Skocz do zawartości

Historia edycji

Elfir

Elfir

Pytający o ozonowanie chciał używać do owoców i warzyw.

 

Mam nadzieję, że rozróżniasz dezynfekcję (czyli pozbywanie się drobnoustrojów) od oczyszczania z metali ciężkich, antybiotyków i hormonów?

Tak silny stopień sterylizacji żywności ma sens wyłącznie przy długotrwałym przechowywaniu, a nie w sytuacji, kiedy chcesz zjeść jabłko dwa dni po zakupie. Poza tym po wysterylizowaniu ozonem powierzchni skórki, jeśli natychmiast sterylnie nie zapakujesz owocu, to minutę później i tak osiądą na nim zarodniki pleśni i bakterie, które są w powietrzu.

 

 

Tutaj artykuł o zagrożeniach zdrowotnych stosowania ozonu:

http://archiwum.ciop.pl/11668

Oczywiście nie w tych zabawkach dla panikarzy nie znających się chemii, ale w stężeniach stosowanych przemyśle i przetwórstwie.

Elfir

Elfir

Pytający o ozonowanie chciał używać do owoców i warzyw.

 

Mam nadzieję, że rozróżniasz dezynfekcję (czyli pozbywanie się drobnoustrojów) od oczyszczania z metali ciężkich, antybiotyków i hormonów?

 

Tutaj artykuł o zagrożeniach zdrowotnych stosowania ozonu:

http://archiwum.ciop.pl/11668

Oczywiście nie w tych zabawkach dla panikarzy nie znających się chemii, ale w stężeniach stosowanych przemyśle i przetwórstwie.

Elfir

Elfir

Pytający o ozonowanie chciał używać do owoców i warzyw.

 

Mam nadzieję, że rozróżniasz dezynfekcję (czyli pozbywanie się drobnoustrojów) od oczyszczania z metali ciężkich, antybiotyków i hormonów?

 

Tutaj artykuł o zagrożeniach zdrowotnych stosowania ozonu:

http://archiwum.ciop.pl/11668

Oczywiście nie w tych zabawkach dla panikarzy nie znających chemii, ale w stężeniach stosowanych przemyśle i przetwórstwie.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...