Sylwia Napisano 10 lutego 2007 Udostępnij #51 Napisano 10 lutego 2007 Parapetówa dopiero w marcu jak pomalujemy do końca i dokończymy najważniejsze rzeczy, ale zdjęcia oczywiście zamieszczę Na razie masakra, prawie wszystkie meble nowe, w kartonach do skręcenia więc wszystkie nasze rzeczy też w kartonach. Dobrze, że córka od poniedziałku ma ferie bo zeszytów do szkoły by nie znalazła na razie w tym bałaganie Link do komentarza
stefan Napisano 17 lutego 2007 Udostępnij #52 Napisano 17 lutego 2007 Cytat Wprowadzamy się Moje gratulacje ! Link do komentarza
Sylwia Napisano 21 lutego 2007 Udostępnij #53 Napisano 21 lutego 2007 Nasz salon powoli zaczyna być salonemkominek ( na dole jeszcze nie zaimpregnowany co widać)niestety stół nadal bez krzesełnasza ostatnia zdobycz stolik kawowy z przegródkami na np. minerały Link do komentarza
taba Napisano 13 marca 2007 Udostępnij #54 Napisano 13 marca 2007 Czy ktoś wybudował ten dom na Śląsku lub w okolicach Śląska Cieszyńskiego??? Chciałabym zobaczyc dom na żywo. Chcicałabym dowiedzieć się czy kuchnia nie jest bardzo mała? Link do komentarza
Sylwia Napisano 14 marca 2007 Udostępnij #55 Napisano 14 marca 2007 Cytat Czy ktoś wybudował ten dom na Śląsku lub w okolicach Śląska Cieszyńskiego??? Chciałabym zobaczyc dom na żywo. Chcicałabym dowiedzieć się czy kuchnia nie jest bardzo mała? Przecież ja jestem ze Śląska :!: Dom w Mesznej k/Bielska - BiałejNie, sama kuchnia nie jest za mała , wszystko zależy od finansów, można bardzo dobrze zagospodarować ten wykusz, tylko to kosztuje raczej więcej niż przy zwykłej kuchni, wiem ile namęczyli sie u nas ze zrobieniem blatu z zlewozmywakiem przy oknie ( nie mam tam parapetu tylko blat). Za dwa tygodnie zamieszczę zdjęcia mojej niestety skromnej kuchni. Ja tam widzę same zalety np. nie trzeba chodzić tylko wystarczy się obracać Link do komentarza
taba Napisano 15 marca 2007 Udostępnij #56 Napisano 15 marca 2007 Cytat Przecież ja jestem ze Śląska :!: Dom w Mesznej k/Bielska - BiałejNie, sama kuchnia nie jest za mała , wszystko zależy od finansów, można bardzo dobrze zagospodarować ten wykusz, tylko to kosztuje raczej więcej niż przy zwykłej kuchni, wiem ile namęczyli sie u nas ze zrobieniem blatu z zlewozmywakiem przy oknie ( nie mam tam parapetu tylko blat). Za dwa tygodnie zamieszczę zdjęcia mojej niestety skromnej kuchni. Ja tam widzę same zalety np. nie trzeba chodzić tylko wystarczy się obracać Dzięki za odpowiedź , czekam na zdjęcia. Link do komentarza
Sylwia Napisano 24 marca 2007 Udostępnij #57 Napisano 24 marca 2007 Co prawda kuchnia niezupelnie skończona, ale załączam zdjęcia, brakuje nam jeszcze kafelek w jednym miejscu i w paru miejscach nie ma jeszcze fugi.I ta jedna zazdroska oczywiście bedzie tylko krzywo mi sie przykleiłoDla lepszego wykorzystania tych naszych 5 m2, będzie jeszcze założony kiedyś reling i obok tej wysuniętej półeczki dołożymy zabudowaną zmywarkę ( myśleliśmy, że sie nie zmieści, a w sumie jest na to miejsce). Ponieważ mamy starą lodówkę zostawiliśmy miejsce na wyższą.Nie jest to kuchnia moich marzeń, ale no cóż trzeba było zrobić ją jak najtaniej. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wymienić fronty na drewniane Link do komentarza
taba Napisano 29 marca 2007 Udostępnij #58 Napisano 29 marca 2007 Dzięki za zdjęcia ,fajna kuchnia ale jednak mała.Pozdrawiam. Link do komentarza
Sylwia Napisano 29 marca 2007 Udostępnij #59 Napisano 29 marca 2007 Powklejałam takie zdjecia, że wygląda na mniejszą niż jest No to jeszcze jednozo26 co u Was????Wykańczacie już?Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia tych miejsc, którymi nasze domki się różnią Link do komentarza
