-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Zbigniew Fotek: Wymiary komory zakupowej proszę podać -
Kocioł BIO GREEN PLUS to rozwiązanie stworzone z myślą o użytkownikach, którzy oczekują elastyczności w doborze paliwa i pewności eksploatacji w zmiennych warunkach rynkowych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kotly-i-podgrzewacze/aktualnosci/114910-kociol-bio-green-plus-jedno-urzadzenie-dwa-paliwa-stabilne-ogrzewanie
-
Próbowałeś taśmą teflonową? A jeśli chodzi o połączenie doczołowe, to trzeba dać płaską uszczelkę.
-
Czesc, Mam zawór grzejnikowy Danfoss RA-N, który posiada śrubunek stożkowy mosiężny bez oringu. Niestety, pomimo mocnego skręcenia na połączeniu zbiera się woda. Na powrocie też mam zawór odcinający Danfossa (także bez oringu) i tam wszystko szczelne. Tego śrubunku już bardziej nie dokręcę. Wymiana półśrubunku na taki z oringiem też może być ciężka, bo jest wklejony w grzejnik na Loctite. Trzeba by to podgrzać, a wtedy pewnie grzejnik będzie do wyrzucenia. Czy takie połączenie - metal o metal można czymś doszczelnić? Czy są jakieś oringi stożkowe które można by nałożyć na stożek, albo jakieś pasty doszczelniające do połączeń stożkowych? Oczywiście chodzi mi o rozwiązanie, które w przyszłości pozwoli takie połączenie jeszcze rozkręcić.
-
Znajomy u nas we wsi prowadzi duży biznes listwowy, więc mam wiadomości z pierwszej ręki. Nie da się tanio zrobić dobrych listew, bo drzewo bezsękowe, takie ze środka gęstego lasu, ma inną cenę niż zwykłe, gałęziaste sosny na zrębie. W takich zakładach jest jak u Chińczyków. Dostaniesz towar w takiej cenie w jakiej chcesz. Ale jakość będzie proporcjonalna do ceny.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się