rydzy8 Napisano 30 czerwca 2011 #1 Napisano 30 czerwca 2011 witam mam takie pytanie w pokoju chciał bym postawić ściankę i nie wiem na jakim stelażu czy drewnianym czy metanowym a i jeszcze jedno czy przed położeniem ścianki mam położyć sufit który będzie obniżony o ok 15cm. Ta ścianka ma zasłaniać ten narożnik którego niemego wyburzyć?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/763416fda9729904.html
animus Napisano 30 czerwca 2011 #2 Napisano 30 czerwca 2011 Cytat witam mam takie pytanie w pokoju chciał bym postawić ściankę i nie wiem na jakim stelażu czy drewnianym czy metanowym a i jeszcze jedno czy przed położeniem ścianki mam położyć sufit który będzie obniżony o ok 15cm. Ta ścianka ma zasłaniać ten narożnik którego niemego wyburzyć?? Array="" target="_blank" rel="nofollow">http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/763416fda9729904.html To obuduj narożnik zamiast stawiać ściankę ,najpierw ścianka potem sufit . Drewniany , metanowy zastosuj tylko odpowiedni przekrój .
retrofood Napisano 1 lipca 2011 #3 Napisano 1 lipca 2011 Najpierw ścianka, potem sufit, dobrze gadają.
rydzy8 Napisano 1 lipca 2011 Autor #4 Napisano 1 lipca 2011 dobra to najpierw ściankę ale wzmocnić ja jakoś tam gdzie będzie przychodził profil od sufitu czy porostu go do słupków przykrycie wkrętami
retrofood Napisano 3 lipca 2011 #5 Napisano 3 lipca 2011 Cytat dobra to najpierw ściankę ale wzmocnić ja jakoś tam gdzie będzie przychodził profil od sufitu czy porostu go do słupków przykrycie wkrętami To oczywiste, że konstrukcja ścianki musi być zamocowana do sufitu zwykłego. Tylko płyta nie musi sięgać do samej góry.
ikaria Napisano 12 lipca 2011 #6 Napisano 12 lipca 2011 Pamiętaj o odpowiednich odległościach między profilami w stelażu.Nie chciała bym zaraz znowu usłyszeć,że się zwaliła po 3 miesiącach bo kolega zapomniał o takiej podstawowej rzeczy.Na suficie oczywiście też.Najpierw ściana potem sufit oczywiście.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się