cegła Napisano 9 kwietnia 2010 #1 Napisano 9 kwietnia 2010 Jakie macie ściany w swoich domach?? Lubicie, kiedy są one pomalowane na jakiś jeden kolor, czy może, żeby ściany nie wyglądały zwyczajnie wykorzystujecie jakieś szablony, naklejki, a może fototapety??jakie jest wasze zdanie na temat tego typu rzeczy?? lubicie takie dekoracje??
margaretka2002 Napisano 9 kwietnia 2010 #2 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat Jakie macie ściany w swoich domach?? Lubicie, kiedy są one pomalowane na jakiś jeden kolor, czy może, żeby ściany nie wyglądały zwyczajnie wykorzystujecie jakieś szablony, naklejki, a może fototapety??jakie jest wasze zdanie na temat tego typu rzeczy?? lubicie takie dekoracje?? Biel, biel i tylko biel. Jak chce miec dekoracje to wieszam obraz.
Deamos Napisano 9 kwietnia 2010 #3 Napisano 9 kwietnia 2010 Wszedzie jakis kolor, nigdzie bialej sciany nie bedzie, dla mnie biala sciana kojarzy sie z brakiem koloru i z nieskonczonym wykonczeniem. Za komuny sciany zostawialo sie "bez koloru".
janekluki Napisano 9 kwietnia 2010 #4 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat Wszedzie jakis kolor, nigdzie bialej sciany nie bedzie, dla mnie biala sciana kojarzy sie z brakiem koloru i z nieskonczonym wykonczeniem. Za komuny sciany zostawialo sie "bez koloru". popieram w 100% dom bez koloru to albo niewykończony dom albo oddział spitalny tam też wszytko na biało ...
Deamos Napisano 9 kwietnia 2010 #5 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat popieram w 100% dom bez koloru to albo niewykończony dom albo oddział spitalny tam też wszytko na biało ... W szpitalach juz koloruja sciany bo wiadomo jest, ze odpowiedni kolor pozytywnie wplywa na nastroj a bialy jest z deka depresyjny
janekluki Napisano 9 kwietnia 2010 #6 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat W szpitalach juz koloruja sciany bo wiadomo jest, ze odpowiedni kolor pozytywnie wplywa na nastroj a bialy jest z deka depresyjny tak niedoprecyzowałem pisałem o psychiatryku.... a to że biały to depresja to tez sie zgadzam ,mnie białe ściany tak denerwują ze nawet w takim domu 5 min nie wysiedze a jeszcze jak ktoś ma manie białych mebli i białych podłog a znam kilka tak urządzonych mieszkań ...już szczytem wszytkiego jak zaostałem kiedyć po montazu ugoszcznony -białe ściany -białe posłogi -białe meble-biała choinka (kiedys zielona ale sztucznego sniegu tyle że biała)-biały telewizor (specjalnie ściagany z USA jak sie Pozniej dowiedziłame )-biały dywan -oczywiscie biały wupoczynek do tego sprzatnie 3 razy dziennie -moje pytanie wewnetrzne po co ???do dziś sobie nie odpowiedziłem
jętka Napisano 9 kwietnia 2010 #7 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat Biel, biel i tylko biel. Jak chce miec dekoracje to wieszam obraz. Popieram! A odnoś odpowiedzi Deamos Cytat W szpitalach juz koloruja sciany bo wiadomo jest, ze odpowiedni kolor pozytywnie wplywa na nastroj a bialy jest z deka depresyjny sprostuję, że kolor stosowany w szpitalu wynika nie ze względów "nastrojowych" a z kwestii sterylności. Tak jak do żółtego lecą muchy tak turkusowo-niebieski odstrasza nawet mikroorganizmy.Pierwsze słyszę aby biel była kolorem depresyjnym, bo idąc tym tokiem myślenia panna młoda w bieli powinna być smutna Nie zmieniajmy kananów: BIEL = CZYSTOŚĆ
Deamos Napisano 9 kwietnia 2010 #8 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat Nie zmieniajmy kananów: BIEL = CZYSTOŚĆ Ze czystosc OK, sam w sobie owszem. Ale jesli chodzi o ten kolor na scianach to dla mnie jest depresyjny - nijaki. Kojarzy mi sie z brakiem pomyslu mimo, ze czesto jest bardzo celowo uzyty. To moje indywidualne odczucia.
krzysiek29 Napisano 9 kwietnia 2010 #9 Napisano 9 kwietnia 2010 ostatnio maluję w kolorach,nawet sufity już nie zawsze białe
Deamos Napisano 9 kwietnia 2010 #10 Napisano 9 kwietnia 2010 Cytat ostatnio maluję w kolorach,nawet sufity już nie zawsze białe Jakis czas temu pomalowalem jeden sufit na zolto i jest super, poza tym parami sciany zielone i zolte (ciemniejsze od sufitu) a jakich Ty kolorow uzywasz na suficie?
