graxor Napisano 23 czerwca 2012 Udostępnij #1 Napisano 23 czerwca 2012 Witam.Mam do Was pytanie. Robiłem całe mieszkanie, ale nie wywalałem z podłogi metalowych futryn dzwi.Jak na dzień dzisiejszy są najlepsze sposoby na zabudowę lub zrobienie w nowoczesnym stylu? Zamierzam kupić skrzydła dzwi, ale muszę także jakoś zrobić futryny i nie wiem jak na dzień dzisiejszy się najlepiej to robi.Proszę o rady. Poniżej zdjęcia futryn:Mam 3 futryny i dwa takie przejścia na gołą ścianę:Goła ścianaProszę o rady. Link do komentarza
Draagon Napisano 23 czerwca 2012 Udostępnij #2 Napisano 23 czerwca 2012 A czym chcesz wykończyć ?Ja u siebie zrobiłem drzwi przesuwne - futryny nawierciłem i założyłem osłony drewniane Link do komentarza
graxor Napisano 23 czerwca 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 23 czerwca 2012 Cytat A czym chcesz wykończyć ?Ja u siebie zrobiłem drzwi przesuwne - futryny nawierciłem i założyłem osłony drewniane a możesz zrobić parę fotek jak to wygląda i wysłać mi na maila? g.tyczynski@gmail.comz daleka i z bliska z obydwu stron? i napisz czy ciężko to zrobić i jakie osłony trzeba by kupić? jaka techniką to najlepiej zrobić? dzięki czekam. Link do komentarza
animus Napisano 23 czerwca 2012 Udostępnij #4 Napisano 23 czerwca 2012 (edytowany) Cytat Witam.Mam do Was pytanie. Robiłem całe mieszkanie, ale nie wywalałem z podłogi metalowych futryn dzwi.Jak na dzień dzisiejszy są najlepsze sposoby na zabudowę lub zrobienie w nowoczesnym stylu? Zamierzam kupić skrzydła dzwi, ale muszę także jakoś zrobić futryny i nie wiem jak na dzień dzisiejszy się najlepiej to robi.Proszę o rady. Poniżej zdjęcia futryn:Mam 3 futryny i dwa takie przejścia na gołą ścianę:Proszę o rady. Są gotowe ościeżnice nakładane na stare futryny metalowe.http://www.youtube.com/watch?v=THOYMOUrh0ohttp://okzoscieznice.blogspot.com/2010/03/realizacje.htmlhttp://drzwi-renowacja.pl/oscieznice-regulowane/ Edytowano 23 czerwca 2012 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Draagon Napisano 24 czerwca 2012 Udostępnij #5 Napisano 24 czerwca 2012 Gdzieś już te fotki zamieszczałem. Robota ciężka tak sądzę ja najpierw nawiercałem poprzez listwę wpasowaną w otwór punkty w framudze - potem rozwiercałem i dawałem kołki rozporowe ( ściana gipsowa ) potem przyklejałem listwy i malowałem lakierobejcą u mnie dulux - ciemny machoń. Myślę że linki od animusa chyba taniej wyjdzie i szybciejkoszt jednej framugi u mnie w 2007r to ok 200zł ( listwy kupowane w nomi ) drzwi przesuwne na zawiasach herkulesa ok 180 zł Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 27 czerwca 2012 Udostępnij #6 Napisano 27 czerwca 2012 mozna by to jakos okleic myslę.... Link do komentarza
graxor Napisano 15 listopada 2012 Autor Udostępnij #7 Napisano 15 listopada 2012 Witam.Mam do Was pytanie odnoście ościeżnic metalowych.Zamówiłem nowoczesne dzwi do mieszkania (łazienka, sypialnia, toaleta).Blok w którym mieszkam jest to już nowoczesne budownictwo i zawiasy, które są teraz bez problemu będą pasować do nowych dzwi.Z tego względu, że kładłem panele i robiłem wcześniej remont nie chcę wykuwać ościeżnic teraz i niszczyć kafelek, paneli itd.Postanowiłem, że te które są zostawię i myslę, aby je np odnowić dobrać odpowiedni kolor w jakim będą dzwi i wymalować je oraz może jakoś zabudować?Proszę o radę - jeżeli wymalować to czym najlepiej i jak to najlepiej po kolei zrobić w krokach, a jeżeli zabudować to czym i jak najlepiej.Dzięki! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się