia mozaikę np zieloną Link do komentarza
Wawrzynek Napisano 24 maja 2015 Udostępnij #22 Napisano 24 maja 2015 Pytanie, czy światło w zupełności wystarczy by uzupełnić ciemną kolorystykę.A co sądzicie o rozwiązaniach typu płytki Dekor, z ładnymi wzorami? I dobieraniu ich pod kolor łazienki? Link do komentarza
retrofood Napisano 25 maja 2015 Udostępnij #23 Napisano 25 maja 2015 Cytat A co sądzicie o rozwiązaniach typu płytki Dekor, z ładnymi wzorami? I dobieraniu ich pod kolor łazienki? Mam przyjemniejsze zajęcia. Link do komentarza
Chad10 Napisano 25 maja 2015 Udostępnij #24 Napisano 25 maja 2015 Mi natomiast podoba się łazienka, która ma beżowe, kremowe płytki ceramiczne lub kamienne. Ładnie wygląda drewniane wykończenie, nie tak standardowo, ciemne drewniane panele na podłodze,. Najlepiej z debu albo tek zeby podłoga nie ulegała wilgoci. Gdy widać od wejścia jak najwięcej podłogi, łazienka staje się optycznie większa. Link do komentarza
Janeczka88 Napisano 25 maja 2015 Udostępnij #25 Napisano 25 maja 2015 Jeśli łazienka jest mała, to uważaj z ciemnymi kolorami, bo moją ją optycznie pomniejszyć. Pomyślałabym na Twoim miejscu o jakimś fajnym dużym lustrze, sprawi, że łazienka będzie wydawać się większa, do tego dobre oświetlenie;) Link do komentarza
Wawrzynek Napisano 5 czerwca 2015 Udostępnij #26 Napisano 5 czerwca 2015 Bardzo fajne ostatnimi czasy pojawiają się płytki typu Dekor, można dobrać ciekawie wyglądające motywy! Dla przykładu: Link do komentarza
szumi_morze Napisano 8 czerwca 2015 Udostępnij #27 Napisano 8 czerwca 2015 Cytat Bardzo fajne ostatnimi czasy pojawiają się płytki typu Dekor, można dobrać ciekawie wyglądające motywy! Dla przykładu: mi się nie podoba, ale rzecz gustu:) Link do komentarza
PaulinaPk Napisano 9 czerwca 2015 Udostępnij #28 Napisano 9 czerwca 2015 Ja mam w lazience polaczenie bezowych scian z brazowymi kafelkami - daje swietny i przytulny efekt przy delikatnym oswietleniu i podswietlonej wannie, przyklad na obrazku Link do komentarza
szulczyk Napisano 15 czerwca 2015 Udostępnij #29 Napisano 15 czerwca 2015 Beż z niewielką ilością brązu to moim zdaniem dobre i całkiem eleganckie rozwiązanie do małej łazienki. PaulinaPk bardzo podoba mi się podświetlenie wanny, klimatyczne Link do komentarza
przemek102 Napisano 15 czerwca 2015 Udostępnij #30 Napisano 15 czerwca 2015 Polecam połączenie grafitu z bielą. Przy odrobinie wyobraźni można fajny efekt uzyskać. Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 24 czerwca 2015 Udostępnij #31 Napisano 24 czerwca 2015 Proponuję, aby podłoga i większość ścian była biała. Jednak zamiast kłaść płytki należy wziąć pod uwagę wersję minimalistyczną, czyli posadzkę żywiczną, jak i specjalną farbę. Jednak jedna ze ścian dla urozmaicenia powinna być w kolorze ciemno bordowym. Na niej będzie kontrastowała suszarka łazienkowa Tatou Bains, która pomalowana jest lakierem epoxy-polyester w kolorze białym. Link do komentarza
decora Napisano 30 czerwca 2015 Udostępnij #32 Napisano 30 czerwca 2015 Ja mam u siebie biel i zieleń, do tego jeśli chcecie to można postawić jakąś ładną roślinkę ;) Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 30 czerwca 2015 Udostępnij #33 Napisano 30 czerwca 2015 Jasna glazura w neutralnych kolorach to pomysł ponadczasowy i uniwersalny. Sprawdzi się na lata, zwłaszcza w Małej łazience, która wymaga optycznego powiększenia przestrzeni. Jednak poza ceramiką sanitarną i glazurą w skład wyposażenia łazienki wchodzą elementy, które zdecydowanie łatwiej jest zmienić niż glazurę, np. kolor pozostałych ścian. To one + dodatki mogą nadać ciekawy charakter wnętrzu. Odcienie beżowe (902S karmelowe muffiny) i dodatki drewniane, wilklinowe oraz beżowe ręczniki, naturalna gąbka, szare mydło stworzą łazienkę w stylu eko. Szarość 805M Grota solna i dodatki ze stali nierdzewnej i szkła to inspiracja do stworzenia łazienki nowoczesnej. 900S Śnieżnobiała + wieszak/półka/drabinka + białe ręczniki i malowane meble to może być początek łazienki w stylu skandynawskim. Liczy się pomysł, który na bazie tych samych elementów bazowych może dzięki kolorom i dodatkom, wykreować zupełnie odmienne wnętrze. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
