danielos20 Napisano 15 lipca 2010 #1 Napisano 15 lipca 2010 (edytowany) Witam Serdeczniechce wyremontowac sobie kuchnie, mieszkanko w bloku. na srodku mojego sufitu jest pekniecie ktore idzie przez caly sufit. w jednym miejscu tynk odszedl od sufitu i spokojnie mozna go zerwa chwytajac reka.tak myslalem zeby zerwac to ale co dalej?? czy zagruntowac dobrze ta powierzchnie i zaprawa to wyrownac ?? nie wiem co zrobic by to pozniej drugi raz nie odparzylo bo na scianach i suficie chce dac gipsowke co z tym zrobic? jestem poczatkujacym w tej sprawie i dlatego prosze o rade i z gory bardzo dziekuje Edytowano 16 lipca 2010 przez danielos20 (zobacz historię edycji)
Gość stach Napisano 16 lipca 2010 #2 Napisano 16 lipca 2010 Na pewno musisz zerwać tynk - można, opukując, wybrać miejsca już odspojone, stłuc tynk i wytynkować ponownie sufit, pewniej będzie położyć cały sufit od nowa, tylko nie każdy to porządnie potrafi zrobić. Co nazywasz "gipsówką"? gładź gipsową, tynk gipsowy?Pisz po polsku - polskie litery, kropki, duże litery - będzie Ciebie łatwiej zrozumieć...
vega1 Napisano 16 lipca 2010 #3 Napisano 16 lipca 2010 ja mam w mieszkaniu taką szczelinę w suficie (blok z wielkiej płyty) i ona już była czyszczona, łatana, klejona i ciul wie co jeszcze, a i tak zawsze pękała. Rok temu robiąc remont mieszkania (bo do sprzedaży) kupiłem piękną dechę, przykręciłem po długości szczeliny i niech sobie teraz pęka. Dechę malłem bejcą, przykręciłem 3 ozdobne haki, kupiłem 3 unikalne rośliny w unikalnych koszykach i powiesiłem. Szczelina jest pod dechą, sufit nabrał nowego "wymiaru" i wszyscy są szczęśliwi Polecam.
daggulka Napisano 16 lipca 2010 #4 Napisano 16 lipca 2010 Cytat ja mam w mieszkaniu taką szczelinę w suficie (blok z wielkiej płyty) i ona już była czyszczona, łatana, klejona i ciul wie co jeszcze, a i tak zawsze pękała. Rok temu robiąc remont mieszkania (bo do sprzedaży) kupiłem piękną dechę, przykręciłem po długości szczeliny i niech sobie teraz pęka. Dechę malłem bejcą, przykręciłem 3 ozdobne haki, kupiłem 3 unikalne rośliny w unikalnych koszykach i powiesiłem. Szczelina jest pod dechą, sufit nabrał nowego "wymiaru" i wszyscy są szczęśliwi Polecam. nieźle ... poprawiłeś mi humor z wieczorka .... rewelacja ... moi rodzice to załatwili tapetą raufaza .... rozważali kasetony , ale wybiłam im ten badziew z głowy .... wykleili sufit raufazą - można malować .... pęknięcia nie widać .... problem załatwiony ....
danielos20 Napisano 18 lipca 2010 Autor #5 Napisano 18 lipca 2010 o zaskoczyliscie mnie na maksa:) rozwiazania super:) dzieki bardzo za podpowiedzi naprawde fajne rozwiazania:) pozdrawiam serdecznie
daggulka Napisano 18 lipca 2010 #6 Napisano 18 lipca 2010 Cytat o zaskoczyliscie mnie na maksa:) rozwiazania super:) dzieki bardzo za podpowiedzi naprawde fajne rozwiazania:) pozdrawiam serdecznie nie ma za co .... jeszcze jeden pomysł - znaleziony w necie .... tak, żartem ....
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się