Chris004 Napisano 1 czerwca 2011 Udostępnij #1 Napisano 1 czerwca 2011 Witam Chciałbym aby ktoś mniej więcej powiedział czy jestem w stanie wybudować całego bliźniaka ( obydwie połówki ) za mniej więcej 400 - 420 tys zł. Dodam że mam działkę 8 arową w pełni uzbrojoną ( altanka z podciągniętym prądem + budka z gazem + studzienka z wodą + ogrodzona )Interesuje mnie ten projekt S-GL-237-Duet - każda połówka ma około 90 m2 + garaże po 18 m2 - materiały średniej jakości.( tam gdzie trzeba to lepsze ) - na każdy etap budowy inna ekipa ( stan surowy zamknięty, elektryka, ogrzewanie , elewacja itp ) - myślę że wtedy jest trochę taniej. - wykończenie wewnątrz myślę że systemem gospodarczym - po rodzinie ( kuchnia, łazienka, podłogi itp )LINK :http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/...l-237-duet.htmlZ góry dziękuje za każdą radę Link do komentarza
Chris004 Napisano 6 czerwca 2011 Autor Udostępnij #2 Napisano 6 czerwca 2011 Cytat Witam Chciałbym aby ktoś mniej więcej powiedział czy jestem w stanie wybudować całego bliźniaka ( obydwie połówki ) za mniej więcej 400 - 420 tys zł. Dodam że mam działkę 8 arową w pełni uzbrojoną ( altanka z podciągniętym prądem + budka z gazem + studzienka z wodą + ogrodzona )Interesuje mnie ten projekt S-GL-237-Duet - każda połówka ma około 90 m2 + garaże po 18 m2 - materiały średniej jakości.( tam gdzie trzeba to lepsze ) - na każdy etap budowy inna ekipa ( stan surowy zamknięty, elektryka, ogrzewanie , elewacja itp ) - myślę że wtedy jest trochę taniej. - wykończenie wewnątrz myślę że systemem gospodarczym - po rodzinie ( kuchnia, łazienka, podłogi itp )LINK :http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/...l-237-duet.htmlZ góry dziękuje za każdą radę Czy nikt nie jest w stanie mi coś poradzić, dać jakaś wskazówkę?? Link do komentarza
profihouse Napisano 6 czerwca 2011 Udostępnij #3 Napisano 6 czerwca 2011 Cytat Czy nikt nie jest w stanie mi coś poradzić, dać jakaś wskazówkę?? U nas takie dwa domki wykończone pod klucz kosztowały by 480 737 zł + VAT. Klient nie musi się już o nic martwić, zapewniamy wszystko: robociznę, materiał, nadzór, geodetę, zaplecze socjalne. Link do komentarza
autorushd Napisano 7 czerwca 2011 Udostępnij #4 Napisano 7 czerwca 2011 Myślę ze nie powinno być większego problemu. Powierzchnia domków jest stosunkowo mała i doprze. Mi wyszło 2tys zł za m2, na forum jest dział w którym ludzi budują domy do 200tys zł. Autorus Link do komentarza
profihouse Napisano 7 czerwca 2011 Udostępnij #5 Napisano 7 czerwca 2011 Cytat Myślę ze nie powinno być większego problemu. Powierzchnia domków jest stosunkowo mała i doprze. Mi wyszło 2tys zł za m2, na forum jest dział w którym ludzi budują domy do 200tys zł. Autorus Wyszło ci 2000 zł/m2 na podstawie przeprowadzonej budowy czy kalkulacji na papierze ? Z tego co widzę to jednak kalkulacji bo budowa kuli nie została jeszcze rozpoczęta.Oczywiście realizacja twojego projektu może być nieco tańsza od standardowego domku o takim samym standardzie, chociaż nie jestem pewien czy stosując izolacje gr 30 cm, okna energooszczędne, ogrzewanie płaszczyznowe, pompę ciepła, wentylację z rekuperacją osiągniesz taki poziom cenowy. Link do komentarza
daggulka Napisano 8 czerwca 2011 Udostępnij #6 Napisano 8 czerwca 2011 Cytat Witam Chciałbym aby ktoś mniej więcej powiedział czy jestem w stanie wybudować całego bliźniaka ( obydwie połówki ) za mniej więcej 400 - 420 tys zł. ciężko będzie .... Cytat na forum jest dział w którym ludzi budują domy do 200tys zł. Autorus zapomniałeś dodać: w którym osób którym się udało można na palcach jednej ręki zliczyć ... Cytat Oczywiście realizacja twojego projektu może być nieco tańsza od standardowego domku o takim samym standardzie, obstawiam raczej , że nie bardzo ..... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się