Gość ornamental Napisano 1 lipca 2015 Udostępnij #34 Napisano 1 lipca 2015 Może biel i jakaś szarość, lub brąz ? Link do komentarza
Esmahan Napisano 10 lipca 2015 Udostępnij #35 Napisano 10 lipca 2015 Cytat Jasna glazura w neutralnych kolorach to pomysł ponadczasowy i uniwersalny. Sprawdzi się na lata, zwłaszcza w Małej łazience, która wymaga optycznego powiększenia przestrzeni. Jednak poza ceramiką sanitarną i glazurą w skład wyposażenia łazienki wchodzą elementy, które zdecydowanie łatwiej jest zmienić niż glazurę, np. kolor pozostałych ścian. To one + dodatki mogą nadać ciekawy charakter wnętrzu. Odcienie beżowe (902S karmelowe muffiny) i dodatki drewniane, wilklinowe oraz beżowe ręczniki, naturalna gąbka, szare mydło stworzą łazienkę w stylu eko. Szarość 805M Grota solna i dodatki ze stali nierdzewnej i szkła to inspiracja do stworzenia łazienki nowoczesnej. 900S Śnieżnobiała + wieszak/półka/drabinka + białe ręczniki i malowane meble to może być początek łazienki w stylu skandynawskim. Liczy się pomysł, który na bazie tych samych elementów bazowych może dzięki kolorom i dodatkom, wykreować zupełnie odmienne wnętrze. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Ja mam łazienkę biało-zieloną. Biała glazura z delikatnymi zielonymi zdobieniami, zielone ściany w tym samym odcieniu co zdobienia. Połączenie jest delikatne i uniwersalne, w mojej niewielkiej łazience się super sprawdziło Link do komentarza
monika2153 Napisano 20 lipca 2015 Udostępnij #36 Napisano 20 lipca 2015 Mi się osobiscie kojarzy łazienka z jasnymi kolorami... Link do komentarza
alexon Napisano 23 lipca 2015 Udostępnij #37 Napisano 23 lipca 2015 Czerń, szarość i drewno. Eleganckie wnętrze. Warto do takich wnętrz dać jasne oświetlenie. Wygląda zjawiskowo. Link do komentarza
Hebe Napisano 3 sierpnia 2015 Udostępnij #38 Napisano 3 sierpnia 2015 Jasne kolory i biel zawsze się obroni. Do tego fajnie dobrane dodatki kolorowe. I biel zawsze sprawia wrażenie czystości i że jest na czasie. Widzieliście może kolorowe dekory z kolekcji Opp!. Właśnie jedna Pani sobie zażyczyła łazienkę z akcentem Japoni. I mają być. dekory Origami White. My sobie tu o kolorach a jak chodzę czasem po ludziach, to przeważnie brąz, fiolet. Link do komentarza
MagdalenaWer Napisano 4 sierpnia 2015 Udostępnij #39 Napisano 4 sierpnia 2015 Ze ścianami w łazience jest ten problem, że samo malowanie to najmniejsze zmartwienie. Ja już raz dałam ciała i źle przygotowałam ściany, i potem miałam powtórkę z remontu po trzech miesiącach. Warto przeczytać jak zrobić to porządnie: Jak pomalować łazienkę? Co do koloru to preferuję zimne, szare odcienie. Naprawdę nie ma co się bać grafitu czy innych, szarych odcieni, ponieważ ślicznie komponują się z bielą urządzeń sanitarnych. W swojej łazience mam jedną ścianę pokrytą zeszlifowanym betonem Wszyscy znajomi się zachwycają, a zrobione zostało to naprawdę małym kosztem. Link do komentarza
BellaStoria Napisano 6 sierpnia 2015 Udostępnij #40 Napisano 6 sierpnia 2015 Moim zdaniem warto urządzić łazienkę na zasadzie kontrastu,czyli dać np jasne płytki na ścianę i ciemne na podłogę,może być to biel-czerwień czy brąz,fiolet,a w skrajnych przypadkach także i czerń. Wówczas wszystko bardzo ładnie się ze sobą komponuje. Link do komentarza
Sylwia Duszek Napisano 7 sierpnia 2015 Udostępnij #41 Napisano 7 sierpnia 2015 Ja zauważyłam teraz mode na ciemne łazienki, np z czarnymi elementami czy czarna ceramiką. Ktoś z was spotkał się już z taką ? Co o tym sądzicie ? Link do komentarza
