Pomocnik Napisano 25 kwietnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 25 kwietnia 2013 Odpowiedź eksperta: Decydującą sprawą w późniejszym eksploatowaniu ogrodzenia betonowego jest jego impregnacja. Jest to zabieg, który ma na celu zabezpieczyć beton przed przyjmowaniem wilgoci i brudu oraz sprawić, że będzie łatwiej utrzymać go w czystości. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrodzenia/porady/13666-czy-ogrodzenia-betonowe-nalezy-impregnowac Link do komentarza
Gość ziom Napisano 25 kwietnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 25 kwietnia 2013 Ja mam ogrodzenie drewniane z przęseł ryflowanych sosnowych, jest ono zabezpieczone impregnacją ciśnieniową i lakierowane i utwardzone po tym zabiegu. Ale wiadomo że trzeba będzie je pomalować kiedyś. Mam je drugi rok i z tego co widzę to nieźle się trzymają ale w przyszłym trzeba będzie już pomyśleć o polakierowaniu. Link do komentarza
antis Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #3 Napisano 20 maja 2013 (edytowany) Czym należy ją przeprowadzić? Edytowano 20 maja 2013 przez antis (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość Maks Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #4 Napisano 20 maja 2013 antis, cytuję bo nie doczytałeś: "Na rynku jest wiele środków do impregnacji, które nakłada się za pomocą pędzla lub natrysku z zachowaniem okresu 1 miesiąca od zakończenia budowy. Zabieg ten można wykonać samemu stosując się do instrukcji zamieszczonej na opakowaniu." Link do komentarza
Gość PRyVK Napisano 20 maja 2013 Udostępnij #5 Napisano 20 maja 2013 Cytat antis, cytuję bo nie doczytałeś: "Na rynku jest wiele środków do impregnacji, które nakłada się za pomocą pędzla lub natrysku z zachowaniem okresu 1 miesiąca od zakończenia budowy. Zabieg ten można wykonać samemu stosując się do instrukcji zamieszczonej na opakowaniu." Witam Wszystkich,jestem nowy i zielony Do betonu wylewanego dodaje się specjalny preparat i nie wymaga impregnacji.mam tak już 9 lat jest o.k. Link do komentarza
Gość Jarek Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij #6 Napisano 18 listopada 2019 Ja bazowałem akurat na tym artykule https://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,betonowe-gazony-i-kwietniki-w-twoim-ogrodzie-dlaczego-warto-sie-nimi-zainteresowac,wia5-3266-42544.html, ale człowiek uczy się całe życie i dobrze czasem swoją wiedzę skonfrontować z innym źródłem jak to tutaj. Niemniej jednak gazony ogrodowe to bardzo praktyczne rozwiązanie do każdego ogrodu Link do komentarza
Gość Damian Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij #7 Napisano 3 sierpnia 2020 Witam. Wykonałem plot z bloczków betonowych miesiąc temu, czy zaimpregnowac je teraz czy odczekać dwa lata aż wszystkie wykwity wyjdą i dopiero wtedy impregnowac? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się