wymiana starych kloszy z PRL-u POLAM-FAREL
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Dzieki @animus ale przykcenie blachy na wkręty mnie nie przerosło. Chodzi mi o to miejsce (niestety dzisiaj nie mam lepszego zdjecia) Gdzie schodzi sie rynna wiatrownicy i blacha pasa nadrynnowego Dzieki @animus ale przykcenie blachy na wkręty mnie nie przerosło. Chodzi mi o to miejsce (niestety dzisiaj nie mam lepszego zdjecia) Gdzie schodzi sie rynna wiatrownicy i blacha pasa nadrynnowego Ciekawi mnie to ze ostatnei 2 łaty maja na płąsk, wiec jak im ta dachówka będzie tam pozniej lezalą? Chyba ze blacha idzie
-
Za rynnę nie, ale wystarczy trochę liści i moment wszystko zatkane. U mnie w miarę wszystko w nowych plastikowych rynnach jest ok, ale raz w roku przynajmniej liście trzeba usunąć. Natomiast na ganku mam z 5 metrów rynny i tam jest jakoś tak dziwnie mały spadek, obstawiam 5mm na metr i ta rynna jest zawsze zapchana. Nie wiem jaki jest standard, ale obawiam się że 2mm to zdecydowanie za mało. Ja mam 5 rur 100mm na 200m2, także jak nie ma w okolicy dużo liści, to nie powinno być problemu, ale 80mm na 130m2 to trochę mało. A tak czy tak wszystke 5 osadników czyszczę przynajmniej 5 razy w roku. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Hej, W instrukcji producenta rynien jest informacja Dla mnie ta informacja nie jest jasna, nie ma wyraznego rozroznienia miedzy 1 a 2 rurami spustowymi. Dla obu przypadkuów jest "do 180m2". Ale zakłądam ze do 180m2 maja byc 1 rynna 135 i 1 rura 80. Teraz do wyliczenia powierzchni proponuja U mnie 35st dach wyglada tak Powierzchnie połaci to Rozmawiałem o tym z "doradca technicznym" producenta. Ten mowi ze jedna rura ogarnie 140 m2. Udostępnili mi też coś takiego I tutaj nie jestem pewnien czy przyjac QN, ale wychodzi na to ze jedna rura ogarnia 127 m2. Też tak to rozumiecie? I teraz czy słusznie zakładam ze moge dla tego systemu zastosowac 4 rury spustowe a nie 6 jak na projekcie (chce usunac te z wykuszu)? Ze spadkami sobie poradze. Najdłuższa rynna będzie miała około 15m, przy około 2mm spadku bedzie około 3 cm wiec nie powinno mi to jakoś przeszkadzać (woda nie bedzie lała się chyba za rynne)
-
Hej, dach zakonczony mam wiatrownicą. Projekt wygląda mniej więcej tak pas nadrynnowy wyglada tak Koryto (rynne) wiatrownicy wprowadziłem do rynny. Zastanawiałem sie ile ale szybko pomyslałem ze nie mam pojecia wiec pusciłem wode wolno/szybko i dobrałem tak zeby nie przelewałą sie za rynne. Na rzucie z boku (tym razem juz w paint) wyglada to tak Co ciekawe przy duzej ilości wody, na kapinoscie blachy nad rynnowej woda mocno podrywała się do góry. Połać ma 6 m wiec jest się na czym rozpędzić. W tym miejscu kapinosa lekko odginałem w doł. Zastanawiam się jednak jak to prawidłowo powinno byc wykonane, mozecie podpowiedziec?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się