Skocz do zawartości

Balustrady szklane?

Recommended Posts

Napisano
Witajcie,

czy ktoś z forumowiczów ma balustrady szklane? Powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten temat bo to fajna alternatywa dla "tradycyjnego" drewna. Nie w każdym wnętrzu się sprawdzi, wiadomo, ale dom w którym miałyby się one pojawić jest dośc nowoczesny, można powiedzieć "zimny".

Możecie z Warszawy jakąś firmę polecić? Albo z innego miasta, ale żeby wykonywali montaż w Wa-wie? Ewentualnie salon, w którym można je zobaczyć na żywo, dotknąć.

• 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Witajcie,

czy ktoś z forumowiczów ma balustrady szklane? Powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten temat bo to fajna alternatywa dla "tradycyjnego" drewna. Nie w każdym wnętrzu się sprawdzi, wiadomo, ale dom w którym miałyby się one pojawić jest dośc nowoczesny, można powiedzieć "zimny".

Możecie z Warszawy jakąś firmę polecić? Albo z innego miasta, ale żeby wykonywali montaż w Wa-wie? Ewentualnie salon, w którym można je zobaczyć na żywo, dotknąć.

Witam, jeżeli chodzi o balustrady szklane do super wyglądają, sam posiadam taką, którą założyła mi firma Greenstep z Gdańsk. To jest adres ich strony internetowej: www.greenstep.pl
Działają na całą Polskę, łącznie z montażem, z tego co pamiętam to mają nawet sklep internetowy.
  • 2 lata temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Balustrady szklane są bardzo efektownym rozwiązaniem jeśli chodzi o upiększenie Waszego wnętrza. Możemy wybrać dwie opcje balustrad szklanych, które różnią się między sobą przede wszystkim ceną. Tańszą opcją są balustrady w formię słupków gdzie wypełnienie jest z szkła, natomiast droższą opcją są balustrady całoszklane samonośne gdzie cała powierzchnia balustrady jest wykonana z szkła a mocowana jest albo w profilu bądź do boku za pomocą mocowań punktowych. Różnica pomiędzy tymi balustradami wynika z użytego szkła. Wszystko wykonywane jest na indywidualny wymiar i zamówienie więc wystarczy wysłać zapytanie z wymiarami aby otrzymać ofertę.
  • 1 rok temu...
Napisano

Również uważam, że szklane balustrady są świetnym rozwiązaniem czy to na balkon czy też do schodów w domu. Do tego świetnie pasują elementy do balustrad ze stali nierdzewnej . Taki bardzo nowoczesny efekt można osiągnąć takim połączeniem.

• 6 miesiące temu...
  • 4 tygodnie temu...
  • 9 miesiące temu...
Napisano

Ja samemu montowałem balustradę szklaną.

Koszty wyszły mnie o połowę taniej niż by to firma montowała. Szkło zamówiłem u szklarza w mieście 8.8.4 Laminowane Hartowane koszt za m2  400 zł.

Pręty kotwiłem na chemi - koszt 50 zł . 2 tubki wystarczyły mi.

W razie pytań pisać to podpowiem

• 7 miesiące temu...
Napisano (edytowany)

Balustrady szklane są bardzo efektowne, moim zdaniem prezentują się rewelacyjnie. Dobra alternatywa dla drewnianych, szczególnie, że dom, w którym chcesz zamontować balustrady szklane jest utrzymany w stylu nowoczesnym.

Edytowano przez wieslawek (zobacz historię edycji)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...