Jakie kolory w łazience
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez cebulatosia · Napisano
Dziękuje za podzielenie się opinia, nadwrażliwości nie mam i znam dźwięki mieszkania w bloku (przerobiłem już 3 miasta i łącznie 7 mieszkań wynajmowanych). Budynek oddany rok temu do użytku i obowiązuje jeszcze gwarancja dewelopera. Oczywiście staram się od dewelopera uzyskać informacje w jaki sposób wykonali strop oraz chciałbym zobaczyć jakiekolwiek dokumenty potwierdzające użyte materiały. Na ten moment wiem, że oni wszystko zrobili dobrze..... Ale nie poddaje się i będę walczyć na różne sposoby, żeby rozwiązać ten problem. Z mojej strony mogę zrobić tylko sufit, stąd też pytanie jaki system najlepszy w obecnych czasach? -
Najlepszy efekt daje wygłuszanie w trakcie budowy, stosowane w większości budynków. Natomiast u Ciebie najpierw należy odpowiedzieć na pytanie, czy masz słuch nadwrażliwy i w innych lokalizacjach również słyszysz wszelkie odgłosy, czy po prostu ten Twój budynek jest spartolony. Pytanie zasadnicze, bo jeśli masz nadwrażliwy słuch, to powszechne systemy będą zbyt kiepskie i trzeba szukać czegoś nietypowego. A to już będzie potrzebny specjalista.
-
Przez cebulatosia · Napisano
Witam serdecznie wszystkim użytkowników forum. Muszę wygłuszyć sufit w nowym bloku. Dźwięki które mnie męczą to głównie uderzeniowe dźwięki typu bieganie, chodzenie. Słychać też rozmowy oraz odkurzanie. Mogę poświęcić około 10-20cm wysokości mieszkania na sufit (im mniej tym lepiej). Co w obecnych czasach w budownictwie daje najlepszy efekt? Widzę że są na rynku jakieś systemy kanapkowe, pianka akustyczne itp. Co u Was się sprawdziło na taki typ dźwięków najlepiej i jakie rozwiązanie z moglibyście polecić? Wiem, że wyprowadzka to najlepsze rozwiązanie ale to niestety nie wchodzi w grę w tym momencie. Pozdrawiam! -
Obróbka blacharska balkonu. Wykonywanie warstwy wodoszczelnej na wylewce balkonowej. https://youtu.be/xR43Fh7fU08
-
W piwnicy może nawet 100 ton groszku leżeć, podłoga w piwnicy jest na gruncie i nie ma wpływu na ściany budynku. Natomiast to, że woda się przelewa i wpływa sobie być może pod fundamenty, może być jedną z przyczyn pękania całego domu, ale to jest tylko jedna z przyczyn. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się