Skocz do zawartości

Problem z piecem gazowym

Recommended Posts

Napisano
Witam Od trzech lat mieszkam w nowym domu. Ogrzewam go piecem gazowym vaillant. Od pewnego czasu pojawiły się problemy, a mianowicie zdarza się, że piec bardzo głośno "wybucha" po czym w kotłowni jest swąd spalenizny. Przewody kominowe zostały sprawdzone przez kominiarza i są ok. Wezwałem również serwis od pieca i również wszystko jest w porządku, Zasugerowano mi, że powodem może być zła wentylacja? Co powinienem teraz zrobić? Proszę o poradę.
Napisano
Witam

Warto upewnić się czy nie jest nastawione zbyt duże ciśnienie gazu na armaturze kotła.
Przyczyna faktycznie może być po stronie wadliwej wentylacji - np. gdy pojawiła się nieszczelność między kanałem wentylacyjnym, a kominowym.
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Witam Od trzech lat mieszkam w nowym domu. Ogrzewam go piecem gazowym vaillant. Od pewnego czasu pojawiły się problemy, a mianowicie zdarza się, że piec bardzo głośno "wybucha" po czym w kotłowni jest swąd spalenizny. Przewody kominowe zostały sprawdzone przez kominiarza i są ok. Wezwałem również serwis od pieca i również wszystko jest w porządku, Zasugerowano mi, że powodem może być zła wentylacja? Co powinienem teraz zrobić? Proszę o poradę.

Czy rozwiązaleś już swój problem ?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...