Mithos Napisano 10 maja 2013 Udostępnij #1 Napisano 10 maja 2013 WitamMam takie pytanie - czy moze moglby Pan doradzic mi cokolwiek w sprawie doboru kabiny prysznicowej do lazienki zrobionej w starym domu, w duzej mierze drewnianej.,Wiem ze powinna byc to kabina zamknieta - ale co dalej?PozdrawiamMithos Link do komentarza
animus Napisano 11 maja 2013 Udostępnij #2 Napisano 11 maja 2013 Cytat WitamMam takie pytanie - czy moze moglby Pan doradzic mi cokolwiek w sprawie doboru kabiny prysznicowej do lazienki zrobionej w starym domu, w duzej mierze drewnianej.,Wiem ze powinna byc to kabina zamknieta - ale co dalej?PozdrawiamMithos https://forum.budujemydom.pl/Jaka-kabina-pr...;st=50&st=0 Link do komentarza
Kirk Napisano 18 maja 2013 Udostępnij #3 Napisano 18 maja 2013 Moim zdaniem ważneijsze od rodzaju kabiny - zamknięta czy bardziej otwarta jest to, jaka jest tam wentylacja. Bo największym sprzymierzeńcem różnych grzybów jest właśnie poza ciepłem i wilgocią - brak albo słaba i niewydajna wentylacja. Link do komentarza
Santex_waw Napisano 27 maja 2013 Udostępnij #4 Napisano 27 maja 2013 Racja,przede wszystkim sprawna wentylacja oraz odpowiednie docieplenie pomieszczenia,tylko w ten sposób uchronisz się przed nadmierną wilgocią i pleśnią. Sam wybór kabiny to prosta sprawa,akurat tym zajmuje się na co dzień,więc chętnie pomogę. Link do komentarza
Rawgor Napisano 12 września 2013 Udostępnij #5 Napisano 12 września 2013 Zgadzam się z przedmówcami. Link do komentarza
Goldsun-Lampy Napisano 12 września 2013 Udostępnij #6 Napisano 12 września 2013 Ja mam podobne zdanie w tej kwestii,ale może minęło już trochę czasu wiec na pewno już coś postanowiliście w kwestii łazienki,mam racje? Wentylacja zrobiona,kabina wstawiona? Czekamy na szczegóły. Link do komentarza
olivier Napisano 18 września 2013 Udostępnij #7 Napisano 18 września 2013 Walnij sobie jakiś bajerancki prysznic ;) np. Town z powłoką antywapienną - nie będziesz musiał szorować kamienia na drzwiach :P Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 20 września 2013 Udostępnij #8 Napisano 20 września 2013 Jestem ciekaw waszego rozwiazania? jaki prysznic wybraliście i jak sie sprawdza w drewnianej lazience? Link do komentarza
PieceMans Napisano 29 września 2013 Udostępnij #9 Napisano 29 września 2013 W zasadzie każda kabina prysznicowa się sprawdzi,wystarczy mieć sprawną instalację aby nie powstawała wilgoć. Jaki jest ogólny metraż łazienki? Czy izolacja jest wykonana poprawnie? Link do komentarza
Victori Napisano 2 października 2013 Udostępnij #10 Napisano 2 października 2013 Witam na forum. Z samą kabiną nie powinno być żadnego problemu,pomożemy coś dobrać,tylko jak piszą Przedmówcy- dobra wentylacja,bo bez tego zaraz czeka Cię remont. Link do komentarza
galactic Napisano 24 października 2013 Udostępnij #11 Napisano 24 października 2013 Dokładnie tak, kabinę można wybrać jaką się chce, ale dobra wentylacja to w tym przypadku podstawa, bo bez tego dość szybko łazienka będzie wymagała remontu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się