szelest24 Napisano 10 kwietnia 2010 #11 Napisano 10 kwietnia 2010 Ja uwielbiam zieleń... Oczywiście nie mam jej wszędzie. U Malucha w pokoju kremowo - żółto, łazienka brązy z szarościami (będą). A sufity konserwatywnie
Supersaxo Napisano 10 kwietnia 2010 #12 Napisano 10 kwietnia 2010 Cytat Jakis czas temu pomalowalem jeden sufit na zolto i jest super, poza tym parami sciany zielone i zolte (ciemniejsze od sufitu) a podlogi w jakim kolorze !?
jętka Napisano 10 kwietnia 2010 #13 Napisano 10 kwietnia 2010 Cytat Jakis czas temu pomalowalem jeden sufit na zolto i jest super, poza tym parami sciany zielone i zolte (ciemniejsze od sufitu) A można zobaczyć foto?Kiedyś w radio była świetna audycja na temat remontów - dzwonili ludzie i opowiadali o swoich przejściach budowlanych. Wysłuchałam w całości i żałuję, że nie nagrałam. Szczególnie zapadł mi w pamięć pan, który ze stoickim spokojem opowidał krok po kroku jak malował sypialnię aby zrobić prezent żonie, która wyjechała z dziećmi na urlop. Najpierw położył tynk strukturalny ale stwierdził, że to za mało i zdecydował się na szaleństwo kolorystyczne - namiętną czerwień... gdy ta wyszła zbyt jaskrawo dokupił pomarańcz i przystąpił do miejscowego rozjaśniania... potem poszedł za ciosem i dokupił żółtą farbę i znowu częściowo zaczął ją nanosić na ścianę... jak zaczął opisywać jak wypełniał otworki w tynku złotą farbką (ciągle szedł za ciosem) to wymiękłam. A potem wróciła żona Koleś był fantastyczny - miał świadmość, że zagalopował się już na etapie czerwieni na tynku strukturalnym...
Gość stach Napisano 10 kwietnia 2010 #14 Napisano 10 kwietnia 2010 Ja mam w dziennym pokoju takie ściany:Mebelki, jak i cały wystrój (oprócz kanapy) są wykonane własnoręcznie z pomocą syna
Deamos Napisano 10 kwietnia 2010 #15 Napisano 10 kwietnia 2010 Cytat A można zobaczyć foto? Jutro coś zapodam
Deamos Napisano 11 kwietnia 2010 #16 Napisano 11 kwietnia 2010 Cytat A można zobaczyć foto? Prosze bardzoJest to w wynajmowanym mieszkaniu, wlascicielka dala wolna reke. Te kolory sa pewnego rodzaju eksperymentem przed malowaniem swojego, chcialem zobaczyc jak to bedzie w takich kolorach... i powiem, ze nie czuje sie jakos przytloczony, podobaja mi sie, kolory sa pozytywne i rano jak otwieram oczy milo sie na nie patrzy Kolory na monitorze moze odbiegac od rzeczywistosci i wydawac sie troche ciemniejsze.Kolory sa z mieszalnika Duluxa i sa to:Sufit - Sunflower Symhony 6Sciana zolta - Sunflower Symhony 4Sciana zielona - Woodland Fern 4Futryna i listwa drzwi, ramy okna, kaloryfer - Golden bark 4Dodatkowo szyba w drzwiach i parapet zostaly oklejone okleidna drewnopodobna podobna do mebli.Kolory scian sa wybrane jako harmonizujace a sciana zolta z sufitem ton w ton
Moose Napisano 11 kwietnia 2010 #17 Napisano 11 kwietnia 2010 Ściany powinny być moim zdaniem kolorowe i optymistycznie nastrajające. Kiedyś miałam białe a kilka lat temu jak własnoręcznie robiliśmy remont mieszkania poszliśmy w kolorki i nie żałuję. W nowym domku też będą kolorowe na poddaszu.
szelest24 Napisano 11 kwietnia 2010 #18 Napisano 11 kwietnia 2010 A te "nierówności" to z czego zrobione? Różne grubości styropianu? Lubię tak stonowane szarości.
