jaro.kaktus Napisano 15 września 2010 Udostępnij #1 Napisano 15 września 2010 Witam proszę o pomoc wstępnę wyliczenie kosztów. Spraw wygląda następując zastanawiamsię nad kupnem domu woj lubelskie dom w stanie surowym zamkniętym pow 120m2 + garaż 20 . Jest elewacja zewnętrzna ocieplny wykonane ścianki działowe, kominy, wylewka wstępna woda w domu reszta przyłoczy ze wszytkimi pozwoleniami w drodze, stolarka okienna, drzwi wejościowe + garażowe. Ile może kosztować doporowadzenie do stanu umożliwjającego zamieszkoanie oczywiście bez szaleństw. Link do komentarza
mirrzo Napisano 15 września 2010 Udostępnij #2 Napisano 15 września 2010 Każdy ma inne "szaleństwa", ale ze stówkę musisz spoko liczyć. Link do komentarza
katee Napisano 15 września 2010 Udostępnij #3 Napisano 15 września 2010 Jeżeli sam conieco umiesz /np położyć panele, pomalować, ułożyć kawałek glazury czy terakoty/ to pewnie i mniej niż stówka wystarzy... Ja przy wykończeniu liczę mniej więcej 1000 za m2. Link do komentarza
NOTO Napisano 5 października 2010 Udostępnij #4 Napisano 5 października 2010 Myślę że można niżej. Wszystko zależy od stanu jaki chcesz osiągnąć i ile pracy włożysz własnej.Nie wiem czy są tynki, instalacje - to trochę będzie kosztować.Instalacje można położyć samemu - trzeba tylko odbiór elektryki załatwić.Napisz coś więcej bo inaczej rozpiętość będzie spora. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się