Skocz do zawartości

Przeciekąjace schody tarasowe

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie.
Posiadam następujący problem.
Schody zewnętrzne tarasowe pod którymi znajduję się pomieszczenie przeciekają. Na suficie skrapla się woda ( szczególne w jednym miejscu , w którym widac pęknięcie ). Niestety na razie nie ma możliwości położenia na schodach gresu. Schody zostały zaizolowane mapelastic oraz simplastem , a w narożniki została wklejona taśma zabezpieczająca przed przeciekaniem, jednak niestety po tym problem z przeciekaniem nadal występuje. Proszę o radę jak należałoby wykonać wierzchnią warstwę na schodach , aby pozbyć się problemu z przeciekaniem.

Pozdrawiam
Napisano
nie wiem co ci doradzić - ja miałem problem z tarasem pod którym jest garaż...
problem zniknął po położeniu 2 warstw mapelastiku i taśm uszczelniających...
skoro u ciebie problem jest mimo położenia mapelastica, to pewnie masz tam coś źle zrobione...
Napisano
nie mam pojęcia, nie znam tego simplastu
Napisano
Możesz zrobić zdjęcie tego pęknięcia ?
Być może nadlewka betonowa z środkiem wodouszczelniającym by załatwiła sprawę o ile masz miejsce,
jeżeli to jakieś mała szczelina i zlokalizowałeś to miejsce to ja bym spróbował bitumem zalepić.
Możesz jeszcze coś wybrać np z tych produktów http://ultrament.pl/produkty
ale skoro już stosowałeś i nie dało rady, to bym starał się zlokalizować tą szczelinę-nawet trochę podkuć miejsce zlokalizowania i dać bitum.
Napisano
Szczelina jest tylko delikatnie widoczna tylko od wewnatrz ( wieczorem zamieszcze fotografie ), od zewnątrz nawet przed zrobieniem wyżej wymienionymi środkami nie było po niej śladu . Wokól niej skrapla się woda . Obawiam się ,że podkuwanie zakończyłoby się na wylewaniu na nowo schodów.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Z fotografii wynika, że minimalny spadek da się zachować, będziesz tylko musiał tę rurę kanalizy zabudować, bo pod nią będzie trudno utrzymać porządek i czystość. Jak u mnie, niemal dokładnie, tylko ja mam w drugą stronę. .  Jak to potem "schować" to już kwestia wyobraźni, może nad nią jakąś szafeczkę da się zmieścić?  
    • Witam, mam na imię Bartek, mam 33 lata, zawsze byłem aktywnym człowiekiem z zamiłowaniem do fotografii, astrofotografii i akwarystyki, była to moja pasja którą spełniałem. Od wielu lat choruję na nerki na początku było to widać jedynie na badaniach gdzie białko pojawiało się w małych ilościach w moczu. Od pewnego czasu zaczęły mi puchnąć stopy i kostki co utrudnia chodzenie a czasem i założenie butów a co za tym idzie codziennie funkcjonowanie, pojawiły się częste bóle głowy i brak sił jak i podwyższone ciśnienie tętnicze krwi. W nocy występują częste krwawienia z nosa które zaburzają mój sen. Niestety koszty leczenia przekraczają moje możliwości finansowe. Moje samopoczucie przez chorobę się pogorszyło, ze wszystkim zostałem sam i na nikogo nie mogę liczyć. Pracuję jako dostawca posiłków lecz z moimi dolegliwościami mam co raz większy problem z prowadzeniem samochodu. Proszę tylko o minimalną pomoc z czego będę bardzo wdzięczny. Każdy grosik się liczy, Jeśli ktoś nie może pomóc niech chociaż udostępniania zrzutkę z czego będę wdzięczny.  https://zrzutka.pl/8hhgd7
    • Witam, dziękuję za wszystkie odpowiedzi.   Pytanie padły dwa: 1. Odnośnie statusu mieszkania. Jest to stan developerski w budynku wielorodzinnym oddanym do użytkowania. Jest zarządca na budynku. 2. Wymiar od ściany to około 60 cm      
    • Temat dotyczy wiaty, która została postawiona za zgodą właściciela działki "A" na działce "B". Wiata przez wiele lat miała konstrukcję na czterech słupach oraz dach z blachy. Z przodu zamontowana została roleta. Budynek "A" postawiony został na granicy działki.    W tym roku właściciel działki B zdecydował się bez zgłoszenia na domurowanie z betonu komórkowego ścian. Co zostało zgłoszone do nadzoru budowlanego. Inspektor stwierdził, że nadal jest to konstrukcja lekka i nie zabudowana z 4 stron, więc nadal pełni rolę wiaty. Właściciel działki "B" po kontroli zamiast rolety wstawił drzwi prowadzące do budynku w ścianie z bloczków komórkowych oraz dokończył wszystkie ściany.    Czy posiadając zgodę na wybudowanie wiaty właściciel działki nr B ma prawo dokonać zabudowy tej wiaty bez zachowania dystansu pomiędzy budynkami ? (wg. inspektora tak), jak również czy może dobudować piętro ?  (wg. inspektora tak).   Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?
    • Dzień dobry, posiadam działkę na której jest już wybudowany fundament (szerokość 40cm) o wymiarach 8 x 9m co daje po obrysie zabudowę 72 m2 - miał na nim powstać budynek gospodarczy. Szukam projektu domu na zgłoszenie który mógł bym na nim postawić. Interesuje mnie dom parterowy z poddaszem do adaptacji, dach dwuspadowy. Technologii jeszcze nie wybrałem, ale skłaniał bym się ku murowanemu. Nie jestem obeznany z tematem i czy mógł bym wybrać np.: Projekt domu Z73 o zbliżonych wymiarach 7,86 x 9,06 m lub Projekt domu A-130 Dom lipowa 7,86 m x 8,86 m i go adaptować do istniejącego fundamentu?   Załączam poglądowo stare plany domu gospodarczego.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...