bob88 Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #1 Napisano 15 listopada 2012 Witajcie,Jakie oświetlenie zastosować w takim przypadku (w miejsce tej jednej świetlówki):Jak na razie najlepszym rozwiązaniem jakie widze są 2-3 świetlówki (w miejsce tej jednej) i umieścić je za szybą mleczną.Znacie jakieś rozwiązanie które doświetliłoby całe pomieszczenie? Sprawdzałem już 4 ledy (3,5 W / Strumień świetlny: 300lm) i niestety nie daje rady.Rozważałem jeszcze świetlówki w jakichś estetycznych oprawkach, ale niestety nic ładnego nie znalazłem.Wybaczcie prawą stronkę zdjęcia, ale telefon mi zwariował ;P Link do komentarza
coolibeer Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #2 Napisano 15 listopada 2012 Może coś z tych wiszących halogenów po całej długości? Link do komentarza
bob88 Napisano 15 listopada 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 listopada 2012 (edytowany) Właśnie kurcze za mało to będzie dawało światła te ledy które testowałem były w miejscu świetlówki i nei dały rady. Ew. myślałem nad system halogenków nad blatem, ale z kolei tam jest za nisko (150) Edytowano 15 listopada 2012 przez bob88 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
coolibeer Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #4 Napisano 15 listopada 2012 Zdecydowanie to też będzie za słabe. Są fajne rozwiązania do podświetlania boksów wystawienniczych. Zaraz coś podeśle Link do komentarza
bob88 Napisano 15 listopada 2012 Autor Udostępnij #5 Napisano 15 listopada 2012 Cytat Zdecydowanie to też będzie za słabe. Są fajne rozwiązania do podświetlania boksów wystawienniczych. Zaraz coś podeśle Będę wdzięczny. Myślałem też nad taśmą ledową w suficie ale to za dużo dłubania chyba... :/ Link do komentarza
coolibeer Napisano 15 listopada 2012 Udostępnij #6 Napisano 15 listopada 2012 (edytowany) a coś takiego? tylko wersja wbudowana http://www.kanlux.pl/pl/4315albo http://www.kanlux.pl/pl/7/news/166 Edytowano 15 listopada 2012 przez coolibeer (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bob88 Napisano 15 listopada 2012 Autor Udostępnij #7 Napisano 15 listopada 2012 Cytat a coś takiego? tylko wersja wbudowana http://www.kanlux.pl/pl/4315 oooo! to jest dobre! jeszcze poszukam odrobinkę mniejszej wersji, ale wygladać to chyba będzie nieźle Link do komentarza
coolibeer Napisano 16 listopada 2012 Udostępnij #8 Napisano 16 listopada 2012 kupowaliśmy kilka tych modeli do oświetlenia wystaw i jasność tego światła powalała na kolana Link do komentarza
Pinakolada Napisano 19 listopada 2012 Udostępnij #9 Napisano 19 listopada 2012 Ja kupiłam lampy sufitowe, których zdjęcia załączam. Oprawy są w dwóch kolorach: połyskująca biel i czerń, można też wymieniać pierścienie na inne kolory. Model pojedynczy odstaje 21 cm od sufitu (nie wiem czy dla Ciebie nie za duże), 100W halogen. Jak chcesz się dowiedzieć gdzie kupić daj znać, to prześlę linka. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się