Skocz do zawartości

czy mogę postawić budynek gospodarczy na podstawie projektu domku letniskowego

ingede

Recommended Posts

Witam,
Jestem totalnie zielona w temacie budowy, ale zostałam szczęśliwą posiadaczką działki rolnej i chciałabym ją zagospodarować. Już piszę o co mi chodzi.

Działka jest rolna z przeznaczeniem pod budownictwo jednorodzinne (jako taką ją kupiłam). Nie ma planu zagospodarowania ale w gminie mi powiedzieli, że z racji V klasy w WZ dostanę decyzję o braku konieczności jej odralniania. Rolnikiem nie jestem.

Chciałabym na działce dom o pow. ok 130 m2 (zabudowy) + garaż (25m2) + składzik na opał (20m2) + coś na kształt budynku gospodarczego w którym znajdowałaby się letnia kuchnia z piecem kuchennym (mam sentyment) + toaleta + pomieszczenie na różne graty. Dokładnie to bym chciała budynek oparty na tym projekcie: http://www.pro-arte.pl/projekty-domy/217/. Ten gospodarczy - letnią kuchnię chciałabym wybudować jako pierwszy, ale nie wiem jak ten budynek zakwalifikować przy wniosku o WZ - jako gospodarczy czy letniskowy. Z założenia ma on pełnić funkcję budynku gospodarczego, ale rozpatruję też możliwość przekształcenia go w przyszłości na mieszkalny. Pozwolą mi w ogóle postawić letniskowy obok mieszkalnego?
Pytanie właściwe: czy mogę wybudować budynek gospodarczy na podstawie projektu domku letniskowego, żeby później ewentualnie mieć mniej problemów ze zmianą przeznaczenia?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...