bmz Napisano 9 marca 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 marca 2010 Mam propozycję założenia nowego wątku o niesolidnych wykonawcach? Co Wy na to? Link do komentarza
acia Napisano 9 marca 2010 Udostępnij #2 Napisano 9 marca 2010 Cytat Mam propozycję założenia nowego wątku o niesolidnych wykonawcach? Co Wy na to? Rozwiń I tak administrator wymoderuje imiona, nazwiska i nazwy firm, więc po co? Link do komentarza
Redakcja Napisano 9 marca 2010 Udostępnij #3 Napisano 9 marca 2010 Cytat I tak administrator wymoderuje imiona, nazwiska i nazwy firm, więc po co? Rozwiń Zgadza się, usuwam z postów te elementy, a zostawiam tylko treść historii, aby przestrzec przed nierozważnym zachowaniem wobec wykonawcy.PozdrawiamMarcin SzymanikAdministrator forum.budujemydom.pl Link do komentarza
MattiMolo Napisano 10 marca 2010 Udostępnij #4 Napisano 10 marca 2010 Cytat Mam propozycję założenia nowego wątku o niesolidnych wykonawcach? Co Wy na to? Rozwiń No ja ostatnio się naciąłem na firmę remontującą z Legionowa. Przewodniczył jej niejaki p. Jarek. Facet niby z polecenia, ale miał wyremontować mały przedpokój (zerwać starą tapetę, położyć gładź i płytki na podłodze, no i pomalować ściany.)Ten przedpokój ma, ja wiem, ze 6 m2. Była mowa o kwocie za metr, więc jak policzyłem wszystko wyszło mi około 1000 zł.Jak już wszystko przygotowałem i facet przyszedł z rana o 6.00 żeby zacząć stwierdził że ściany są nierówne i coś tam i w efekcie on to zrobi za 2000 zł. Myślałem również że zrobi nowe tynki, ale okazało się że w cenie jest tylko wyrównanie powierzchni i pokrycie warstwą gładzi. Gdybym chciał robić tynki na tej powierzchni, to cena x2.Jakaś masakra. Jedyne co dobrze zrobił naprawdę to płytki na podłodze. Oczywiście płytki kupiłem sam we wspomnianym już przeze mnie Kimarproart w Babicach. Płytki marmurowe: Giallo Venato - super. Gdyby mi je źle położył chyba bym go pozwał.Ogólnie cały przedpokój wygląda w miarę ok, dlatego dałem spokój, ale przestrzegam przed osobami które w cenniku mają co innego na słowo co innego, jak przyjdzie do pracy i już rozgrzebią to znowu co innego itp. TRzeba ustalać wszystko wcześniej i na piśmie i koniecznie mieć zapis, że jak koleś np zniszczy płytki bo je źle położy, to musi zwrócić koszt materiału. Być moze dla niektórych to oczywiste sprawy, ale myślę że koleś już wiele osób naciął. Nikomu się nie chce ponownie szukać i macha ręką, a przecież to są pieniądze. Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 11 marca 2010 Udostępnij #5 Napisano 11 marca 2010 Cytat No ja ostatnio się naciąłem na firmę remontującą z Legionowa. Przewodniczył jej niejaki p. Jarek. Facet niby z polecenia, ale miał wyremontować mały przedpokój (zerwać starą tapetę, położyć gładź i płytki na podłodze, no i pomalować ściany.)Ten przedpokój ma, ja wiem, ze 6 m2. Była mowa o kwocie za metr, więc jak policzyłem wszystko wyszło mi około 1000 zł.Jak już wszystko przygotowałem i facet przyszedł z rana o 6.00 żeby zacząć stwierdził że ściany są nierówne i coś tam i w efekcie on to zrobi za 2000 zł. Myślałem również że zrobi nowe tynki, ale okazało się że w cenie jest tylko wyrównanie powierzchni i pokrycie warstwą