zo26 Napisano 29 marca 2007 Autor Udostępnij #60 Napisano 29 marca 2007 Cytat Powklejałam takie zdjecia, że wygląda na mniejszą niż jest No to jeszcze jednozo26 co u Was????Wykańczacie już?Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia tych miejsc, którymi nasze domki się różnią Witaj, witaj!nie mogę sie napatrzeć na Waszą kuchnię Super (już sobie wyobrażam jak to będzie u nas wyglądać)A u nas narazie martwy sezon... money... money... Link do komentarza
Sylwia Napisano 29 marca 2007 Udostępnij #61 Napisano 29 marca 2007 Cytat Witaj, witaj!nie mogę sie napatrzeć na Waszą kuchnię Super (już sobie wyobrażam jak to będzie u nas wyglądać)A u nas narazie martwy sezon... money... money... Witaj No tak my podwyższaliśmy kredyt a i tak zabrakło, kamień i drewno na elewację leży i chyba poleży także następną zimę Link do komentarza
sepoy Napisano 29 marca 2007 Udostępnij #62 Napisano 29 marca 2007 witam i pozdrawiam wszystkich, szczególnie tych budujących Agatkę - Sylwię i zo26 przed 2 dniami kurier wręczył nam egzemplarze projektu Agatki tak, że o ile czas pozwoli postaramy się jeszcze w tym roku podgonić z pracami.na razie jesteśmy przed adaptacją projektu i przyglądamy się z dużym zainteresowaniem waszym postępom - wielkie dzięki dla Sylwii za fotki - dom jest b. ładny, zdjęcia utwierdzają nas w wyborze projektu; natomiast zastanawiamy się ciągle nad ewentualnymi zmianami (wątpliwości dotyczą przede wszystkim wymiarów pomieszczeń)chciałbym was zapytać - jak wyglądają w praktyce pomieszczenia? czy nie są za małe? czy są funkcjonalne? bo, że mogą wyglądać ładnie, to wiemy dzięki Sylwii zastanawiamy się nad poszerzeniem salonu ok. 0,8m, poszerzeniem w osi kuchnia-schody ok. 0,4m, przeniesieniem kominka do salonu obok schodów i likwidacją ścianki działowej pomiędzy salonem, a klatką schodową – ciekawy jestem czy ktoś się na to zdecydował ...tyle pytań; na razie oczywiście idealnie byłoby zobaczyć taki domek w rzeczywistości ... hmm ... głośno myślę ... dało by się Sylwia? jesteśmy z Gliwic ...Jarek Link do komentarza
Sylwia Napisano 30 marca 2007 Udostępnij #63 Napisano 30 marca 2007 Cytat likwidacją ścianki działowej pomiędzy salonem, a klatką schodową – ciekawy jestem czy ktoś się na to zdecydował ... a zo26 tak przypadkiem nie ma: Cytat Macie projekt oryginalny czy odbicie lustrzane? Nam lepiej pasowało odbicie. Schody zalaliśmy i nie stawialiśmy ścianki( o wiele lepiej to wygląda;) ) Jeden pokój na górze przedzieliliśmy na dwa mniejsze. Oczywiście, że jest możliwe zobaczyć domek w rzeczywistości Gdybyśmy my mieli wcześniej taką możliwość to bardzo by to nam pomogło Trochę zrobilibyśmy inaczej...Co do pomieszczeń - ponieważ budowaliśmy z cieńszego materiału niż w projecie, to pokoje wyszły nam nieco większe. Jeśli chodzi o poddasze to pokoje są bardzo duże, też chyba w przyszłości jeden podzielimy tak jak zo26 Na razie mamy jedno dziecko i zajmuje ono jeden pokój na poddaszu, w drugim jest nasza sypialnia. Miał to być w przyszłości pokój dla drugiego potomka, a my mieliśmy wynieść się do tego małego pokoiku na dół. Ale doszliśmy do wniosku, że to duży pokój dla małego dziecka, a jak podrośnie to nie wiadomo czy obecnie 11 letnia córka będzie jeszcze z nami mieszkać No i tak pokój na parterze jest teraz garderobą i pokojem do pracy, nauki...Łazienka na poddaszu też jest większa niż się spodziewaliśmy.Na parterze mały pokój po zrobieniu szafy wnękowej ( bo w sumie w tym domu nie można jej chyba gdzie indziej zrobić) jest trochę za mały Też myśleliśmy nad przeniesieniem kominka, ale w sumie cieszę się że go zostawiliśmy na swoim miejscu.Za to zrobiliśmy parę zmian, z których jestem bardzo niezadowolona. To że zlikwidowaliśmy pomieszczenie gospodarcze na korzyść drugiej łazienki, a pod schodami zrobiliśmy piwniczkę z kotłownią, no nie wiem czy to było mądre Ewentualnie można było powiększyć trochę WC, żeby zmieścić prysznic...Przy zrobieniu spiżarki tak jak w projekcie, wielkość kuchni jest idealna, salon jak dla mnie w sam raz, wszystko się zmieściło Zamieszczę dzisiaj zdjęcia jak to jest u nas z kotłownią 1 Link do komentarza
