Skocz do zawartości

narożnik - intensywna biel

divers.3

Recommended Posts

Napisano
Cytat

co sadzicie o nowoczesnych narożnikach, wyrazista barwa, prosta linia itp.

wyjdzie to z mody za jakiś czas czy raczej nie icon_biggrin.gif ?

przyklad: Caya Design

hsutcl.jpg

Prześliczny narożnik!!!!choc kolor zamieniłabym na ecru
  • 9 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Ostatnio widziałam sporo ciekawych aranżacji, ... ciach

Otóż to - białe narożniki pięknie wyglądają w aranżacjach, w domach - niekoniecznie icon_smile.gif
Napisano
Nie każdy ma stado psów i dzieci icon_smile.gif Jakimś rozwiązaniem może być też pokrowiec, choć przy nowoczesnych meblach takie "sukienki" raczej nie wchodzą w grę.
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Otóż to - białe narożniki pięknie wyglądają w aranżacjach, w domach - niekoniecznie icon_smile.gif

Zgadzam się.. żona również tak się zachwycała białymi wypoczynkami na zdjęciach, że oczywiście zapragnęła taki mieć. No i oczywiście taki kupiliśmy - wypoczynek na prawdę piękny, ale.. jak ma się małe dzieci.. może być różnie. powiem wam, że bardzo ciężko zmyć długopis i często trzeba czyścić. Dużo pracy przy takiej sofie, no ale.. rzeczywiście nieźle się prezentują we wnętrzu.
Napisano
No właśnie - trzeba sobie odpowiedzić na pytanie, czy sofa dla nas, czy my dla sofy icon_smile.gif i ile mamy ochoty czasu i uwagi poświęcić jej pięknemu wyglądowi.
Napisano
Cytat

Dzieci dziećmi. Większość białych materiałów żółknie z czasem, od samego światła.

No ale chyba potrzeba długiego czasu, by biały zżółkł ;/. Poza tym, gdy już tak się stanie, że pożółknie, można mówić, że ona od nowości ecru była icon_smile.gif.
Prędzej dzieci napsocą.
Napisano
Cytat

No ale chyba potrzeba długiego czasu, by biały zżółkł ;/. Poza tym, gdy już tak się stanie, że pożółknie, można mówić, że ona od nowości ecru była icon_smile.gif.
Prędzej dzieci napsocą.

Szkoda tylko że materiały nie żółkną równomiernie. Jeśli chodzi o czas to myślę że w tym wypadku, 2-5 lat i będzie to już widać (w zależności jak oświetlone będzie miejsce w którym postawimy mebel)
Napisano
Jesli juz jesteśmy w temacie jasnych narożników, a w szczególności białych to znam ciekawy patent na to by utrzymać je w czystości. Jeśli mamy dostęp do materiałów z których zrobione jest obicie, możemy uszyć sobie narzutki na cześć do siadania. Jest to to dobre w przypadku gdy mamy zwierzaki, albo energiczne dzieci.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Biały narożnik - cudo!! Wiem co mówię, bo mam biały narożnik. Długo na niego polowałam. Mam dość małe mieszkanie dlatego chciałam narożnik wielofunkcyjny (spanie, rozkładanie itp). A co to plam to udało mi się znaleźć tkaninę zmywalną, z której można zetrzeć wszystko szmatką: http://www.meblebugajski.pl/11,36,BORNEO.htm. Jeszcze nie miałam poważnych zabrudzeń, np z flamastrów, ale plamy z sosy słodko kwaśnego zeszła bez problemu icon_smile.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Odświeżam temat i dla kontrastu dodaje zdjęcie czarnego narożnika z jasnymi nićmi - czy jest bardziej praktyczny od białego narożnika
Brak obrazka
czy może brąz
Brak obrazka
albo czerwień lepsza
Brak obrazka
Oczywiście każdy narożnik można wykonać w dowolnym materiale i kolorze więcej na http://mebles.pl/narozniki.php
  • 2 tygodnie temu...
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Intensywna biel- jakoś nie bardzo mi to podchodzi,jeżeli już to prędzej szaty lub kremowy,ponieważ nie ubrudzi się tak szybko. Inna sprawa to pozostałe dodatki do pokoju,czyli meble oraz kolor podłogi. Wszystko musi być dopasowane względem siebie.
  • 4 miesiące temu...
Napisano
Cytat

