sepoy Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #1 Napisano 2 marca 2012 Zakupiłem na allegro 6m2 płytek z cegieł i będę je chciał zabudować na ściance telewizyjnej w salonie. Robił już ktoś coś podobnego? Na razie wkułem się z przewodami wentylacyjnymi w ścianę - będą tam przewody z TV i kina domowego (pomysł ściągnąłem z Forum od Deamosa ). Ściany są już niestety tynkowane tynkiem gipsowym, a na dodatek pokryte gładziami z flizeliną. Można przykleić płytki bezpośrednio na gładzie, czy lepiej je wcześniej przeorać? Link do komentarza
Barbossa Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #2 Napisano 2 marca 2012 pisząc Cytat Robił już ktoś coś podobnego? masz na myśli kupowanie płytek na allegro? Link do komentarza
sepoy Napisano 2 marca 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 2 marca 2012 Nie, wykładanie ściany płytkami z cegieł. Próbuję się właśnie za to zabrać. Na razie dostałem płytki, są super Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 13 marca 2012 Udostępnij #4 Napisano 13 marca 2012 raczej powinieneś zetrzeć wszystkie gładzie 1 Link do komentarza
ghost666 Napisano 14 marca 2012 Udostępnij #5 Napisano 14 marca 2012 możesz kłaść na gładzie nic się nie stanie tylko musisz kłaść na klej a nie na zaprawę i cegłę zmocz lekko wodą Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 14 marca 2012 Udostępnij #6 Napisano 14 marca 2012 bardzo ładnie sie prezentuje na sciance z tv Link do komentarza
sepoy Napisano 14 marca 2012 Autor Udostępnij #7 Napisano 14 marca 2012 Ściągam i gładzie, i tynk, to już postanowione. Przymierzałem się do tego wczoraj i gładzie nie trzymały się równo podłoża, natomiast tynk zacząłem zdzierać niejako przy okazji. Po to żeby schować nieco tą ściankę z cegłami (cegły będą na ściance, na 2m pasie od podłogi aż po sufit. Dziękuję wszystkim za rady. Link do komentarza
BartoszS Napisano 14 marca 2012 Udostępnij #8 Napisano 14 marca 2012 Jeśli możesz ,wrzuć zdjęcie po skończonych pracach. Chętnie zobaczę efekt Pozdrawiam,Bartosz Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 22 marca 2012 Udostępnij #9 Napisano 22 marca 2012 Cytat Jeśli możesz ,wrzuć zdjęcie po skończonych pracach. Chętnie zobaczę efekt Pozdrawiam,Bartosz Również dołączam się do prośby, jestem ciekaw efektu! Link do komentarza
sepoy Napisano 22 marca 2012 Autor Udostępnij #10 Napisano 22 marca 2012 Cytat Również dołączam się do prośby, jestem ciekaw efektu! Powinno być nieźle, cegły mam już położone i teraz jedziemy z fugowaniem Link do komentarza
sepoy Napisano 27 marca 2012 Autor Udostępnij #11 Napisano 27 marca 2012 Wklejam zdjęcie zgodnie z obietnicą. Cegły dużo lepiej prezentują się wieczorem, gdy są podświetlone halogenami ale nie chce mi się wyciągać aparatu więc zrobiłem foty telefonem. Oczywiście dobrze byłoby porządnie ustawić sprzęt, pochować kable i przewody w tunelu jednak na wszystko brakuje mi czasu, a na razie zbyt często zmieniam ustawienia, bo sprzęt jest nowy i nie chce mi się poprawiać za każdym razem. Link do komentarza
sylunia133 Napisano 27 marca 2012 Udostępnij #12 Napisano 27 marca 2012 Cytat Wklejam zdjęcie zgodnie z obietnicą. Cegły dużo lepiej prezentują się wieczorem, gdy są podświetlone halogenami ale nie chce mi się wyciągać aparatu więc zrobiłem foty telefonem. Oczywiście dobrze byłoby porządnie ustawić sprzęt, pochować kable i przewody w tunelu jednak na wszystko brakuje mi czasu, a na razie zbyt często zmieniam ustawienia, bo sprzęt jest nowy i nie chce mi się poprawiać za każdym razem.[attachment=13309:2012_03_..._Gliwice.jpg] te cegły są piękne,też będę takie miała,tylko białe Link do komentarza