Sylwia Napisano 31 marca 2007 Udostępnij #64 Napisano 31 marca 2007 No cóż poniższe zdjęcia przedstawiają naszą największą pomyłkę koszt zrobienia tej piwniczki tylko wydawał się niski, niestety została źle wykonana przez "wykonawcę" izolacja i tak zaczął się początek naszego koszmarku. Zamiast od razu odkopać, wszyscy mówili nie kopcie poniżej fundamentów, zróbcie sobie drenaż w odległości 1 metra od domu poniżej głębokości piwniczki i będzie ok. no i zrobiliśmy drenaż za " małą kwotę 10 tyś" który gó.... daje Nie znaczy to że takie rozwiązanie jest złe, tylko nam wykonywał to partacz na razie pod schodami mamy graciarnię, kiedyś chcemy wykorzystać to miejsce i zrobić zamykane półeczki na ścianie żeby mieć taką mini spiżarnięwejście do naszej kotłownioczywiście kiedyś będą tutaj takie strome schodki to wszystko potrzebne było do kominka z płaszczem wodnym żeby było komfortowo...współpracujący z kominkiem kocioł elektrycznyTo białe to zbiornik na wodę 200l. stoi na ziemi i sięga prawie do sufitu Link do komentarza
sepoy Napisano 6 kwietnia 2007 Udostępnij #65 Napisano 6 kwietnia 2007 Nie zaglądałem na forum przez jakiś czas – praca a tu dzieje się tak dużo Piszesz, że z innego materiału zrobiliście ściany ... Co to było, można wiedzieć? Ja z kolei zastanawiam się czy 1-warstwowy beton wystarczy. Architekt też przekonywał mnie, że tak. Natomiast po lekturze postów z Forum Muratora, gdzie wypowiadali się właściciele systemów ytong jestem jednak na 80% zdecydowany na ściany 2-warstwowe. To dopiero przede mną. Tym bardziej, że szaleństwo w składach budowlanych to nie kaczka dziennikarska, niestety Objechałem parę, bo chciałem porównać ceny kompletnych systemów a tu ... nie ma cen. Nie ma materiałów na składach. Przyjadą materiały – przyjadą ceny, a materiały do końca maja są zarezerwowane na zapisy.Tak, że choćby z tego powodu i tak jesteś do przodu i piwniczką nie musisz się tak przejmować. Poza tym macie i kotłownie i dodatkową łazienkę Niestety wygląda na to, że drenaż u mnie też jest niezbędny. Brałem to przy zakupie działki pod uwagę tak, że planuje to już na etapie wykopów.Ale nie to jest dla mnie w tej chwili najważniejsze ... ten rozkład pomieszczeń na dole ... z jednej strony jest to coś, co jest atutem tego projektu - ładna kuchnia, dodatkowy pokój na dole, spiżarka, pomieszczenie gospodarcze. Za to z drugiej aż nie chce się wierzyć, że wszystkie te pomieszczenia będą funkcjonalne, nie będą za małe i sprawdzą się w użytkowaniu. Cytat Na parterze mały pokój po zrobieniu szafy wnękowej ( bo w sumie w tym domu nie można jej chyba gdzie indziej zrobić) jest trochę za mały My planujemy wnęki zrobić w obu sypialniach na górze wykorzystując skos pod dachem. Też mamy jedno dziecko - 10 letniego syna i 2 sypialnie nam wystarczą. Nie będziemy dzielić tych pomieszczeń. Cytat Ewentualnie można było powiększyć trochę WC, żeby zmieścić prysznic... Tak właśnie kombinuję pomieszczenie gospodarcze chciałbym koniecznie zachować.Jeżeli Sylwia znajdziecie dla nas chwilkę to chętnie podjechalibyśmy po Świętach. Spróbuję skontaktować się na priv to domówilibyśmy to dokładniej Pozdrawiam wszystkich i Szczęśliwich Świąt w Nowych Domach życzę Link do komentarza
