stokrotka.35 Napisano 28 grudnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 28 grudnia 2010 Wersja kuchenna kafelków z nadrukiem Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 lutego 2011 Autor Udostępnij #2 Napisano 13 lutego 2011 Albo takie ... Link do komentarza
dachowka Napisano 15 lutego 2011 Udostępnij #3 Napisano 15 lutego 2011 ciekawe co z trwałością takich kafelek - czy się łatwo ścierają... Link do komentarza
Małgośka Napisano 16 lutego 2011 Udostępnij #4 Napisano 16 lutego 2011 Drugie szalenie mi się podobają ale fakt, jak długo trzyma się taki nadruk? nie zmywa się, nie wyciera? Link do komentarza
ikaria Napisano 29 lipca 2011 Udostępnij #5 Napisano 29 lipca 2011 Cytat Drugie szalenie mi się podobają ale fakt, jak długo trzyma się taki nadruk? nie zmywa się, nie wyciera? Rozwiń Takie nadruki nanoszone są na płytki przed wypalaniem . Trwałość nadruku jest identyczna jak trwałość wzorów na listwach czy dekorach. Link do komentarza
letin Napisano 2 sierpnia 2011 Udostępnij #6 Napisano 2 sierpnia 2011 fajne te płytki, jeżeli tylko nadruki są tak trwałe jak piszecie to widzę nową jakość w kuchni Link do komentarza
ikaria Napisano 2 sierpnia 2011 Udostępnij #7 Napisano 2 sierpnia 2011 Cytat fajne te płytki, jeżeli tylko nadruki są tak trwałe jak piszecie to widzę nową jakość w kuchni Rozwiń Ja bym poszła nawet krok dalej. Każdy klient powinien mieć możliwość zamówienia sobie płytek z dowolnie wybranym przez siebie zdjęciem. Czy do kuchni czy do łazienki Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #8 Napisano 11 sierpnia 2011 podoba mi się pomysł .... bardzo fajnie to wygląda.... Link do komentarza
kacy Napisano 18 sierpnia 2011 Udostępnij #9 Napisano 18 sierpnia 2011 Cytat Takie nadruki nanoszone są na płytki przed wypalaniem . Trwałość nadruku jest identyczna jak trwałość wzorów na listwach czy dekorach. Rozwiń Cytat Ja bym poszła nawet krok dalej. Każdy klient powinien mieć możliwość zamówienia sobie płytek z dowolnie wybranym przez siebie zdjęciem. Czy do kuchni czy do łazienki Rozwiń W takim razie jest to idealne dekoracja - piękna, oryginalna i trwała... pytanie tylko jak to się porównuje cenowo, bo nie ma co się czarować - kasa zawsze odgrywa ważną rolę. Z tymi dowolnie wybranymi zdjęciami to też idealny pomysł. Ja to nawet częściej niż projektowaniem w cad decorze spędzam czas na robieniu grafik w photoshopie, więc gdybym mogła połączyć te moje dwa zainteresowania i w przyszłości zrobić grafikę i uwiecznić ją w kuchni czy łazience... suuuuper. Link do komentarza
prospektinwestycje Napisano 13 grudnia 2011 Udostępnij #10 Napisano 13 grudnia 2011 Widzę w tym przyszłość... Link do komentarza
Andrewex - ogrodzenia architektura ogrodowa Napisano 14 grudnia 2011 Udostępnij #11 Napisano 14 grudnia 2011 Cytat Ja bym poszła nawet krok dalej. Każdy klient powinien mieć możliwość zamówienia sobie płytek z dowolnie wybranym przez siebie zdjęciem. Czy do kuchni czy do łazienki Rozwiń Znając życie i rozwój techniki, w najbliższym czasie pewnie będzie można tak robić . Link do komentarza
Glazurnik_Rotberg Napisano 25 stycznia 2012 Udostępnij #12 Napisano 25 stycznia 2012 a ile taki indywidualny projekt kosztuje??bo skoro to nadruk... to rozumiem ze kazdy wybiera co chce i robi mu sie kafle na wzor i wymiar kuchni? Link do komentarza
marylka Napisano 27 stycznia 2012 Udostępnij #13 Napisano 27 stycznia 2012 Cytat Takie nadruki nanoszone są na płytki przed wypalaniem . Trwałość nadruku jest identyczna jak trwałość wzorów na listwach czy dekorach. Rozwiń Gdzie można zamówić płytki w tej technologii? Bo szukam, ale wszędzie znajduję tylko z nadrukiem nanoszonym na gotowej płytce :( i wraca pytanie o trwałość takiego nadruku. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 2 lutego 2012 Autor Udostępnij #14 Napisano 2 lutego 2012 np. Płytka Ceramiczna 10x20cm - 18 zł ... przykład ze stronyhttp://grafores.pl/plytka-ceramiczna-10x20...iem-p-2957.html Link do komentarza
marylka Napisano 2 lutego 2012 Udostępnij #15 Napisano 2 lutego 2012 Cytat np. Płytka Ceramiczna 10x20cm - 18 zł ... przykład ze stronyhttp://grafores.pl/plytka-ceramiczna-10x20...iem-p-2957.html Rozwiń Te właśnie mają powłokę polimerową i dopiero na niej nadruk, a mowa była o wypalanych po zadrukowaniu :( Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 2 lutego 2012 Autor Udostępnij #16 Napisano 2 lutego 2012 (edytowany) Aaaa ... przy wypalanych to i cena byłby zapewne dużo wyższa ( chociaż mogę się mylić) Edytowano 2 lutego 2012 przez stokrotka.35 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Merreta Napisano 3 lutego 2012 Udostępnij #17 Napisano 3 lutego 2012 również zastanawiam się nad płytkami z nadrukiem. Jak poznać te nakładane przed wypalaniem?, bo na stronie sklepu nie ma takich informacji lub ja ich nie widzę:http://sklep.max-fliz.com.pl/baldocer-bald...nna-p-6143.htmlhttp://sklep.max-fliz.com.pl/alaska-blanco...nna-p-7194.html Link do komentarza
marylka Napisano 9 lutego 2012 Udostępnij #18 Napisano 9 lutego 2012 Zrobiłam mały wywiad i wygląda na to, że na zamówienie (z własnym motywem) można zrobić tylko płytki z nadrukiem na szkliwie i zabezpieczonym taką specjalną powłoką polimerową. Natomiast zdobione przed wypalaniem/szkliwieniem mogą być tylko gotowe kolekcje.Taki nadruk jest trwały pod warunkiem, że będzie dobrze trzymał się powierzchni płytki. Dlatego należy wybierać te firmy, które drukują na własnych, sprawdzonych płytkach, a nie na płytkach dostarczonych przez klienta, bo wtedy nie ma pewności, czy nadruk nie zacznie się złuszczać. Link do komentarza
Domartstyl Napisano 20 lutego 2012 Udostępnij #19 Napisano 20 lutego 2012 Jeśli chodzi o wypalanie płytek z gotowym już nadrukiem to ciężko znaleźć coś w tym stylu. Sam szukałem i mi się nie udało. Link do komentarza
gosiaq Napisano 23 lutego 2012 Udostępnij #20 Napisano 23 lutego 2012 http://www.we-dwoje.pl/fotokafle;od;okhyo,..._id=3#gallery_0http://www.arpidruk.com.pl/index.phpMyślę że można już coś myśleć, bo są firmy które oferują takie usługi, tylko pytanie czy na swoim materiale, czy można przynieść swój własny Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się