Skocz do zawartości

remont tynku

Recommended Posts

Napisano
Witam

chciałbym odremontować tynk , jest on brudny ale technicznie ma pare pęknieć . Jeden fachowiec powiedział ze mozna dać siatke i klej a drugi mówi ze mozna bezpośrednio dac akryl po zagruntowaniu.
dom ma powierchnie 160 m2 scian zewnętrznych wiec nei ukrywam ze to kosztowna robota.
Mozne macie jakies inne roziwązania
pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Napisano
uściślę:

tynk cementowo-wapienny ,pare technicznych ubytków i wyżłobień , ale ogólnie jest ok i trzyma sie rewelacjynie. natomiat wizualnie to porażka icon_smile.gif
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Ładniej będzie chyba z nowym tynkiem cienkowarstwowym.

Pewnie, że ładniej, chyba nawet już zrobione icon_biggrin.gif .
Kiedyś miałem podobny problem. Nawet gorzej, bo liczne odpryski starej farby świadczyły o nienadzwyczajnej jakości podłoża. Ale ja jestem leniwy z założenia. Więc nie bawiłem się zbytnio w mycie ścian, tylko z grubsza oczyściłem szpachelką sufit i ściany z płatów starej farby, co wisiały na starych pajęczynach, potem dość obficie i dokładnie zagruntowałem podłoże, a następnie w dwóch rzutach nałożyłem cienkie warstwy akryl-putz. Oczywiście ta druga to wersja "finisz" żeby łatwiej szlifować. Po zeszlifowaniu na gładko, ściany jeszcze raz pojechałem gruntem, a potem pomalowałem. Wyszło super! Już szósty rok, wszystko jest bez jednego odprysku.
Aha, tynk był stary, wapienny, bo cementu to on mało widział.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• 🏡 Szukasz sprawdzonego partnera w nieruchomościach w Polsce lub marzysz o własnym apartamencie w Turcji? Poznaj HEIM Estate – agencję, która przeprowadzi Cię przez cały proces zakupu, wynajmu lub inwestowania w nieruchomości w kraju, gwarantując indywidualne podejście i najlepszą, starannie wyselekcjonowaną ofertę rynku pierwotnego. https://heimestate.com/   A dla miłośników słońca i wakacyjnego klimatu polecamy Nieruchomości TURCJA – ekspertów w zakupie domów i apartamentów nad Morzem Śródziemnym. Zapewniają kompleksową obsługę i bezpieczeństwo transakcji, pomagając Ci spełnić marzenie o wyjątkowej nieruchomości w Turcji.   👉 Zaufaj profesjonalistom i zrealizuj swoje plany z najlepszymi! Sprawdź też Biuro Cypr Północny Nieruchomości – ekspertów w nieruchomościach na Cyprze. Dzięki ich wsparciu kupisz apartament lub willę w jednej z najpiękniejszych lokalizacji nad Morzem Śródziemnym, bezpiecznie i bez zbędnych formalności.   Cypr to nie tylko wspaniała pogoda przez cały rok, ale i atrakcyjne ceny, rosnąca wartość inwestycji i łatwość procesu zakupu dla obcokrajowców.   Skontaktuj się z CyprPółnocny.com.pl i spełnij swoje marzenie o kawałku raju pod palmami! 🌴
    • Refinansujemy.com – Twoje wsparcie w refinansowaniu kredytu hipotecznego   Refinansowanie kredytu hipotecznego to proces, w ramach którego przenosisz swoje obecne zobowiązanie do innego banku lub instytucji finansowej na nowych, korzystniejszych warunkach. Dzięki temu możesz obniżyć wysokość miesięcznej raty, skrócić okres spłaty lub zmniejszyć całkowity koszt kredytu. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą poprawić swoją sytuację finansową, lepiej dostosować spłatę do aktualnych możliwości budżetu domowego lub po prostu zoptymalizować swoje zobowiązanie w obliczu zmieniającego się rynku.   Dlaczego warto skorzystać z refinansowania kredytu hipotecznego? Po pierwsze, rynek finansowy wciąż się zmienia – pojawiają się nowe oferty, korzystniejsze oprocentowanie czy bardziej elastyczne warunki spłaty. Refinansując kredyt, możesz obniżyć ratę nawet o kilkaset złotych miesięcznie, a w dłuższej perspektywie oszczędzić znaczną sumę pieniędzy. Po drugie, refinansowanie daje Ci szansę lepszego zarządzania domowym budżetem i większej swobody w planowaniu przyszłości. Możesz skrócić okres spłaty i szybciej cieszyć się spłaconą nieruchomością lub wydłużyć go i zmniejszyć obciążenie finansowe w danym momencie życia.   W reFinansujemy.com od 18 lat pomagamy naszym Klientom w przechodzeniu przez ten proces w sposób bezpieczny, szybki i przejrzysty. Rozumiemy, że kredyt hipoteczny to poważna i długoterminowa decyzja finansowa, dlatego do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Nasi doświadczeni doradcy analizują Twoją sytuację finansową, weryfikują dostępne na rynku oferty i proponują najlepsze rozwiązanie dopasowane do Twoich potrzeb i oczekiwań.   Nie musisz znać skomplikowanych procedur bankowych i prawniczych – my zajmiemy się wszystkim. Od wstępnej konsultacji i zebrania niezbędnych dokumentów, przez przygotowanie wniosków, negocjacje z instytucjami finansowymi, po finalizację umowy i wsparcie w formalnościach związanych z przeniesieniem kredytu. Zyskujesz czas, spokój i pewność, że cały proces jest w rękach ekspertów, dla których priorytetem jest Twoja korzyść.   Dzięki naszej wieloletniej obecności na rynku i setkom zadowolonych Klientów możesz mieć pewność, że otrzymasz nie tylko najkorzystniejsze warunki refinansowania, ale i profesjonalną, kompleksową obsługę. W reFinansujemy.com wierzymy, że każdy kredyt można zoptymalizować – i jesteśmy po to, aby Ci w tym pomóc. Zaufaj naszym 18-letnim doświadczeniom i zacznij oszczędzać już dziś.
    • No tak... nie doczytałem  Za szybko napisałem....
    • Nie ma jej u autora wątku.  Całe zdanie brzmi: "deweloper odpowiedział, że dostęp do dachu z zewnątrz (drabina na stałe przymocowana do elewacji) nie jest wymagana przepisami" Ja bym chciała zobaczyć projekt tego budynku, czy rzeczywiście nie było wrysowanej drabiny w projekcie.  
    • Akurat żaluzje można całkowicie podnieść do góry jak i mieć je opuszczone i można zmieniać kąt lamelek. Lekko domkniemy żaluzje i światło wpada a nas nie widać.  Jeśli nie ten dział to przepraszam. Jestem tu nowy.   
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...