rysioz Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 25 kwietnia 2010 1.3.3. Izolacja pozioma Wszystkie drewniane elementy konstrukcji budynku, w szczególności podwaliny ścian, tak zewnętrznych jak i wewnętrznych, należy odizolować od bezpośredniego kontaktu z podłożem betonowym. Jako izolację należy stosować materiały izolacyjne w formie papy izolacyjnej lub folii budowlanej. Izolację należy wykonać z podwójnych pasków materiału izolacyjnego szerokości nie mniejszej niż szerokość podwaliny. Papę pierwszą warstwę położyłem czy na drugą warstwe może być folia budowlana czy musi być papa? 1.3.4. Uszczelnienie Celem uszczelnienia podwaliny na przewietrzanie, pomiędzy izolację poziomą ścian zewnętrznych a podwalinę, należy dodatkowo układać piankę polietylenową. Pianka winna być grubości min. 5 mm i szerokości równej szerokości podwaliny. Czym piankę polietylen przykleić? Link do komentarza
brzoza Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #2 Napisano 25 kwietnia 2010 Cytat czy na drugą warstwe może być folia budowlana czy musi być papa? nie musi byc ale ja jestem zwolennikiem papy/pod folią nieraz widziałem skroplona wode, której ze względu na nieprzepuszczalnośc foli trudno sie stamtąd wydostac/ Cytat .... Czym piankę polietylen przykleić? jesli juz kleic /nie wystraczy docisnąc podwaliną?/to klej poliuretanowy Link do komentarza
Solbet - beton komórkowy Napisano 30 kwietnia 2010 Udostępnij #3 Napisano 30 kwietnia 2010 Witam.Ad. 1: Będzie lepiej, jeśli będzie 2 x papa. Ad. 2: Tej pianki się nie przykleja (jeśli to jest ta, którą mam na myśli), ona się dopasuje do nieszczelności. Rozpręży się w miejscach pustych. Wystarczy docisnąć podwaliną. PozdrawiamTomasz Rybarczyk Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się