sopel30 Napisano 23 czerwca 2013 Udostępnij #1 Napisano 23 czerwca 2013 Witam,noszę się z zamiarem wykonania boniowania na elewacji mojego domu.Przeglądałem różne materiały i sposoby na boniowanie. Znalazłem nawet ciekawy artykuł http://fasadasystem.pl/1_38_Monta%C5%BC-p%...oniowanych.html opisujący jak wykonać taki montaż. Problem w tym, że zanim zamówię materiały chciałem zasięgnąć Waszej opinii. W tym instruktarzu wykorzystane są materiały wykonane ze styropianu. Zastanawiam się jak z ich trwałością (w końcu to styropian). Wygląda to przyjaźnie i bardzo łatwo.Może ktoś z Was korzystał z takich materiałów i ma swoją opinię na ich temat, może nawet z tych konkretnych?Dzięki za odpowiedź. Link do komentarza
Jacek ZS Napisano 15 października 2013 Udostępnij #2 Napisano 15 października 2013 Obserwuję od co najmnie dziesięciu lat budynki, których zastosowano tego typu produkty i wszystko jest w porządku. Link do komentarza
dr House Napisano 28 października 2013 Udostępnij #3 Napisano 28 października 2013 Są trwałe, nie można się przyczepić. Wygląda to też ładnie i estetycznie. Link do komentarza
pause111 Napisano 15 stycznia 2014 Udostępnij #4 Napisano 15 stycznia 2014 Sprawna technika i dobry efekt, styropianu bym się nie bał bo nie słyszałem, że ktoś miał przez to problem a ten stosowany w załączonym przez Ciebie linku to EPS 250, jest to bardzo twardy styropian, stosowany na posadzki więc to powinny być solidne elementy. Link do komentarza
KarolGrabaż Napisano 29 czerwca 2015 Udostępnij #5 Napisano 29 czerwca 2015 Sopel, i jak wyszło??Już po boniowaniu?Pozdrawiam Link do komentarza
Eksperci Knauf Napisano 30 czerwca 2015 Udostępnij #6 Napisano 30 czerwca 2015 Można zastosować standardowy EPS Knauf Therm Expert Fasada lub też twardy XPS 300. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się