dorota.df Napisano 6 maja 2011 #1 Napisano 6 maja 2011 Witam, niestety nie moge nigdzie odnaleźć właściewej nazwy rosliny która znajduje się na zdjęciu, po mimo tego że autor zdjęcia podpisał je:"Bazaltowe kamienie i drobne łupki to doskonałe tło różowo kwitnącej skrzydlinki i poduchowatych goździków" - i włąśnie chodzi o te goździki. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę to kupic i czy one faktycznie tak się nazywają, ponieważ w internecie szukałam i nic takiego nie znalazłam. (może szukać nie umiem nie wiem...) goździki Ale jesli ktos wie co to są za śliczne "zielone kępy" to prosze o podpowiedź. Dziekuje .
bajbaga Napisano 6 maja 2011 #2 Napisano 6 maja 2011 To mogą być różne goździki np. siny, kropkowany, lodowcowy .Poduchowaty to określenie dla sposobu „rośnięcia”Sprawdź ; http://www.zszp.pl/index.php?id=203&sc...;s=2&lang=1
dorota.df Napisano 6 maja 2011 Autor #3 Napisano 6 maja 2011 Dziękuję za podpowiedź, ale już wczesniej patrzyłam na nie w necie i patrząc na ich zdjęcia to trudno dostrzec takie zwarte kepy, raczej takie luźne. Czy te kepy sie same tak formują??? :
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się