Skocz do zawartości

obudowa kominka – malowanie

Iwona.Z

Recommended Posts

Napisano
Hej. Mam pytanie odnośnie tego czy obudowę kominka można pomalować zwykłą farbą emulsyjną? Dodam, że obudowa została wykonana z płyt kartonowo - gipsowych. Proszę o szybkie porady, bo na dniach muszę skończyć remont w salonie.
Napisano
U mnie malowane było śnieżką i jest ok. Ważne jest żeby obudowa kominka było izolowana tak, aby temperatura na jej powierzchni nie była podwyższona w stosunku do pozostałej części ścian. Jeśli ten warunek będzie spełniony to nic nie powinno się dziać.
Napisano
Pewnie ze mozna malowac,chociaz teraz to stosuje sie głownie rozne dekoracje typu stiuk,trawertyn oraz inne dekoracje dostepne na rynku,ładnie tez wyglada elastyczny piskowiec.
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Te dekoracje o których pisał versace77 również są warte uwagi. Przeglądałam ostatnio systemy zdobień magnat style i byłam pod wrażeniem. Do wyboru mają przeróżne struktury, takie jak pergameno, grassi czy wspomniany już trawertyn.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Dzięki za pomoc. Pomalowałam tą obudowę kominka Śnieżką max. Farba bardzo ładnie się przyjęła, szybko wyschła i nie mam powodów do narzekań. Ta biel kominka szczególnie fajnie się odbija od morelowych ścian mojego salonu.
Napisano
Iwonko ja mam pomalowany kominek farbą "natchnienie" decoral, to normalna farba do ścian. Na to mam położoną perłową poświatę z decorala, to daje taki bardzo delikatny inny połysk, lekką perłe. Ładnie to wygląda w połączeniu z "harmonią" ktora mam na ścianach. Prosto ale pasuje. Nic się z farbą nie dzieje po zimie grzania. Zgadzam się że bardzo fajnie jak jasny kominek odbija się od kolorowej, ciemniejszej ściany. Znajomi mają farbę strukturalną, wygląda fajnie, jedyny mankament to że trudniej sie czyści. Ale ja tak specjalnie nie czyściłam póki co:)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Szkoda, że dopiero teraz znalazlam ten post ...my po długich poszukiwań jakiegos fajnego estetycznie rozwiążania natknęłam się na stronę marmurowe - klimar i zdecydowaliśy się na wkończenie z piaskowca. Teraz fajnie stroi i jest praktyczne. Pozdrawoam

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...