Moose Napisano 27 marca 2012 Udostępnij #13 Napisano 27 marca 2012 Cytat Wklejam zdjęcie zgodnie z obietnicą. Cegły dużo lepiej prezentują się wieczorem, gdy są podświetlone halogenami ale nie chce mi się wyciągać aparatu więc zrobiłem foty telefonem. Oczywiście dobrze byłoby porządnie ustawić sprzęt, pochować kable i przewody w tunelu jednak na wszystko brakuje mi czasu, a na razie zbyt często zmieniam ustawienia, bo sprzęt jest nowy i nie chce mi się poprawiać za każdym razem.[attachment=13309:2012_03_..._Gliwice.jpg] Hhehehe, masz bliźniaczą ścianę jak ja ( WIĘC MNIE SIĘ PODOBA ) i w dodatku podobne rozmieszczenie pokoju...POZDRAWIAM Link do komentarza
DawidC Napisano 27 marca 2012 Udostępnij #14 Napisano 27 marca 2012 Nie myślałeś o fudze w nieco innym kolorze? Jakimś bardziej kontrastującym z kolorem cegieł? Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 28 marca 2012 Udostępnij #15 Napisano 28 marca 2012 Cytat Wklejam zdjęcie zgodnie z obietnicą. Cegły dużo lepiej prezentują się wieczorem, gdy są podświetlone halogenami ale nie chce mi się wyciągać aparatu więc zrobiłem foty telefonem. Oczywiście dobrze byłoby porządnie ustawić sprzęt, pochować kable i przewody w tunelu jednak na wszystko brakuje mi czasu, a na razie zbyt często zmieniam ustawienia, bo sprzęt jest nowy i nie chce mi się poprawiać za każdym razem.[attachment=13309:2012_03_..._Gliwice.jpg] Wyszło super! Halogeny podkreślają kolor cegły - musi wyglądać jeszcze lepiej wieczorem. Link do komentarza
sylunia133 Napisano 28 marca 2012 Udostępnij #16 Napisano 28 marca 2012 Cytat Nie myślałeś o fudze w nieco innym kolorze? Jakimś bardziej kontrastującym z kolorem cegieł? Wydaje mi się,że taki kontrast nie byłby korzystny,jest dobrze tak jak teraz.Ale to tylko moje małe zdanko Link do komentarza
sepoy Napisano 28 marca 2012 Autor Udostępnij #17 Napisano 28 marca 2012 Dziękuję wszystkim za komentarze i uwagi. Efekt końcowy "ścianki z cegieł" bardzo mi się podoba i naprawdę jestem z niego zadowolony. Tym bardziej, że pomysł na półki pod kino (wmurowane blaty) jest naszego autorstwa i nigdzie nie widzieliśmy wcześniej podobnych. Czy inne fugi byłyby lepsze? Może tak, może nie. Do wyboru były jasny beż, jasny i ciemny szary oraz ciemna cegła. Wybraliśmy beż i najważniejsze, ze podoba się nam, a jeśli jeszcze komuś, to już całkiem super Cytat Hhehehe, masz bliźniaczą ścianę jak ja ( WIĘC MNIE SIĘ PODOBA ) i w dodatku podobne rozmieszczenie pokoju...POZDRAWIAM Heheh oglądałem Twoją ściankę. Też jest super. Na szczęście Ty masz psa, a ja kota więc nie pomylimy ścianek Link do komentarza
marylka Napisano 30 marca 2012 Udostępnij #18 Napisano 30 marca 2012 Cytat Wklejam zdjęcie zgodnie z obietnicą. Cegły dużo lepiej prezentują się wieczorem, gdy są podświetlone halogenami ale nie chce mi się wyciągać aparatu więc zrobiłem foty telefonem. Oczywiście dobrze byłoby porządnie ustawić sprzęt, pochować kable i przewody w tunelu jednak na wszystko brakuje mi czasu, a na razie zbyt często zmieniam ustawienia, bo sprzęt jest nowy i nie chce mi się poprawiać za każdym razem.[attachment=13309:2012_03_..._Gliwice.jpg] Wygląda super Mi się z taką stonowaną fugą podoba, bo cegła sama w sobie jest na tyle "mocna", że nie potrzeba podkreślać fug. A pomysł na blaty też super. Doskonale to wygląda z resztą mebli, tych które widać, oczywiście Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się