gładzi. Gdybym chciał robić tynki na tej powierzchni, to cena x2.Jakaś masakra. Jedyne co dobrze zrobił naprawdę to płytki na podłodze. Oczywiście płytki kupiłem sam we wspomnianym już przeze mnie Kimarproart w Babicach. Płytki marmurowe: Giallo Venato - super. Gdyby mi je źle położył chyba bym go pozwał.Ogólnie cały przedpokój wygląda w miarę ok, dlatego dałem spokój, ale przestrzegam przed osobami które w cenniku mają co innego na słowo co innego, jak przyjdzie do pracy i już rozgrzebią to znowu co innego itp. TRzeba ustalać wszystko wcześniej i na piśmie i koniecznie mieć zapis, że jak koleś np zniszczy płytki bo je źle położy, to musi zwrócić koszt materiału. Być moze dla niektórych to oczywiste sprawy, ale myślę że koleś już wiele osób naciął. Nikomu się nie chce ponownie szukać i macha ręką, a przecież to są pieniądze. Rozwiń wyszło Ci 1000 zl bo sam liczyłeś,mogłeś zaprosić na wizytę wstępną fachowca ,znałbyś koszt o wiele dokładniej, zresztą pomyśl twoja inwestycja jest na wiele lat gdy ją przeliczysz na miesiące wyjdą ci grosze- a masz zrobione dobrze :!: Link do komentarza
Konfi Napisano 12 marca 2010 Udostępnij #6 Napisano 12 marca 2010 Ale ceny tego fachowca z polecenia były... koszmarnie wysokie! Link do komentarza
edwl Napisano 14 marca 2010 Udostępnij #7 Napisano 14 marca 2010 MAsakryczna ta historia MattiMolo. Link do komentarza
Bopet Napisano 15 marca 2010 Udostępnij #8 Napisano 15 marca 2010 Czas na jakąś nową historię! Link do komentarza
togaj Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #9 Napisano 14 maja 2010 Cytat Mam propozycję założenia nowego wątku o niesolidnych wykonawcach? Co Wy na to? Rozwiń lepszym rozwiązaniem byłby katalog złych wykonawców, oszustów itp. pytanie tylko jak to zweryfikować aby konkurencja się sama nie pododawała:) Link do komentarza
ja14 Napisano 15 maja 2010 Udostępnij #10 Napisano 15 maja 2010 Jestem przeciwnikiem takich watkow. Kolejne "papraki" przeczytaja i dojda do wniosku, ze moga rozpoczac dzialalnosc bo umieja (troche) wiecej od bohaterow tych opowiesci. Link do komentarza
ashantess Napisano 19 maja 2010 Udostępnij #11 Napisano 19 maja 2010 Jeśli chodzi o nas wszystko zaczęło się pięknie. Fachowiec z dużą gamą pięknych słów. Wylał fundament w tamtym roku i w tym od początku kwietnia miał u nas zagościć na kontynuacji budowy.Tymczasem od kwietnia co tydzień przekładał przyjazd, bo coś kończy, bo coś u siebie musi zrobić i w końcu z początku kwietnia zaczął robić się maj.Stwierdziliśmy, że poszukamy innego wykonawcę. Co się okazało po wizycie kierownika budowy z niwelatorem... Nie dość że fundament miał odchylenia w poziomie do 5 cm - co przy murowaniu Ytongiem znaczyło prostowanie - to dodatkowo dwie ściany fundamentu przesunięte, jedna o 10 druga o 20 cm.Tego samego dnia zwolniliśmy naszego wiele obiecującego murarza i zatrudniliśmy innego, z polecenia znajomych. Można chodzić i wszędzie przykładać jakie się urządzenie chce, równo. Mój mąż biega po budowie wieczorami z poziomicą ze szczęścia Warto się upewnić, zobaczyć wcześniejsze budowy naszych wykonawców. I nie brać najdroższego tylko dlatego, że pięknie mówi. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się