Czas na Wnętrze Napisano 5 stycznia 2012 Udostępnij #1 Napisano 5 stycznia 2012 Klasyczna czerwona róża w industrialnej aranżacji wnętrza? Komponuje się znakomicie. Jej kolor dopełnia się z czerwoną tapicerowaną kanapą, silnie kontrastuje ze srebrnymi meblami i ceglaną ścianą. Więcej: http://czasnawnetrze.pl/kwiaty/11886-amara...wiaty-w-srebrzeA wy jakie kwiaty do nowoczesnych wnętrz dobralibyście? Link do komentarza
harold_osborn Napisano 5 stycznia 2012 Udostępnij #2 Napisano 5 stycznia 2012 po przejrzeniu całej tej galerii kwiatów najbardziej spodobało mi się to:http://czasnawnetrze.pl/kwiaty/12025-w-dalekowschodnim-styluchociaż na mój gust to powinien być pojedynczy kwiatek w jakimś długim, wąskim wazonie: taka zaakcentowana żywa krecha o jakimś fajnym kolorze (a co! na przykład specjalnie barwiona niebieska róża), odznaczająca się w surowości mieszkania.ale co ja tam wiem, faza na minimalizm już mi przeszła i wracam do bibelotów, a tutaj najlepiej spisują się pyszne małe bukieciki w stylu niby 'no, na polu rosły, to się je zerwało' Link do komentarza
szarotka Napisano 23 stycznia 2012 Udostępnij #3 Napisano 23 stycznia 2012 (edytowany) Ja bym stawiała albo na jakieś "puszystości", czyli trawy, naręcza bzów itp, albo na rośliny wyraziste i w mocnych kolorach, np. potężne fikusy. Ale jak widać na obrazku, wcale nie trzeba aż tak kombinowaćpo prostu tulipany - czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze Edytowano 23 stycznia 2012 przez szarotka (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 24 stycznia 2012 Udostępnij #4 Napisano 24 stycznia 2012 Moim zdaniem każda roślina doskonale będzie nadawała się do industrialnego wnętrza. Podstawą jest dobranie odpowiedniego naczynia - wazonu lub doniczki. PozdrawiamPaweł Romanowski Link do komentarza
marylka Napisano 9 lutego 2012 Udostępnij #5 Napisano 9 lutego 2012 Ozdobny czosnek w szklanym naczyniu z kuleczkami To akurat zdjęcie z restauracji Loft w Rzeszowie (fot. Darek Denek) Link do komentarza
bee Napisano 9 lutego 2012 Udostępnij #6 Napisano 9 lutego 2012 Cytat Ozdobny czosnek w szklanym naczyniu z kuleczkami[attachment=12747:5.jpg] To akurat zdjęcie z restauracji Loft w Rzeszowie (fot. Darek Denek) Świetnie to wygląda! Link do komentarza
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 9 lutego 2012 Udostępnij #7 Napisano 9 lutego 2012 Pięknie wygląda taki czosnek, widziałem kiedyś przystrojoną tymi kwiatami całą salę weselną. W połączeniu z wszechobecną bielą ten fioletowo-niebieski kwiat wyglądał bajecznie. Link do komentarza
freeda Napisano 21 lutego 2012 Udostępnij #8 Napisano 21 lutego 2012 Czosnek bardzo piękny. A tu coś z tęsknotą za latem - chwasty też mogą być piękne i niekoniecznie w stylu babcinego ogródka Więcej tutaj Link do komentarza
szarotka Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #9 Napisano 23 lutego 2012 Ładne a póki co ze spaceru można przynieść pióropusze traw i inne "badyle" W minimalistycznym wnętrzu mogą się fajnie prezentować. Link do komentarza
bee Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #10 Napisano 23 lutego 2012 Cytat Czosnek bardzo piękny. A tu coś z tęsknotą za latem - chwasty też mogą być piękne i niekoniecznie w stylu babcinego ogródka Więcej tutaj Ciekawe te wazony, ale chyba nie do końca w moim stylu. Link do komentarza
Elfir Napisano 25 marca 2012 Udostępnij #11 Napisano 25 marca 2012 prezentujecie rośliny cięte.Ale z doniczkowych w nowoczesnych i minimalistycznych wnętrzach pasują te o architektonicznym wyglądzie:- mające duże liście, jak na przykład alokazja amazońska, strelicja- grube, sztywne, wyprostowane łodygi np. sansewieria, zamiokulkas, kordylina- pionowe łodygi np. bambusy, draceny- są duże i mają drzewkowaty pokrój np. formowane fikusy, szefleryNie nadają się rośliny o drobnych listkach np. trzykrotka, geranium, chyba że w jakiejś kameralnej aranżacji powtarzających się elementówAlbo na "zielonych ścianach":http://www.bodew.com/wp-content/uploads/20...rior-design.jpg 1 Link do komentarza
Emilia1 Napisano 12 kwietnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 12 kwietnia 2012 nizapominajki Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się