JacekW81 Napisano 19 czerwca 2012 Udostępnij #1 Napisano 19 czerwca 2012 Witam.Jak w temacie.Mam w mieszkaniu położoną gładź gipsową. Szukałem już na forum podobnego pytania, ale nie mogłem znaleźć.Czy i jaki jest sens gruntowania ścian np. unigruntem na gładź? Link do komentarza
tornado17 Napisano 19 czerwca 2012 Udostępnij #2 Napisano 19 czerwca 2012 O ile dobrze rozumiem masz tynk gipsowy. Jesli tak, trzeba go zagruntować żeby "wyregulować" chłonność gipsu na wodę (wilgoć). W praktyce min. znacznie lepiej będzie Ci sie trzymała farba ściany.Pozdr Link do komentarza
oscylot Napisano 26 czerwca 2012 Udostępnij #3 Napisano 26 czerwca 2012 jesli polozona jest gladz to w sumie nie musisz gruntowac ale nie zaszkodzi posmarowac troche gruntem wyregulujesz chlonnosc podlaza i przyczepnosc. ja u siebie gruntowalem tynki C-W potem poszla na to gladz i gladz tez zagruntowalem, super sie malowalo nie ma przebarwien i nic nie odpadalo. Link do komentarza
andrzej83x Napisano 26 czerwca 2012 Udostępnij #4 Napisano 26 czerwca 2012 Pewne, ze należy zagruntować. Jeśli nie chcesz gruntem to możesz farbą podkładową śnieżki, ja to stosuje pod każdą farbę się nadaje. Link do komentarza
Adam123 Napisano 2 sierpnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 2 sierpnia 2012 Cytat Witam.Jak w temacie.Mam w mieszkaniu położoną gładź gipsową. Szukałem już na forum podobnego pytania, ale nie mogłem znaleźć.Czy i jaki jest sens gruntowania ścian np. unigruntem na gładź? Gruntem oczywiście ale później farba podkładowa!Tutaj masz napisane jak to wszystko zrobić Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się