tdmc Napisano 20 października 2011 Udostępnij #1 Napisano 20 października 2011 Witam.Jestem na etapie kupna paneli podłogowych do mojego pokoju jak i ich ułożenia. Lecz mam mały problem z usunięciem mebli z mojego pokoju, gdyż są większe od moich drzwi (chyba 40) i się nie zmieszczą.I tu moje pytanie do Państwa, czy jak ułożę większą część paneli w danym pokoju, to czy mogę meble położyć na tych panelach już ułożonych i kontynuować dalsze układanie?Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam. Link do komentarza
retrofood Napisano 20 października 2011 Udostępnij #2 Napisano 20 października 2011 Jasne.Przecież i tak kiedyś będą stać na panelach.Tylko ich nie porysuj. podłóż coś. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 20 października 2011 Udostępnij #3 Napisano 20 października 2011 Witam. Najlepiej podklej pod meble filc i wtedy meble nie porysują paneli. Pozdrawiam Link do komentarza
sepoy Napisano 20 października 2011 Udostępnij #4 Napisano 20 października 2011 Meblami można jeździć po pokoju, z tym nie ma problemu. Gorzej jeżeli trzeba będzie dodatkowo przygotować = wyrównać podłoże ... Link do komentarza
daggulka Napisano 20 października 2011 Udostępnij #5 Napisano 20 października 2011 Cytat Witam. Najlepiej podklej pod meble filc i wtedy meble nie porysują paneli. Pozdrawiam Rozwiń na przykład takie ... samoprzylepne ...http://allegro.pl/podkladki-filcowe-z-klej...1871820440.html Link do komentarza
ewamariusz Napisano 23 października 2011 Udostępnij #6 Napisano 23 października 2011 Witam. Mogą być takie podkładki, ja natomisat kupuję filc w kawałku i sobie docinam odpowiedniej wielkości podkładki. Pozdrawiam Link do komentarza
ikaria Napisano 26 października 2011 Udostępnij #7 Napisano 26 października 2011 (edytowany) A mnie zastanawiaja te drzwi 40........Ciekawe rozwiązanie;) Edytowano 26 października 2011 przez ikaria (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tdmc Napisano 26 października 2011 Autor Udostępnij #8 Napisano 26 października 2011 No cóż to nie był mój pomysł aby takie wąskie drzwi wstawiać i nic nie mogę z tym zrobić. :( Link do komentarza
Piotrek78 Napisano 29 października 2011 Udostępnij #9 Napisano 29 października 2011 Cytat Meblami można jeździć po pokoju, z tym nie ma problemu. Gorzej jeżeli trzeba będzie dodatkowo przygotować = wyrównać podłoże ... Rozwiń wlasnie, kolezka kilka lat temu sam polozyl panele w malym pokoiku (ok 2x3m) i okazalo sie, ze podloga jeszcze z prlu - mega krzywa i z paneli zrobily sie "fale dunaju", a po kliku tyg. panele pekly na laczeniach Link do komentarza
czarnyplecak Napisano 30 października 2011 Udostępnij #10 Napisano 30 października 2011 I co dalej z tym robił? Link do komentarza
dachowka Napisano 4 grudnia 2011 Udostępnij #11 Napisano 4 grudnia 2011 hm, raczej nie powinno się iść za jego tokiem myślenia bo widać że go zabrakło ;Pnajpierw wyrównać podłogę a potem dopiero kłaść cokolwiek i wydawać na to ciężko zarobione pieniądze... Link do komentarza
Merreta Napisano 19 grudnia 2011 Udostępnij #12 Napisano 19 grudnia 2011 no cóż, równa podłoga to podstawa, można zniszczyć sobie najlepsze deski takim działaniem. Link do komentarza
Rolety az Napisano 10 stycznia 2012 Udostępnij #13 Napisano 10 stycznia 2012 Racja,dlatego tak ważne jest aby była równa,bo potem moga być problemy. Jeżeli znasz sie na układaniu paneli,to zrobisz to bez problemu,jeżeli zaś nie,to lepiej wezwać na pomoc fachowca. Link do komentarza
Inż.Maliniak Napisano 11 marca 2012 Udostępnij #14 Napisano 11 marca 2012 dokladnie - powtarzam to kazdemu - jak nie potrafisz sam wyrownac podloza, to sie nie bierz za kladzenie paneli, bo wyrzucisz kase w bloto. a meble wyniesc sie zawsze da, najwyzej porozkrecasz. Link do komentarza
ghost666 Napisano 14 marca 2012 Udostępnij #15 Napisano 14 marca 2012 panele pękły ???????????? chyba miał takie z tesco bo nawet jak jest lekko krzywa podłoga i kładziesz na styropian to się uleżą Link do komentarza
Inż.Maliniak Napisano 17 marca 2012 Udostępnij #16 Napisano 17 marca 2012 Cytat panele pękły ???????????? chyba miał takie z tesco bo nawet jak jest lekko krzywa podłoga i kładziesz na styropian to się uleżą Rozwiń kupujac byle co czlowiek jest zadowolony raz - jak placi a podloge wymienia sie chyba najrzadziej, wiec tu to juz nie rozumiem oszczedzania na panelach czy fachowcach. pozniej tez najtrudniej pnaprawic. Link do komentarza
mojdom Napisano 16 maja 2012 Udostępnij #17 Napisano 16 maja 2012 Równa powierzchnia to podstawa a oszczędzanie zawsze się kończy dopłacaniem :-/ jak wybierzesz porządne panele drewniane a nie jakieś byle co to nic się z nimi nie będzie działo. Zawsze warto sprawdzić zalecenia producenta przed położeniem. Wpisz w google "panele drewniane" na pewno znajdziesz jakiś filmik instruktażowy dla montażystów samouków ;) Link do komentarza
LozkaWodne Napisano 26 maja 2012 Udostępnij #18 Napisano 26 maja 2012 Cytat Witam.Jestem na etapie kupna paneli podłogowych do mojego pokoju jak i ich ułożenia. Lecz mam mały problem z usunięciem mebli z mojego pokoju, gdyż są większe od moich drzwi (chyba 40) i się nie zmieszczą.I tu moje pytanie do Państwa, czy jak ułożę większą część paneli w danym pokoju, to czy mogę meble położyć na tych panelach już ułożonych i kontynuować dalsze układanie?Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam. Rozwiń Jak najbardziej możesz tak zrobić. W tej sytuacji będzie to jedyne rozwiązanie, chyba, że zdecydujesz się rozkręcić meble, jednak szkoda zachodu. Link do komentarza
mojdom Napisano 30 maja 2012 Udostępnij #19 Napisano 30 maja 2012 No pewnie, że szkoda czasu na rozkręcanie. Pamiętaj tylko żeby podkleić filcem bo nie wiem jak twarda by nie była podłoga możesz ją porysować szurając. Link do komentarza
GlazuraStrzelin Napisano 10 sierpnia 2012 Udostępnij #20 Napisano 10 sierpnia 2012 Spokojnie możesz:) Mój mąż tak układał panele. Udało mu się wynieść z pokoju tylko najmniejsze meble, a te największe zostały. I tak je przesuwał z kata w kąt jak układał panele. I nic się nie stało:) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się