BellaStoria Napisano 13 sierpnia 2015 Udostępnij #42 Napisano 13 sierpnia 2015 Zgadza się,sama kilkakrotnie spotkałam się już z tego typu aranżacją i w praktyce wygląda ciekawie,o ile jak pisałam powyżej- dasz kontrastujące dodatki w jasnych barwach,inaczej zamiast łazienki zrobisz sobie piwnicę. Link do komentarza
wapal Napisano 13 sierpnia 2015 Udostępnij #43 Napisano 13 sierpnia 2015 Cytat Zgadza się,sama kilkakrotnie spotkałam się już z tego typu aranżacją i w praktyce wygląda ciekawie,o ile jak pisałam powyżej- dasz kontrastujące dodatki w jasnych barwach,inaczej zamiast łazienki zrobisz sobie piwnicę. ja wolę żeby łazienka cała była jasna, dodaje to optycznie przestrzeni, a nie ukrywajmy że łazienki są małymi pomieszczeniami w naszych domach Link do komentarza
Sylwia Duszek Napisano 13 sierpnia 2015 Udostępnij #44 Napisano 13 sierpnia 2015 Co kto lubi, ja chciałabym spróbować raczej czegoś nietypowego a jasna łazienka jest w większości polskich domów Link do komentarza
schody24 Napisano 14 sierpnia 2015 Udostępnij #45 Napisano 14 sierpnia 2015 Sylwia Duszek -> Chcesz nietypowe rozwiązanie? Wszyscy piszecie o płytkach w łazience. Ja jakiś czas temu w łazience zdecydowałem się na tapete! Oczywiście w jaśniejszych barwach http://tapetyswiata.pl/aqua-deco-817119-tapeta-winylowa-rasch.html bo to prawda, że jasne kolory dodają optycznie więcej przestrzeni + duże lustro, które jeszcze bardziej "powiększa" łazienkę. Uważam, że świetnie się prezentuję, choć na początku byłem bardzo sceptycznie do tego nastawiony. Link do komentarza
corniak Napisano 20 sierpnia 2015 Udostępnij #46 Napisano 20 sierpnia 2015 Ostatnio wykańczaliśmy łazienkę. Zamontowaliśmy siwe kafelki z poświata brokatu, mozaikę w postaci małych naturalnych kamieni prostokątnych oraz wielkiej fototapety od podłogi do sufitu (wodny świat). Link do komentarza
zablocky38-29 Napisano 27 sierpnia 2015 Udostępnij #47 Napisano 27 sierpnia 2015 Ja bym nie chciała niebieskich kolorów. iu mnie w łazience jest tapeta we wzory - jej kolory to oberzyna i ecru i mi sie podoba. nie jest tak, że wszędzie, jak jets lazienka to musi być zielony albo niebieski, albo biały, inne kolory tez mogą dobrze wyglądać. Link do komentarza
sorben Napisano 8 września 2015 Udostępnij #48 Napisano 8 września 2015 Cytat Sylwia Duszek -> Chcesz nietypowe rozwiązanie? Wszyscy piszecie o płytkach w łazience. Ja jakiś czas temu w łazience zdecydowałem się na tapete! Oczywiście w jaśniejszych barwach http://tapetyswiata.pl/aqua-deco-817119-tapeta-winylowa-rasch.html bo to prawda, że jasne kolory dodają optycznie więcej przestrzeni + duże lustro, które jeszcze bardziej "powiększa" łazienkę. Uważam, że świetnie się prezentuję, choć na początku byłem bardzo sceptycznie do tego nastawiony. Ja też mam tapetę w łazience na jendej ścianie, kolor wina. Tapeta fajnie wygląda, do tego reszta jest biała, a dodatki biało-czerwone. Niestety nie polecam kupować tapetry z wyżej wymienionej firmy. Pierwszy raz, jak kupowalem tapetę do łazienki, zamówiłem stamtąd i odpadła po miesiącu, a robił mi to fachowiec, którego dobrze znam. Ta tapetw po prostu nie wysycha. Dlatego lepiej postawić na inną firmę. Link do komentarza
kumak Napisano 9 września 2015 Udostępnij #49 Napisano 9 września 2015 Tego właśnie się najczęściej obawiam, jednak to tapeta. Rozumiem, że musi być to odpowiednio przygotowany materiał. Podpowiesz coś jeszcze? Hebe, mnie z tej kolekcji podoba się ten czarny dekor Diamond black ps. czerwone wino i czerń to mi się spodobało. Link do komentarza
vip42 Napisano 9 września 2015 Udostępnij #50 Napisano 9 września 2015 Tapetę w łazience zobaczyłem kiedyś w TV i pomyślałem że to świetne rozwiązanie, zwłaszcza na początek, gdy trzeba liczyć kasę. A za 4-5 lat można zmienić. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się