Sylwia Napisano 11 kwietnia 2007 Udostępnij #66 Napisano 11 kwietnia 2007 Sepoy napisałam ci wiadomośc na twojego maila.Ściany mamy z maxa + 10 cm styropian. Są niedaleko nas składy budowlane gdzie można dostać materiał na budowę, nie jest tak źle Pozdrawiam Link do komentarza
zo26 Napisano 25 kwietnia 2007 Autor Udostępnij #67 Napisano 25 kwietnia 2007 Hej wszystkim!Sylwia mam pytanie, czy zamawiając okna do kuchni braliście typu otwierane, uchylne czy wogóle stałe? Link do komentarza
Arni Napisano 1 maja 2007 Udostępnij #68 Napisano 1 maja 2007 Cytat Piszesz, że z innego materiału zrobiliście ściany ... Co to było, można wiedzieć? Ja z kolei zastanawiam się czy 1-warstwowy beton wystarczy. Architekt też przekonywał mnie, że tak. Natomiast po lekturze postów z Forum Muratora, gdzie wypowiadali się właściciele systemów ytong jestem jednak na 80% zdecydowany na ściany 2-warstwowe. To dopiero przede mną. Ja też buduję z suporeksu + styropian 10/12cm.Jest tak, że każda z tych dwóch technologii spełnia swoje normy cieplne ale w przypadku sup. + styropian są one bardziej zaostrzone i taka ściana jest cieplejsza od Ytonga co = mniejsze straty ciepła, mniejsze koszty ogrzewania itd. Link do komentarza
Damian_K Napisano 3 maja 2007 Udostępnij #69 Napisano 3 maja 2007 Witam wszyskich "AGATKO"-maniaków.Jestesm jednym z nich Jestem na etapie wyboru projektu i nic innego nie widze poza AGATKĄ.Jesli jest to możliwe prosze o umieszczenie (ewentualnie przesłanie) zdjęć pomieszczeń. Chcialbym zobaczyć jak wyglądają pomieszczenia przestrzennie...Głównie chodzi mi o salon (bo tylko jego wymiarów się obawiam).z góry wielkie dziękipozdrawiam Damian Link do komentarza
Sylwia Napisano 6 maja 2007 Udostępnij #70 Napisano 6 maja 2007 Cytat Hej wszystkim!Sylwia mam pytanie, czy zamawiając okna do kuchni braliście typu otwierane, uchylne czy wogóle stałe? no tak troche mnie tu nie było...dwa mamy stałe a jedno uchylne i otwierane. Teraz zrobiłabym dwa otwierane Link do komentarza
RafW Napisano 16 maja 2007 Udostępnij #71 Napisano 16 maja 2007 Mam prośbę - czy może ktoś zamieścić zdjęcia dodatkowego pokoju na parterze ? Link do komentarza
Sylwia Napisano 17 maja 2007 Udostępnij #72 Napisano 17 maja 2007 Cytat Mam prośbę - czy może ktoś zamieścić zdjęcia dodatkowego pokoju na parterze ? Nie zamieszczałam bo mam tam na razie graciarnię postaram się do jutra zamieścić, tylko nie ma jak za bardzo zrobić tego zdjęcia bo w tym pokoju mamy ogromną szafę wnękową przez co pokój jest dużo mniejszy Link do komentarza
GOGOX Napisano 2 czerwca 2007 Udostępnij #73 Napisano 2 czerwca 2007 Witam Was. Ja dopiero mam zamiar przebrnąć przez ten etap budowy. Znalazłam projekt jak sie domyślacie to AGATKA. Wszystko by było ok gdyby nie to to iż jest za mały dla naszej rodziny. Jesteśmy rodziną 4 osobową plus teściowa. Więc jak nie trudnio się domyślic to muszę ten domek powiększyć. I z AGATKI zrobię MEGA AGATĘ. Projektantka się tego podjeła więc jak będzie zainteresowanie to wam dalej opowiem co zostało zmienione.P.S. A komin na zewnątrz to rewelka tylko to mnie przekonało do tego projektu. Chciałabym już mieszkać jak już nie które osoby na tym forum. Pa Link do komentarza
zo26 Napisano 4 czerwca 2007 Autor Udostępnij #74 Napisano 4 czerwca 2007 Cytat Witam Was. Ja dopiero mam zamiar przebrnąć przez ten etap budowy. Znalazłam projekt jak sie domyślacie to AGATKA. Wszystko by było ok gdyby nie to to iż jest za mały dla naszej rodziny. Jesteśmy rodziną 4 osobową plus teściowa. Więc jak nie trudnio się domyślic to muszę ten domek powiększyć. I z AGATKI zrobię MEGA AGATĘ. Projektantka się tego podjeła więc jak będzie zainteresowanie to wam dalej opowiem co zostało zmienione.P.S. A komin na zewnątrz to rewelka tylko to mnie przekonało do tego projektu. Chciałabym już mieszkać jak już nie które osoby na tym forum. Pa Witaj, witaj!Pewnie, że chcemy wiedzieć jak będzie wyglądać mega agatka U nas narazie cisza jeszcze, ale mam nadzieję, że się RUSZY... wkońcu Link do komentarza
