Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez czarek1122 · Napisano
Witam, na początku poprzedniego roku zaczęliśmy budowę, strop wylany (monolityczny) był pod koniec lipca, jak polewałem wodą to przeciekał, ale życie bo nie przykryty. W październiku wykonaliśmy dach, na własną rękę. słupki, belki, krokwie docięte, spadek 4%, pomiędzy styropian na przekładkę 2x140mm, pełne deskowanie. Przed rozpoczęciem przewierciłem strop w 3 miejscach aby spuścić całą wodę z góry, gdyż dosłownie był basen. Woda zleciała, dach zrobiony, pokryty na czas zimy papą, 1 warstwa, przybitą. Przez zimę wszystko wyschło ładnie. Teraz przy roztopach, w domu, z stropu dosłownie skrapla się woda, i to nie pojedyncze krople, tylko jest ich dużo, aż na ziemi stoi bardzo dużo wody. Z tych 3 otworów na wylot dość mocno. Za dwa miesiące będą okna i dalsze prace. I tu pytanie, czy to bardzo poważny przeciek? Czy to spływa woda która została jeszcze z przed zimy? Elektryka itp, może zaczekać, nie mamy napiętych terminów. Czy wpierw powinniśmy wykonać drugą warstwę papy? Tutaj już przez doświadczoną firmę, papa zgrzewalna. Dach to attyka. Dziękuję za wszelkie sugestie oraz podpowiedzi. Dobrego dnia -
Pracuję w domu i potrzebuję czegoś wygodnego na wiele godzin. https://wojtyczkapantofle.pl/pantofle-damskie/ Czy te modele nadają się do chodzenia przez większość dnia? Czy stopa nie męczy się po kilku godzinach?
-
Otóż to, tak jak Retro pisze, musiałbyś autorze trochę dokładniej opisać, albo porobić fotki. Bo np u mnie też nie było do czego profili na skosach przykręcić, ale u mnie np na profilach na skosach jest wzmacniająca OSB 9mm, więc na to został profili UD przykręcony, poza tym profile CD na skosach idą dużo dalej niż sama powierzchnia skosów, na końcu tych CD skosowych jest też wzmacniąjący wszystkie CD profil UD i dopiero na to jest przykręcony UD ścienny. Co do sufitowych UD było dużo gorzej, ale przykręciłem do krokwi 30mm deskę na całej długości sufitu i do tego obydwa profile UD, czyli ścienny i sufitowy. Także takie rzeczy muszą być wszystkie przewidziane zanim powstanie cała konstrukcja, bo w trakcie ciężko improwizować. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Cały problem w tym, że takie mocowania trzeba sobie stworzyć. Nawet przed zabieraniem się do montażu profili. Listwy, deski... wyobraźnię uruchomić i do przodu! Ja mam słabą wyobraźnię przestrzenną, muszę widzieć wszystko, żeby coś kombinować. Ale takie kombinacje to standard na budowie.
-
-
Popularne tematy