Skocz do zawartości

Czy izolować ławę fundamentową

Recommended Posts

Napisano
Witam,
właśnie wylałem ławy fundamentowe (szalunek z desek) w moim przyszłym domu z piwnicą. Mam pytanie bo cały czas zastanawiam się czy mam te ławy czymś izolować przed wilgocią (czy wysmarować boki jakimś środkiem - jak tak to jakim???) budynek będzie podpiwniczony. Proszę o dobrą radę.
Pozdrawiam
Napisano
Na ławę folię izolacyjną zbrojoną lub papę na lepiku. Po wymurowaniu ściany fundamentowej klin z zaprawy wodoszczelnej i malowanie odpowiednią masą izolacyjną pod rodzaj izolacji termicznej ściany fundamentowej. Jeżeli się da pomalować całą ławę (tzn. również z boku) tym lepiej, aczkolwiek nie jest to konieczne.
Napisano
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Czy IZOLEX DYSPERBIT-DN będzie dobrym środkiem na posmarowanie ławy fundamentowej (czekam aż wyschnie beton) od strony zewnętrznej i wewnętrznej (od góry dam folię albo papę)???
Napisano
  Cytat

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Czy IZOLEX DYSPERBIT-DN będzie dobrym środkiem na posmarowanie ławy fundamentowej (czekam aż wyschnie beton) od strony zewnętrznej i wewnętrznej (od góry dam folię albo papę)???

Rozwiń  

Będzie wystarczająca. Tym samym środkiem smarowałem u siebie.

Napisano
  Cytat

Rozwiń  

Jak najbardziej pod styropian się nadaje.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...