GOGOX Napisano 4 czerwca 2007 Udostępnij #75 Napisano 4 czerwca 2007 Cytat Witaj, witaj!Pewnie, że chcemy wiedzieć jak będzie wyglądać mega agatka U nas narazie cisza jeszcze, ale mam nadzieję, że się RUSZY... wkońcu Cały dom powiększamy. Będzie miał wymiary 10x12. Na dole zwiększymy duży pokój i gabinet , w którym będzie mieszkała teściowa. A u góry będzie dodatkowo jeszcze jeden pokój. Jeszcze chciałabym aby każdy pokój na górze miał garberobę ale to już zobaczymy jak projektant rozrysuje. i Jeszcze jedno to piwnica. Piwnica będzie pod 3/4 domem bez dużego pokoju aby wyjście z tarasu nie było za strome. To już projektant ma myśleś. Dzisiaj jadę na konsultację. Zobaczę czy się tego podejmie jak nie to szukam innego. A w naszym mieście znaleść dobrego projektanta to sztuka. Wszyscy idą na łatfiznę. Aby do przodu i bez wielkich zmian a kasę zato wielką. PS Dzięki sylwi za zdjęcia i pomysły. Jak możesz to napisz jak domek teraz w użytkowaniu może byś coś zmieniła. Link do komentarza
Sylwia Napisano 4 czerwca 2007 Udostępnij #76 Napisano 4 czerwca 2007 Bardzo przepraszam za niezamieszczenie zdjęć o które proszono, postaram się nadrobić to w najbliższym czasie Spodziewam sie dziecka i taka zakręcona od jakiegoś czasu jestem GOGOX jeśli chodzi o użytkowanie to juz chyba pisałam wcześniej, że nie zrobiłabym tych zmian które zrobiłam, powiększyłbym tylko WC o miejsce na mały prysznic. Tak poza tym jeśli chodzi o wymiary to brakuje nam tylko kilku metrów w pokoiku na dole, teraz jest dobrze, ale za niedługo będzie drugie dziecko, a ten pokój po zrobieniu szafy wnękowej na naszą sypialenkę jest trochę za mały, więc raczej podzielimy jeden pokój na poddaszu ( naszą sypialnię) Sepoy co u Was, ruszyliście już z budową? Link do komentarza
RafW Napisano 19 czerwca 2007 Udostępnij #77 Napisano 19 czerwca 2007 Witam, czekam , czekam na zdjęcie pokoiku, ale poczekam - spokojnie - bez pośpiechu!Jestem także na etapie przeróbek projektu Agatki ( na Agatę ). Podstawowa przeróbka to miało być wydłużenie w sumie o ok. 2m. Ale tak jak pisał ktoś wcześniej - trudno znaleźć architekta któremu by się chciało.Używają różnych argumentów aby zniechęcić - jedna z ciekawszych wymówek o taka że dom stanie się taką "kichą" - macie pojęcie - tak powiedzieć o naszej Agatce !Ja planuje poszerzenie o ok. 0.8m powierzchni pod schodami tak aby zrobić spiżarkę z regałem kosztem małego pokoju na parterze. Nie jest to chyba najlepszy pomysł - ale braknie spiżarki - coś za coś .Cchciałem także doprojektować garaż z tarasem - ale nie wiem czy architekt podejmie temat. Pozdrawiam Agatkowiczów ! Link do komentarza
Sylwia Napisano 20 czerwca 2007 Udostępnij #78 Napisano 20 czerwca 2007 Cytat Witam, czekam , czekam na zdjęcie pokoiku, ale poczekam - spokojnie - bez pośpiechu! Już zamieszczam, ale niestety nie wiem jak zrobić zdjęcie żeby ten pokoik był widoczny. On nie jest taki mały, ale my mamy dużą część zabudowaną szafą wnękową i ciężko zrobić zdjęcie Tylko prosze nie patrzyć na wystrój tego wnętrza bo to nasza graciarnia, garderoba, pokój do pracy i pokoik dla kota Nie likwidowałabym tego pokoju, jesli chcesz większą spiżarkę to może wkop sie troszeczkę do ziemi, tak żeby schodziło się po kilku schodkach i można było zrobić półki pod schodami Link do komentarza
