Skocz do zawartości

kolor płytki

dodi

Recommended Posts

Napisano

DSC01446.jpg

Przeszukuje dzien po dniu kolejne sklepy internetowe i nie moge znalesc koloru plytki. Chodzi o fiolet, ale nie o wrzosowy, zadne babcine rozowo-fioletowe ani oberzyna. Ciemny fiolet taki jak ww zalaczony na obrazku, a najlepiej zworkow, ewentualnie z mala faktura. Jak ktos gdzie sie natknal na taki odcien glazury, to prosba o namiary.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
A ile sklepów internetowych odwiedziłaś do tej pory? Bo wg mnie w internecie znajdziesz niemal wszystko,wystarczy tylko znać dobra firmę z elementami wyposażenia do łazienek oraz ceramika.
Napisano

Cytat

Przeszukuje dzien po dniu kolejne sklepy internetowe i nie moge znalesc koloru plytki. Chodzi o fiolet, ale nie o wrzosowy, zadne babcine rozowo-fioletowe ani oberzyna. Ciemny fiolet taki jak ww zalaczony na obrazku, a najlepiej zworkow, ewentualnie z mala faktura. Jak ktos gdzie sie natknal na taki odcien glazury, to prosba o namiary.

mozajka

A co biskup przyjeżdża do Ciebie w gości . 
Napisano
Animus mozeni nie biskup, ale mam takie widzimisie na taki kolor.

Żywy mocny konkretny.

2hd- przegladalam bardzo duzo, gdybym trafila na odpowiedni kolor to bym nie zadawala pytania.
Napisano
Cytat

[attachment=6161:imagesCAK2N1QG.jpg]

POSZUKAJ TU
Napisano
czy wszystko musi byc takie nijakie bez i braz, a gdzie awangarda i nuta fantazji w tych plytkach. Mozaika jak mozaika ale to wciaz nie ten odcien. Wszystki ekolory swiata tylko niema akurat tego ktory chce unsure.gif
Napisano
I w ten sposob zaplace majatek a lazienka jest olbrzymia, by najmniej jak dla mnie. osoby przez 24 lata przyzwyczajonej do 3 metrow! cos innego wykabinuje najwyzej;P
Napisano
Cytat

I w ten sposob zaplace majatek a lazienka jest olbrzymia, by najmniej jak dla mnie. osoby przez 24 lata przyzwyczajonej do 3 metrow! cos innego wykabinuje najwyzej;P

Nie zapłacisz. Tam gdzie podałem ci linka kupowałem i projekt mam gratis jeśli zakupię u nich płytki. Mówisz jaką chcesz łazienkę i robią projekt podoba się ok a jak nie poprawki i mogę ich polecić. Spróbuj
Napisano
OOO i to mi sie podoba, spobojemy i przynajmniej ktos cos zrobi za mnie;)

