daggulka Napisano 29 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 29 maja 2010 Przejrzałam forum i nie znalazłam takiego tematu .Pomyślałam, ze przyda się wątek w którym będzie można wymieniać się doświadczeniami w zakresie zakupionych i wypróbowanych środków chemicznych , czyszczących , higienicznych.Natchnęła mnie kabina prysznicowa - czyszczenie Jej a potem patrzenie na zacieki i smugi doprowadza mnie do szału . Do dziś pomimo wypróbowanych wielu środków - nie udało mi się trafić na taki z którego byłabym zadowolona.Proszę o dzielenie się radami : czego używacie i sprawdziło się , jesteście zadowoleni .... a czego kupować nie warto .Osobiście - ostatnio kupiłam Magiczną Gąbkę Jana Niezbędnego ..... i jestem zadowolona - doczyściłam nią fugi w wiatrołapie ..... Link do komentarza
KAROI Napisano 30 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 30 maja 2010 Bardzo dziękuję za ten temat! A pierwsza propozycja... Muszę wypróbować! Jeśli jest taka dobra, jak mówi zeskanowana ulotka, to będzie objawienie Link do komentarza
Baru Napisano 20 lipca 2010 Udostępnij #3 Napisano 20 lipca 2010 Do nabycia w makro.Forma zwie się VOIGT i ma całą serię różnistych takich do mycia.Ja jestem fanką odmiany pod nazwą PIKASAT - kamień, przebarwienia w zlewie, resztki mydlane... Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 20 lipca 2010 Udostępnij #4 Napisano 20 lipca 2010 Ja od lat nie rozstaję sie z OLĄ ...... cena ok. 2 -3 zł,pojemność 250gA jest to pasta do czyszczenia naczyń kuchennych i urządzeń sanitarnych.Czyści lepiej niż cify czy inne droższe środki..... Link do komentarza
daggulka Napisano 19 września 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 19 września 2010 Z czystym sumieniem i zachwycona do granic możliwości polecam Środek do bieżącego czyszczenia wszystkich rodzajów podłógCLEANER firmy LOBA Używam go od kilkunastu miesięcy ..... nie jest najtańszy (na allegro 18zł za sztukę- 1l) , ale jest bardzo wydajny - na wiadro wody wlewam 10ml .....Mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach ..... myję nim podłogi z gresu, kafelek , paneli ..... zero smug , niedomytych tłustych śladów .... a przy dzieciach , psach i kocie uwierzcie mi - jest co myć..... nie ma żadnego porównania do innych specyfików dostępnych w sklepach .... jak dla mnie jest zdecydowanie najlepszy i bezkonkurencyjny .....polecam ..... Link do komentarza
TMK Napisano 5 października 2010 Udostępnij #6 Napisano 5 października 2010 (edytowany) Po przeczytaniu tytułu miałem napisać "laksigen" Wracając do tematu, dzisiaj zamówiłem czyścik parowy i mam cichą nadzieję na wyeliminowanie części chemii z domu. Napiszę więcej po wypróbowaniu ustrojstwa. Z tradycyjnej chemii bardzo polecam proszek do zmywarek plus sól plus nabłyszczacz zamiast najlepszych tabletek ileś tam w jednym.Do wywabiania plam żonka używa odplamiacza amway'a. Sodę do usuwania przykrych zapachów np z butów i parę innych pomysłów. Edytowano 5 października 2010 przez TMK (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 5 października 2010 Autor Udostępnij #7 Napisano 5 października 2010 Cytat Po przeczytaniu tytuły miałem napisać "laksigen" no prrrrrrrrosze Cie ...... ale oki .... poprawię .... Link do komentarza
KAROI Napisano 18 października 2010 Udostępnij #8 Napisano 18 października 2010 I jak tam ten czyścik parowy? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się