GOGOX Napisano 20 czerwca 2007 Udostępnij #79 Napisano 20 czerwca 2007 Witam pokoik rzeczywiście maly. Ale masz miejsce do umieszczania rzeczy. Mam pytanko czy elewację zewnętrzną masz już zrobioną. Link do komentarza
RafW Napisano 20 czerwca 2007 Udostępnij #80 Napisano 20 czerwca 2007 Witam, bardzo dziękuje za zdjęcia - a najbardziej pomogły mi te "graty" bo miałem porównanie i mogłem określić wielkość pokoju . Jest nieźle - myślałem że jest mniejszy.Piwnica odpada - boje się że woda będzie stała - taki teren. Jeszcze raz dziękuje - Pozdrawiam. Link do komentarza
Sylwia Napisano 20 czerwca 2007 Udostępnij #81 Napisano 20 czerwca 2007 Cytat Mam pytanko czy elewację zewnętrzną masz już zrobioną. niestety nie i nie wiem czy będzie w tym roku całość robiona, ewentualnie na jesień, większość materiału mamy - drewno i kamień, ale na wykonanie kasy brak ekipę do tynku mamy zamówioną na jesień, więc tylko z ułożeniem kamienia na kominie i podmurówce będzie problem RafW mi nie chodziło o piwnicę ( nikomu nie życzę takiego problemu z piwnicą jak my mamy) my mamy wysoką podmurówkę, więc przy takiej nie widzę problemu, żeby sie trochę wkopać ( minimalnie poniżej gruntu) Link do komentarza
GOGOX Napisano 28 czerwca 2007 Udostępnij #82 Napisano 28 czerwca 2007 Witam i ja już zaczynam ze zmaganiem budowy. Formę papierkową mam za sobą. Dzięki za tyle podpowiedzi na nasz wspólny projekt. Ja zdecydowałam sie na piwnicę pod całym domem. Powiększyliśmy dom. Ma wymiaru 8x12. Tak że mały pokuj na dole ma wymiary 4x3,30. Zrezygnowałam z pomieszczenia gospodarczego na dole na rzecz większego holu i łazienki. W łazience na dolę postawię jeszcze prysznic. Salom będzie miał wymiary 8x4,50 razem z jadalnią. I kuchnia będzie troszeczkę większa o jedną szafkę 60 w ciągu. Jak mi się uda to ze skanowane rzuty wkleję wam i pokarzę. Ekipa wchodzi ok 10 lipca teraz jesteśmy na etapie sprzątania działki (a jest co sprzątać). Stał tam stary dom dwu piętrowy babci murowany z cegły. Wygląda jak po przejści takiegoś tajfuna. Szok. W miarę postępów będę umieszczać zdjęcia. Pa do następnego. Link do komentarza
Arni Napisano 28 czerwca 2007 Udostępnij #83 Napisano 28 czerwca 2007 GOGOXPytałeś o moje rozwiązanie piętra. wygląda to +/- tak:[attachment=539:attachment]sorry za wielkość ale nie wiedziałem jak zmniejszyć rozmiar Pi_tro_2.bmp Pi_tro_2.bmp Link do komentarza
mtw Napisano 4 lipca 2007 Udostępnij #84 Napisano 4 lipca 2007 Hej Sylwia, bacznie obserwuję Waszą budowę, a właściwie już gotowy domek . My też budujemy Agatkę, ale z garażem. Właśnie kończą nam kłaść dachówkę. Przeczytałam, że wybudowaliście się w Mesznej... Całkiem niedaleko nas.... Czy byłaby szansa pooglądać wykończoną Agatkę na żywo Pozdrawiam Link do komentarza
Sylwia Napisano 4 lipca 2007 Udostępnij #85 Napisano 4 lipca 2007 Cytat Hej Sylwia, bacznie obserwuję Waszą budowę, a właściwie już gotowy domek . My też budujemy Agatkę, ale z garażem. Właśnie kończą nam kłaść dachówkę. Przeczytałam, że wybudowaliście się w Mesznej... Całkiem niedaleko nas.... Czy byłaby szansa pooglądać wykończoną Agatkę na żywo Pozdrawiam A skąd jesteście : Jeszcze długo nie wykończoną, niestety bo nie ma skąd na to wziąć, ale oczywiście, że można zobaczyć, tylko dajcie trochę wcześniej znać bo kurcze posprzątać muszę Link do komentarza
zo26 Napisano 4 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #86 Napisano 4 sierpnia 2007 Cisza, jakby makiem zasiał........................ Link do komentarza
Arni Napisano 5 sierpnia 2007 Udostępnij #87 Napisano 5 sierpnia 2007 kilka zdjęć:http://arni220.fotosik.pl/albumy/251294.html Link do komentarza
zo26 Napisano 9 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #88 Napisano 9 sierpnia 2007 Cytat kilka zdjęć Arni gdzie? Link do komentarza