To znaczy ze oni robia mi projekt pod warunkiem zakupu plytek, a wykonanie? Bo ja juz mam takiego fajnego bezplatnego magika od plytek- czytaj jako moj tata;p
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Dokładnie tak,możesz dogadać się ze sklepem internetowym aby sprowadził dla Ciebie określony kolor/wzór płytek,/. Z tym nie ma większego problemu.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Zobacz sobie płytki na opocznoplytki.pl. Maja tam taki duży wybór, że myślę że znajdziesz interesujący Cię kolor. Zdarzają się też niezłe promocje w zakładce "hity cenowe". Chociaż moim zdaniem faktycznie jest to nieco "biskupi" kolor. Ja bym wybrała co innego, ale o gustach się nie dyskutuje.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Ja wiem czy biskupi kolor? To dosyć względne pojęcie i moim zdaniem wszystko jest kwestią gustu. Ale do łazienki jak najbardziej pasują.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Firma Real Klim świadczy usługi z zakresu klimatyzacji, wentylacji i rekuperacji na terenie województw małopolskiego i śląskiego. Posiadamy certyfikaty oraz uprawnienia państwowe, które są niezbędne przy wykonywaniu prac montażowo - serwisowych. https://realklim.pl/   Nasza firma specjalizuje się w profesjonalnym montażu klimatyzacji w domach, biurach i lokalach usługowych. Gwarantujemy szybki, solidny i estetyczny montaż oraz fachowe doradztwo w doborze urządzeń. https://realklim.pl/klimatyzacja   Oferujemy kompleksowy serwis klimatyzacji – od przeglądów po naprawy. Dbamy o wydajność, czystość i długą żywotność Twojego urządzenia. https://realklim.pl/serwis-klimatyzacji   Projektujemy i montujemy systemy wentylacyjne dopasowane do potrzeb budynku. Zapewniamy komfort oddychania i skuteczne usuwanie wilgoci. https://realklim.pl/wentylacja   Zajmujemy się instalacją i serwisem systemów rekuperacji, które zapewniają świeże powietrze w domu i pozwalają oszczędzadź na ogrzewaniu. https://realklim.pl/rekuperacja   Specjalizujemy się w montażu pomp ciepła – ekologicznego źródła ogrzewania. Pomagamy dobrać odpowiednie urządzenie i zapewniamy jego obsługę. https://realklim.pl/pompy-ciepła   Sprawdź Naszą wizytówkę Google, sprawdź opinię klientów oraz wybrane realizacje: Wizytówka Google
    • Chcąc wylać poduszki pod nadproża, musimy je najpierw zaszalować. Tym właśnie będziemy się teraz zajmować.  
    • Drewniane podłogi to klasyka, która z czasem może wymagać miejscowych napraw – szczególnie wtedy, gdy pojawią się przebarwienia, plamy lub drobne uszkodzenia na pojedynczych deskach. Dobrą wiadomością jest to, że nie musisz od razu cyklinować całej powierzchni. Dzięki produktom marki Osmo można łatwo i estetycznie odnowić pojedynczą deskę, bez widocznych różnic w kolorze i strukturze. Krok 1: Wydzielenie uszkodzonej deski Najpierw dokładnie określ deskę, która wymaga renowacji. Następnie oklej jej krawędzie taśmą malarską, najlepiej niebieską lub różową, która jest delikatna i nie uszkadza powierzchni ani sąsiednich desek. Taśma zapobiegnie przypadkowemu przetarciu lub zabarwieniu sąsiednich fragmentów podłogi. Krok 2: Szlifowanie powierzchni Za pomocą papieru ściernego o gradacji 180 przeszlifuj powierzchnię deski. Usuniesz w ten sposób stare powłoki, przebarwienia oraz drobne rysy. Szlifuj zawsze wzdłuż włókien drewna, a po zakończeniu dokładnie odkurz i przetrzyj wilgotną ściereczką, by pozbyć się pyłu. Krok 3: Nadanie koloru – bejce olejne i woski dekoracyjne Osmo Kiedy powierzchnia jest sucha i czysta, czas na nadanie jej odpowiedniego odcienia. Użyj bejcy olejnej Osmo lub wosków dekoracyjnych Osmo, w zależności od wykończenia reszty podłogi. Aplikacja wygląda następująco: Nanieś niewielką ilość bejcy lub wosku przy pomocy gąbki lub miękkiej szmatki. Następnie wetrzyj preparat równomiernie w drewno, zgodnie z kierunkiem słojów. Nadmiar produktu zetrzyj czystą szmatką, tak by kolor był jednolity i bez smug. To bardzo ważny etap – dobór koloru musi być maksymalnie zbliżony do reszty podłogi. Warto wcześniej wykonać próbę na niewidocznym fragmencie lub na kawałku podobnego drewna. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Krok 4: Zabezpieczenie powierzchni – Wosk Twardy Olejny Osmo Po wyschnięciu koloru, nałóż warstwę ochronną – najlepiej sprawdzają się produkty: Osmo 3062 (półmat) Osmo 3065 (mat) Aplikacja: Nałóż cienką warstwę wosku twardego olejnego przy użyciu pędzla lub wałka. Pozostaw do wyschnięcia na 24 godziny. Delikatnie zmatow powierzchnię papierem ściernym (np. gradacja 240). Nałóż drugą, finalną warstwę tego samego produktu i pozostaw do pełnego wyschnięcia. Dodatkowe wskazówki: Zawsze pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Unikaj nakładania zbyt grubej warstwy – produkty Osmo są bardzo wydajne. Nie chodź po naprawianej powierzchni przez co najmniej 2–3 dni, aby powłoka miała czas się utwardzić. Jeśli odcień różni się od reszty, można dodać drugą warstwę koloru, ale zawsze wykonuj próbę wcześniej. Podsumowanie Dzięki odpowiednim materiałom i precyzyjnej pracy, renowacja pojedynczej deski podłogowej może być szybka i bardzo skuteczna. Produkty Osmo, takie jak bejce olejne, woski dekoracyjne i wosk twardy olejny, pozwalają na punktową naprawę bez konieczności renowacji całej podłogi. Kluczem do sukcesu jest dobranie odpowiedniego koloru i staranne wykonanie każdego etapu – od szlifowania po finalne zabezpieczenie powierzchni.  
    • Niekoniecznie. Wyłącznik instalacyjny nadmiarowo-prądowy. Zasada działania i cel stosowania
    • W skrzynce przyłączeniowej nie wywaliło. Wywaliło w skrzynce, którą mam w domu.  Po włączeniu b16 który wywaliło oraz po wyłączeniu i włączeniu RCD zasilanie wróciło i do tej pory nie wywala. Zastanawia mnie to, że podczas zwarcia na jednym obwodzie światła nie było w całym domu.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...