boas43 Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #1 Napisano 28 listopada 2012 WitamCzy jest jakaś organizacja lub osoba która udziela jakis darmowych porad w sprawie zmian w istniejacym domu ?Mianowicie chodzi o to ,ze mieszkam w domu z lat 70-80 (kostka) i coś nas kusi z małżonką aby zmienić rozkład pokoi w domu - czyli rozwalenie ścianek działowych,nośnych itp.Nie wiem jak do tego tematu wogóle podejść i właśnie potrzebna mi jakaś porada .Podpowiedzcie gdzie mam się udać w tej sprawie ? Czy taka porada jest bezpłatna a jeżeli nie to z jakim kosztem mam sie liczyć ? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #2 Napisano 28 listopada 2012 No architektem ani projektantem to ja nie jestem ale ścian nośnych to Ci nie polecam rozwalać pod żadnym pozorem!Zrób szkic domu i daj zapytanie do architekta tu na forum do eksperta np do Pani Małgorzaty Wojciuk . Link do komentarza
Jani_63 Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #3 Napisano 28 listopada 2012 Cytat coś nas kusi z małżonką aby zmienić rozkład pokoi w domu - czyli rozwalenie ścianek działowych,nośnych itp. Jak rozwalisz nośne to tego "itp" już mało zostanie.Pochowajcie młotki bo to się źle skończy. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 28 listopada 2012 Udostępnij #4 Napisano 28 listopada 2012 Cytat Pochowajcie młotki bo to się źle skończy. Link do komentarza
RomekiAtomek Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #5 Napisano 29 listopada 2012 no dokladnie , boj sie Boga zasadzac na nośne ;) Link do komentarza
Draagon Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #6 Napisano 29 listopada 2012 Ale może stwierdzić że te działowe to jakieś takie grube... a jak żelbetowe - no jak 15 cm traktować jako nośne ??? ! :P Link do komentarza
boas43 Napisano 29 listopada 2012 Autor Udostępnij #7 Napisano 29 listopada 2012 Panowie - nosnych wiem ,że sie nie rozwala- raczej w ich przypadku chodzilo mi o wykucie za zgodą konstruktora/projektanta otworu - coś w tym stylu - ściana o dł. 5 metrow - otwór 2,5-3 metry.Pozatym nie mam zamiaru nic rozwalac dopóki nie skonsultuje się z fachowcem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się