Kostka brukowa PARKIET - nowoczesne spojrzenie na przestrzeń
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Cześć, chcę zapytać Was o wentylacje jak ona działa, jak ją utrzymywać - słabo się na tym znam. Tło: Kupiłem mieszkanie kilka miesięcy temu, póki co nie ma większych problemów z nim, ale zobaczymy jesienią/zimą. Budynek z 2007-go roku, najwyższe piąte piętro. Stan: Wentylacja w kuchni jest grawitacyjna - nie wiem czy mocna - jest w stanie zgasić zapałkę, na pewno ciągnie płomień do siebie, po czym płomień gaśnie. Wentylacja w łazience - jest jakiś wiatrak zamontowany przy samej górze w miejscu wentylacji? Czy to dobrze? Wiatrak jest wzbudzany na przycisk. Czy mam możliwość sprawdzić jej wydolność - czy w przypadku wiatraka ma sens test zapałki - jak go zrobić? Tak dla własnej świadomości jaka jest jej efektywność. Niestety w łazience nie ma okna. Nie mam też dziurek w drzwiach łazienki na dole. Nie ma też nawiewników we wszystkich oknach - tylko drzwi balkonowe mają. Jak więc ma to działać? Rozumiem, że powinno to być tak, że powietrze z mieszkania (np. z nawiewników okiennych wędruje dziurkami na dole drzwi w łazience i w ten sposób jest wymiana powietrza? Jak rozpoznać problemy z wentylacją w łazience? Poczernione są silikony przy prysznicu, ale nie jakoś bardzo - generalnie z poprzednich doświadczeń jestem przyzwyczajony do poczernionych fug/silikonów. P.S. W przyszłym roku chciałbym założyć okna dźwiękoszczelne z nawiewnikami (które jakoś też są dźwiękoszczelne) - czy to ma sens? Myślę, że tak. O ile okna będą szczelniejsze niż są o tyle będą nawiewniki tak więc będzie przepływ powietrza teoretycznie lepszy nawet pomimo faktu szczelniejszych okien.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Matę elektryczną można ułożyć w warstwie kleju pod płytkami zarówno na suchym jastrychu, jak i na szybkowiążącej wylewce. Tu nie ma przeciwwskazań. Ale ze względu na konieczność wyrównania stropu celowałbym w szybkowiążący jastrych. Na takiej wylewce można układać płytki już po 2, góra 3 dniach. -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Krzysiek: Ustawa i regulamin wprost pozwalają na bezodpływowe zbiorniki. Ograniczenie wysokoci piwnicy tez z palca wyssane. -
Szczęśliwi posiadacze działek ROD spędzają na nich często cały sezon, ciesząc się od wiosny do jesieni beztroskim życiem działkowca. Aby móc komfortowo korzystać z działki, warto zbudować na niej domek rekreacyjny. Wyjaśniamy, jaki domek można postawić na działce ROD zgodnie z prawem. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/dzialka/a/115909-domek-na-dzialce-rod
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się