Prześliczny narożnik!!!!choc kolor zamieniłabym na ecru

Narożnik bardzo fajnie się prezentuje-wygląda na bardzo stylowy, ciekawe jak sprawdza się właśnie w wersji białej.
Napisano
Biały narożnik pieknie się prezentuje zwłaszcza że teraz sa już takie tkaniny z których łatwo zmyć i zpłacić troche drożej i miec mebel na troche dłużej

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Narożniki z postu użytkownika mebles - paskudne i odrażające, aż dziwi mnie, że ktoś w ogóle chce coś takiego kupować. A odnośnie białych narożników są piękne, ale mając małe dzieci nigdy nie zdecydowałabym się na taki zakup ze względu na bardzo szybkie brudzenie się takiego materiału, a jak wiadomo dzieci potrafią pobrudzić wszystko i wszystkim. Gdybym nie miała dzieci to mocno zastanawiałabym się nad wypoczynkiem w kolorze intensywnej bieli.
Napisano
Cytat

Narożniki z postu użytkownika mebles - paskudne i odrażające, aż dziwi mnie, że ktoś w ogóle chce coś takiego kupować. A odnośnie białych narożników są piękne, ale mając małe dzieci nigdy nie zdecydowałabym się na taki zakup ze względu na bardzo szybkie brudzenie się takiego materiału, a jak wiadomo dzieci potrafią pobrudzić wszystko i wszystkim. Gdybym nie miała dzieci to mocno zastanawiałabym się nad wypoczynkiem w kolorze intensywnej bieli.

Każdy kolor się brudzi podobnie.
Ważniejszą kwestią jest to, z czego jest wykonany narożnik i czy można go np. przetrzeć wilgotną szmatką.

Pozdrawiam,
Eko-m2
Napisano
Każdy brudzi się podobnie, jednak na jasnych meblach te plamy są bardziej widoczne.

Większość materiałów wystarczy przetrzeć wilgotną ścierką z szarym mydłem jednak dobrze sprawdzają się również specjalistyczne środki do czyszczenia.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ale to były rury na powietrzu, a nie pod posadzką. W powietrzu jest para to się skrapla, ale nie rozumiem skąd para wodna pod posadzką.    Cały czas staram się oszczędzić Ci pracy nad rozbijaniem starej wylewki, ale chyba się nie da. W każdym razie jeśli ją rozbierzesz do gleby, to radziłbym najpierw wylać chudziak, aby wyrównać podłoże i na to dać izolację przeciwwilgociową. A na nią ocieplenie. Jeśli chcesz legary - to między legarami. Grubość ocieplenia to nie zaszkodziłoby ok. 10 cm styropianu. legary pod OSB to chyba rozstaw ok. 40 cm byłby właściwy. A na OSB co planujesz, panele? Oczywiście, rura z wodą pójdzie pomiędzy legarami. 
    • Powiem tak na pewno się skrapla woda bo robiłem łazienkę i to samo było rura była cała mokra i zaddzewiała wszystkie rury zostały wymienione na rury Pp i ocieplona podłoga tylko że robiłem wylewkę  a tu bym wolał zrobić na płytach OSB bo zaoszczędzę na czasie i głównie mi o to chodzi i chciałbym tak zrobić jak pisałem a wysokość jest w granicach 20-30 Cm 
    • Nie przesadzajmy.  Szukasz sobie zbędnej roboty? 
    • Na rurze z zimną wodą może się skraplać para wodna, tylko skąd jest para wodna pod podłogą? Chyba że rura (albo jakaś złączka) jest nieszczelna, koniecznie trzeba to sprawdzić. Powtarzam, jeśli nie znajdziesz źódła wody, to nie ma co robic podłogi bo czeka Cię walka z grzybem. A to niełatwe do wygrania.   Sposobów wykonawstwa podłóg jest wiele, jak komu wygodnie, tyle, ze w każdym wariancie podłogę wypada ocieplić. Skoro chcesz dorównać do poziomu innych pomieszczeń, to ile masz centymetrów do dyspozycji? Czyli ile jest centymetrów od poziomu ziemi do tego pożądanego?
    • Budynek jest ocieplony tak samo fundamenty a wentylacjie ma w kuchni kretke z wentylatorem  prosto na zewnątrz a zerwac chce bo bym chciał zachować poziom równy do innych pomieszczeń dlatego się pytam czy by to coś dało jak wcześniej napisałem lub co by pan zaproponował  a i jest rura z licznikiem wody i tak podejrzewam że to od tego idzie wilgoci bo nawet nie jest ocieplona dlatego bym musiał zerwac wszystko i dać nową I ocieplić rure co Pan proponuje
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...