asiakamien Napisano 7 lutego 2014 #1 Napisano 7 lutego 2014 Od zeszłego roku chodzą za mną truskawki ananasowe.Ale do tej pory w ogródku miałam tylko zwykłe czerwone i poziomki. Rosną sobie od lat, rozrastają się same, nic oprócz nawożenia z nimi nie robię. I teraz pytanie gdzie hodować te truskawki ananasowe? Na balkonie, pod folią czy na ogrodzie? Kiedy je posadzić do ziemi, doniczek na balkonie, pod folię?
dor_salva Napisano 9 lutego 2014 #2 Napisano 9 lutego 2014 na balkonie u mnie to raczej kiepsko rośliny rosną ale w ogródku to co innego. Gdzie można takie truskawki kupić?
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 10 lutego 2014 #3 Napisano 10 lutego 2014 Truskawki ananasowe (ananasotruskawki) można z powodzeniem uprawiać zarówno w ogrodzie, jak i w doniczkach na balkonie. Ich pielęgnacja nie różni się zbytnio od tradycyjnych odmian truskawek. O uprawie truskawek możecie dowiedzieć się więcej z artykułu http://www.zielonyogrodek.pl/uprawa-truska...-i-w-doniczkachSadzonki białych truskawek (ananasowych) można kupić w internecie w sprzedaży wysyłkowej. Najprawdopodobniej w zbliżającym się sezonie będzie je także można nabyć w wielu centrach i sklepach ogrodniczych. Obserwuję duże zainteresowanie tą odmianą więc najprawdopodobniej sprzedawcy również "zauważyli" tą ciekawość klientów i odpowiedzą na zapotrzebowanie rynku. PozdrawiamPaweł Romanowski 1
mpb Napisano 21 lutego 2014 #4 Napisano 21 lutego 2014 To teraz z innej beczki. Czy ktoś już hodował te truskawki? Kiedyś widziałem reklamę w gazecie i zastanawiałem się, czy te truskawki, że tak powiem 'wyrosną'?
asiakamien Napisano 7 marca 2014 Autor #5 Napisano 7 marca 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź ;) Spróbuję w tym roku je wyhodować.
ennor Napisano 30 kwietnia 2014 #6 Napisano 30 kwietnia 2014 Bardzo interesujące "okazy", na pewno kupię sadzonki w tym roku, mam nadzieję, że wyrosną, a maluchy będą się zajadać
piekarski Napisano 16 maja 2014 #7 Napisano 16 maja 2014 Cytat Bardzo interesujące "okazy", na pewno kupię sadzonki w tym roku, mam nadzieję, że wyrosną, a maluchy będą się zajadać Ja jakoś nie jestem przekonany do takich krzyżowań, może ktoś mnie olśni ? Jest to modyfikowane w jakiś nienaturalny sposób?
stokrotka.35 Napisano 17 maja 2014 #8 Napisano 17 maja 2014 Nie jadłam, nie znam smaku ..... jakbym miała okazje gdzie skosztować i byłyby smaczne - to kto wie ..... 1
piekarski Napisano 19 maja 2014 #9 Napisano 19 maja 2014 Cytat Nie jadłam, nie znam smaku ..... jakbym miała okazje gdzie skosztować i byłyby smaczne - to kto wie ..... To czekam na opinie!
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się