subyello Napisano 21 października 2010 #1 Napisano 21 października 2010 (edytowany) Witam,Mam pytanie, adaptuje poddasze na cele mieszkalne. W kuchni, wysokosc pomieszczenia wychodzi nam 2.65 w najwyszym punkcie, a 2.11 w najniszym. Czy takie pomieszczenie bedzie odebrane, czy poziom jest za nisko?Dodam jeszcze ze w tym pomieszeniu bedzie tez piec gazowy co. Edytowano 21 października 2010 przez subyello (zobacz historię edycji)
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 22 października 2010 #2 Napisano 22 października 2010 Powierzchnia użytkowa na poddaszach liczona jest od wysokości 1,9 m zatem nie będzie problemu. Natomiast urządzenia gazowe mogą być instalowane w pomieszczeniach o wysokości, co najmniej 2,2 m, ale warunek ten dotyczy sytuacji, gdy wysokość w całym pomieszczeniu jest jednakowa.
autorushd Napisano 22 października 2010 #3 Napisano 22 października 2010 Czy to oznacza ze moge zrobić korektę w księdze wieczystej jeśli chodzi o mój budynek? Do tej pory liczyłem sobie do 1,4m
Barbossa Napisano 25 października 2010 #4 Napisano 25 października 2010 jak się nie zmieniło todo podatków to się liczy inaczej, tyle że te 1,40 do 2,20 to 50% powierzchni, powyżej 100% powierzchnitechnicznie - od 1,90mot taki joke w ustawodawstwie
subyello Napisano 28 października 2010 Autor #5 Napisano 28 października 2010 Cytat Powierzchnia użytkowa na poddaszach liczona jest od wysokości 1,9 m zatem nie będzie problemu. Natomiast urządzenia gazowe mogą być instalowane w pomieszczeniach o wysokości, co najmniej 2,2 m, ale warunek ten dotyczy sytuacji, gdy wysokość w całym pomieszczeniu jest jednakowa. Dziekuje za porade, nie musze wyrywac podlogi w kuchni, i robic stopni w poziomie.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się