elutek Napisano 11 kwietnia 2010 #19 Napisano 11 kwietnia 2010 Cytat Popieram! BIEL = CZYSTOŚĆ jętka, ja Cię bardzo proszę... przyjedź do mnie i sprawdź - jest czysto mimo kolorów no i odnośnie tej bieli - właśnie na białym /wbrew pozorom/ najmniej widać brud miałam niedawno biały samochód - rzadko musiał być myty
jętka Napisano 11 kwietnia 2010 #20 Napisano 11 kwietnia 2010 stach podoba mi się ta przestrzenna chłodno-niebieska ściana - jest niebanalna. Napisz coś więcej jak ją zrobiliście - chyba, że to sekret Natomiast to żółto-zielono-złote wnętrze jest nie dla mnie. Lubię kolory ale na stonowanym tle, np coś takiego:
Supersaxo Napisano 11 kwietnia 2010 #21 Napisano 11 kwietnia 2010 Cytat Te kolory sa pewnego rodzaju eksperymentem przed malowaniem swojego, chcialem zobaczyc jak to bedzie w takich kolorach... i powiem, ze nie czuje sie jakos przytloczony, podobaja mi sie, kolory sa pozytywne i rano jak otwieram oczy milo sie na nie patrzy Kolory na monitorze moze odbiegac od rzeczywistosci i wydawac sie troche ciemniejsze.Kolory sa z mieszalnika Duluxa i sa to:Sufit - Sunflower Symhony 6Sciana zolta - Sunflower Symhony 4Sciana zielona - Woodland Fern 4Futryna i listwa drzwi, ramy okna, kaloryfer - Golden bark 4Dodatkowo szyba w drzwiach i parapet zostaly oklejone okleidna drewnopodobna podobna do mebli.Kolory scian sa wybrane jako harmonizujace a sciana zolta z sufitem ton w ton powielam pytanie :jakie masz podlogi do tych kolorowych scian - (tez zielone) !???
Gość stach Napisano 11 kwietnia 2010 #22 Napisano 11 kwietnia 2010 Cytat stach podoba mi się ta przestrzenna chłodno-niebieska ściana - jest niebanalna. Napisz coś więcej jak ją zrobiliście - chyba, że to sekret [...] Zdjęcie zrobione komórką i wyświetlone na monitorze nie oddało wiernie kolorów Ściana jest wytynkowana tynkiem strukturalnym w pięciu odcieniach szarości, ten niebieski, to zniekształcenie barwy...A te "nierówności ", to prostokąty płyty G/K, naklejane po kolei warstwa na warstwę Lico ściany jest jasnoszare , a każda kolejna warstwa jest o parę tonów ciemniejsza, ale szara Przeciwna ściana jest malowana rubinem z Magnata, ściana nad komodą też, a wyszła jakoś pomarańczowawo
cegła Napisano 12 kwietnia 2010 Autor #23 Napisano 12 kwietnia 2010 A ja nie bardzo lubię całkiem białe ściany, jakoś źle mi się to kojarzy. takie ściany są dla mnie zupełnie bez wyrazu i puste. Jeśli chodzi o kolory ścian to ja bardzo lubię zielenie i wszelkie odcienie żółtego. Ale też bardzo podoba mi się to, jak na ścianach jest jakiś mały akcent, jak np taki szablon http://www.decorations.pl/Szablon_dekoracy...oo_312-815.html bardzo podoba mi się taki mały akcent na ścianie,a co wy myślicie o takich dekoracjach??
Supersaxo Napisano 12 kwietnia 2010 #24 Napisano 12 kwietnia 2010 Biale sciany tez bywaja piekne- zwlaszcza w salonie :(to pomysl do mojego ,skromnego saloniku )
acia Napisano 12 kwietnia 2010 #25 Napisano 12 kwietnia 2010 Ja będę miła na niektórych ścianach mazaje, ale na pewno nie te od szablonu, sama namaluję.
tamara Napisano 13 kwietnia 2010 #26 Napisano 13 kwietnia 2010 Ja lubię jak w mieszkaniu jest kolorowo i nowocześnie. Całe białe ściany działają na mnie przytłaczająco, dlatego zdecydowanie idę w stronę koloru bo przez to poprawia się moje samopoczucie. Szczególnie Barwy natury sobie upodobałam, prawie cały dom mam w ich palecie kolorystycznej. Nawet gdy za oknem szaro i ponuro to moje wnętrze bije ciepłem.
Deamos Napisano 13 kwietnia 2010 #27 Napisano 13 kwietnia 2010 Cytat powielam pytanie :jakie masz podlogi do tych kolorowych scian - (tez zielone) !??? Sorka, juz uzupelniam odpowiedz Na podlogach nic nie zmienialem, byla wykladzina szaro jakas tam, nic specjalnego. Sciany i sufit pomalowalem jakies 2 lata temu, juz tam nie bede zmienial, nie moje, teraz musze robic w swoim domu by tam zamieszkac
cegła Napisano 16 maja 2010 Autor #28 Napisano 16 maja 2010 oj widzę, że jednak biel króluje;) ja jednak jestem zwolenniczką innych ciepłych kolorów, wiedzę też, że niektóry lubią mieć wzroki namalowane na ścianach.I jeszcze chciałabym was zapytać, czy zdecydowalibyście się na jakieś naklejki ścienne, albo fototapety?? Bo chyba fototapety wróciły do łask;)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się