Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Na budowę to się agregat wypożycza, jeśli jest potrzebny. Zakup nie ma sensu. Chyba, że kupuje ekipa budowlana, wtedy tak.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Tegoroczna zima spłatała figla i pokazuje, że takie uogólnienia biorą w łeb... -
Przez ZuzannaKowalczyk · Napisano
Dziękuję za podzielenie się swoją opinią -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Najprawdopodobniej to obudowa pod spodem nie jest wystarczająco stabilna. Tego zaś żadne płytki nie wytrzymają. Płyta gipsowo-kartonowa to w ogóle nie jest odpowiedni materiał w takim miejscu. Z natury rzeczy to podłoże podatne na ugięcie. Czy ta wanna została w ogóle obudowana np. styropianowym nośnikiem? Czy może krawędź wanny po prostu opiera się o obudowę obłożoną płytkami i ją obciąża? -
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc mam nadzieję, że zamieszczam go w odpowiednim dziale. Z lekkiej desperacji przychodzę do Was po poradę. Niecały rok temu wykańczana była jedna z moich łazienek. Zdecydowaliśmy się na wannę narożną z obudową wykonaną z płytek (były one docinane). Wanna została wykończona około lipca, jednak nie korzystamy z niej często, ponieważ łazienka wciąż wymaga jeszcze zabudowy meblowej. Samo położenie płytek niestety pozostawia wiele do życzenia. Nie będę już wspominać o bardzo dużych różnicach w szerokości fug, które „fachowiec” tłumaczył zaokrąglonymi krawędziami płytek. Sedno sprawy: podczas ostatniego prysznica zauważyłam podłużne pęknięcia, ciągnące się od górnej krawędzi aż do dołu obudowy wanny. Pęknięcia są w trzech różnych miejscach. Moje pytanie brzmi: czy może to być efekt źle wykonanej zabudowy wanny (obudowa została wykonana z płyty GK, a na niej położono płytki), czy raczej problem wynika ze słabej jakości samych płytek (Paradyż Neve Creative Blush)? Zastanawiam się, co w takiej sytuacji zrobić - czy konieczna jest wymiana całej obudowy dopasowanej do łuku wanny, czy raczej zmiana rodzaju płytek. Czy na forum jest może glazurnik lub osoba z doświadczeniem, która mogłaby się wypowiedzieć? Z góry dziękuję za poradę.
-
-
Popularne tematy