Bochum80 Napisano 14 lipca 2013 Udostępnij #1 Napisano 14 lipca 2013 Witam szanowne gronoZabieram się za ocieplenie i zabudowę poddasza płytami gipsowymi. Z samą izolacją termiczną nie będę miał większego problemu (15+10cm pomiędzy profile).Jako, że miałem już do czynienia z suchą zabudową sama technika nie jest mi obca, jednak mam pewne obawy przed prawidłowym zwymiarowaniem poddasza. Konieczny sprzęt już czeka (szlauchwaga, sznurek traserski, wieszaki grzybki, poziomica laserowa, łata 2.5m itp).Wiem żeby zacząć od sufitu jednak co dolej by ładnie i prosto wyszło. Generalnie chodzi mi o prawidłowe wytyczenie spadków po obu stronach by były symetryczne i proste na bocznych ścianach. Forma trapezu jak na zdjęciu zostanie zachowana - jedynie pośrodku płaskiej części zostanie "doklejona" półka na ledy.Z góry dziękuję za cenne porady Link do komentarza
huhra Napisano 20 lipca 2013 Udostępnij #2 Napisano 20 lipca 2013 ja bym do wytyczenia równych spadków użył kątomierza cyfrowego Link do komentarza
odi69 Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij #3 Napisano 2 sierpnia 2013 Bez wytyczenia poziomu na ścianie kolankowej i na łączeniu skos-sufit kątomierz raczej nie wiele da.Na stronie Isover jest nawet filmik jak wytyczyć prawidłowy płaszczyzny do zabudowy k-g Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się