Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
I to zmienia sytuację, Dziękuję.
-
@retrofood to artykuł płatny, nadesłany przez firmę https://www.asaj.pl. Nie zauważyłem, że nie ma stosownego oznaczenia, że to artykuł promocyjny. Przepraszam za zamieszanie. Marcin
-
Ta czarna rura (ostatni element) była dołączona do stelaża. Ona nie musi być ustawiona tak jak na zdjęciu, prostopadle w dół. Obróć ją w prawo o 30-45-60* i poprostu wcześniej zamontuj trójnik, tak by dało się ją pod tym kątem podłączyć do instalacji. To czarne kolanko można też zawsze skrócić aby pasowało w odpowiednie miejsce. Tak czy inaczej bez kucia i przeróbki się nie obejdzie.
-
Tak, ta blacha powinna być grubsza i otaczać rurkę w całości poza górą. Zamówiłem kilka sztuk do testów do porównania. Zobaczę, jak będzie leżeć i jaka będzie różnica w temperaturach. Mam też obserwację z kilku ostatnich dni, bo na zewnątrz zrobiło się cieplej - wczoraj było +10*C. Obecnie temperatura na kotle 38*C, na belce zasilającej rozdzielacz 35*C, a podłoga (panele) mają 23-24*C. Skoro podłoga ma taką samą temperaturę zarówno gdy woda w podłodze ma 35*C i 40*C, to nasuwa mi się wniosek, że ten dom jest poprostu tak dziurawy że przy niższej temperaturze zewnętrznej są większe straty ciepła i podłoga się tak nie nagrzewa. Czy to prawidłowy wniosek? Nie wiem.
-
-
Popularne tematy