Endriuszka Napisano 10 sierpnia 2007 Udostępnij #89 Napisano 10 sierpnia 2007 pare tygodni temu wpadł mi ten projekt w oko ma pytanko jaki jest koszt budowy Agatki w ssytemie "pod klucz" ????ceny mozecie podac mniej wiecej ja planuje zrobic tylko dól bez poddasza (na razie jestem tylko ja i moja przyszła żonka, ślub bierzemy 26.08.2007r i planujemy jak na razie 1-nego dzidziusia ) i dlatego pytam mniej więcej jakie wam koszty wyszły pod tzw. klucz z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich zwolenników AGATKI Link do komentarza
zo26 Napisano 11 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #90 Napisano 11 sierpnia 2007 Witaj, witaj.Na to pytanie pewnie tylko jak narazie Sylwia może odpowiedzieć. Nam się trochę schodzi i do tzw. pod klucz daleko jeszcze... Dopiero teraz zamówiliśmy okna i będziemy ocieplać, życie i budowa to jednak nie bajka Z tego co widziałam to wybieracie (jeśli juz Agatkę) to wersja z garażem tak? my mamy bez, jakoś wydawał nam się za długi domek z garażem. Link do komentarza
Endriuszka Napisano 12 sierpnia 2007 Udostępnij #91 Napisano 12 sierpnia 2007 Cytat Witaj, witaj.Na to pytanie pewnie tylko jak narazie Sylwia może odpowiedzieć. Nam się trochę schodzi i do tzw. pod klucz daleko jeszcze... Dopiero teraz zamówiliśmy okna i będziemy ocieplać, życie i budowa to jednak nie bajka Z tego co widziałam to wybieracie (jeśli juz Agatkę) to wersja z garażem tak? my mamy bez, jakoś wydawał nam się za długi domek z garażem. a może zadam inaczej pytanie ile kosztuje (około) wykończenie poszczególnych pokoi???? oreientacyjnie chodzi mi o oreirntacyjen ceny za materiały, robocizne (najlepiej z rozbiciem na robocizne i materiały, oczywiście jeśli jest to mozliwe)oczywiście dzieki za odpowiedx w maire możliwości Link do komentarza
Sylwia Napisano 17 sierpnia 2007 Udostępnij #92 Napisano 17 sierpnia 2007 zo26no cisza....przecież też nie piszesz:)u nas maksymalne problemy finansowe, więc nie ma o czy pisać. Cały czas próbujemy ogarnąć błoto i skarpy przed domem, ale nie mając kasy na nic jest to trochę trudne Niestety nasz taras i kominek na nim na razie odszedł w nieokreślona przyszłość, tak samo położenie kamienia na elewacji. W tym roku chcemy zrobić tylko część elewacji tzn. tynk i drewno w szczytach. W środku także stanęliśmy w tym samym miejscu...nawet przycisków do Geberita dalej nie mamy za to jestem już w 6 miesiącu ciąży, będzie syn czyli mam parkę Ja nie jestem w stanie podać dokładnie kosztów, ponieważ wszystko sie zmienia, tak samo każdy stosuje inne materiały...zresztą dawno przestaliśmy liczyć w ogóle...nie chcę zawału dostać zo26 ile będą Was kosztować okna? Link do komentarza
zo26 Napisano 20 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #93 Napisano 20 sierpnia 2007 Cytat zo26no cisza....przecież też nie piszesz:)u nas maksymalne problemy finansowe, więc nie ma o czy pisać. Cały czas próbujemy ogarnąć błoto i skarpy przed domem, ale nie mając kasy na nic jest to trochę trudne Niestety nasz taras i kominek na nim na razie odszedł w nieokreślona przyszłość, tak samo położenie kamienia na elewacji. W tym roku chcemy zrobić tylko część elewacji tzn. tynk i drewno w szczytach. W środku także stanęliśmy w tym samym miejscu...nawet przycisków do Geberita dalej nie mamy za to jestem już w 6 miesiącu ciąży, będzie syn czyli mam parkę Ja nie jestem w stanie podać dokładnie kosztów, ponieważ wszystko sie zmienia, tak samo każdy stosuje inne materiały...zresztą dawno przestaliśmy liczyć w ogóle...nie chcę zawału dostać zo26 ile będą Was kosztować okna? a, ja jestem w trzecim miesiącu... Okna 9tyś, bierzemy jednak białe ale ze szprosami, wstawimy okna w październiku i ocieplimy domek, a co dalej się okaże............ Link do komentarza
Sylwia Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij #94 Napisano 23 sierpnia 2007 Cytat a, ja jestem w trzecim miesiącu... Okna 9tyś, bierzemy jednak białe ale ze szprosami, wstawimy okna w październiku i ocieplimy domek, a co dalej się okaże............ ale będziemy mieli wyż, wszędzie dookoła kobiety w ciąży....my to planowaliśmy zaraz po wprowadzeniu się choćby nie wiadomo co się działo...ale jest ciężko.Jak ja żałuję tych dobrych okien u nas, jestem z nich bardzo niezadowolona, a przecież kosztowały z dachowymi 19 tyś....tylko 10 tyś różnicy Chciałabym cofnąć czas i zacząć budowę od początku Link do komentarza
Monas Napisano 28 sierpnia 2007 Udostępnij #95 Napisano 28 sierpnia 2007 Czesc, ale fajnie, ze trafilam na to forum! Razem z mezem budujemy Agatke od zeszlej jesieni. Wybralismy odbicie lustrzane z garazem, ktore nieco poszerzylismy i w ogole wprowadzilismy kilka zmian wewnatrz... Stoi juz, ocieplona i wytynkowana. Wyglada slicznie choc nie udalo nam sie jeszcze zrobic komina. Obecnie wykladamy taras, polozymy glazure i terakote i chyba na tym zamkniemy tegoroczne roboty. Wewnatrz mamy juz tynki, ogrzewanie i instalacje gazowa. Poprowadzilismy tez rury do centralnego odkurzacza, tak na przyszlosc, gdyby nie bylo co robic z pieniedzmi Chcialabym dolaczyc kilka zdjec ale nie mam pojecia jak to zrobic.....Pozdrawiam wszystkich!!!!! Link do komentarza
Arni Napisano 28 sierpnia 2007 Udostępnij #96 Napisano 28 sierpnia 2007 Cytat Chcialabym dolaczyc kilka zdjec ale nie mam pojecia jak to zrobic..... zapodaj tu:http://www.fotosik.pl/ Link do komentarza
GOGOX Napisano 29 sierpnia 2007 Udostępnij #97 Napisano 29 sierpnia 2007 Witam po tak długim czasie.Długo nie wchodziłam na forum a tu taaaaaakie zmiany. Ale cóż budowa. Więc cały czas wolny na działce. Sami wiecie jak to jest. Szefowa to szefowa tamto. Ale do przodu. Piwnica stoi. Jutro zalewają strop. I już coś widać poza granicą gruntu. Teraz już jak to majstry mówią "aż miło będzie patrzeć". Ruszamy z parterem. Zdjęcia mam ale jeszcze chwila i dam namiary na fotosik. A tak w ogóle to gratulacje gromo rośnie i to miło słyszeć. Link do komentarza
RafW Napisano 29 sierpnia 2007 Udostępnij #98 Napisano 29 sierpnia 2007 Witam, czy ktoś zdecydował się podnieść Agatkę mocno do góry.Ja zdecydowałem się na piwnicę a ponieważ w okolicznych domach piwnice bywają zalewane przy dłuższych opadach, więc po rozmowach podnosimy ją ostro do góry na 140cm. Będzie niestety kilka (8 lub 9) schodków ale cóż - coś za coś. ( tzn. poziom parteru będzie 140cm nad poziomem gruntu)Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać.Z ciekawostek to mogę sie pochwalić że doprojektowałem garaż 2 stanowiskowy a na dachu garażu będzie taras - duuuuży taras.Narazie czekam niestety na pozwolenie. Chociaż teren już ogrodzony i czeka ... Pozdrawiam Agatkowiczów .. Link do komentarza
coma86 Napisano 31 sierpnia 2007 Udostępnij #99 Napisano 31 sierpnia 2007 Witam serdecznie WszystkichRazem z mężem poszukiwaliśmy projektu domku i...Agatka to ta jedyna Narazie jednak jesteśmy na etapie kupna działki, to jednak niestety nie takie proste :!: Pozdrawiam serdecznie Link do komentarza
GOGOX Napisano 4 września 2007 Udostępnij #100 Napisano 4 września 2007 Hej u mnie strop juz zalany. I ruszamy z dalszymi pracami.Postaram się umieścić zdjęcia. Są to pierwsze zdjęcia, jeszcze ze sprzątania działki. Reszto zdjęć to wykop pod dom i piwnica. www. agatka-gogox.fotosik.plAle cóż nie mi oceniać zobaczcie sami.Moja strona Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się