namore Napisano 30 stycznia 2010 #1 Napisano 30 stycznia 2010 Witam,Posiadam tytuł Inżyniera Budownictwa. Od roku 2006 nie można już ubiegać się o uprawnienia budowlane bez ograniczeń mając "tylko" inż. (wymagane mgr inż.). W związku z powyższym mam pytanie: czy warto sobie zawracać głowę robieniem uprawnień w ograniczonym zakresie? Czy daje to jakieś korzyści w praktyce? Proszę o odpowiedzi!Dziękuję!
anerita Napisano 30 stycznia 2010 #2 Napisano 30 stycznia 2010 http://uprawnieniabudowlane.pl/Zapewne dobrze już znasz tę stronę, ale ze swojej strony tylko tyle mogę pomóc.Ponieważ decyzja o robieniu uprawnień budowlanych dopiero przede mną, więc sama chętnie dowiedziałabym się czegoś, jak wygląda to w praktyce.
ciekawski83 Napisano 30 stycznia 2010 #3 Napisano 30 stycznia 2010 warto, chociaż zależy jakie masz plany i po co tobie te uprawnienia. rozpocznij praktykę a może w międzyczasie zrobisz mgra lub zmienią przepisy;)
jętka Napisano 30 stycznia 2010 #4 Napisano 30 stycznia 2010 Cytat warto, chociaż zależy jakie masz plany i po co tobie te uprawnienia. rozpocznij praktykę a może w międzyczasie zrobisz mgra lub zmienią przepisy;) Obserwując zmiany prawne w tym zakresie nie liczyłabym na korzystniejszy obrót spraw. Coraz wyższe stawia się wymagania w kwestii wykształcenia kierunkowego, coraz trudniej odbyć praktykę, zdawalność na egzaminach meleje z roku na rok. Trzeba robić uprawnienia jak najszybciej a potem zastanawiać się jak je wykorzystać. Miejmy nadzieję, że popyt na inżynierów nigdy nie zmaleje.
ciekawski83 Napisano 31 stycznia 2010 #5 Napisano 31 stycznia 2010 budowali, budują i myślę że będą budować
MagdaMiszta Napisano 6 kwietnia 2021 #6 Napisano 6 kwietnia 2021 Jeśli masz możliwość uzupełnienia wykształcenia o tytuł magistra to wydaje się że dobrze byłoby zainwestować swój czas, zdobyć tytuł magistra i dopiero wówczas podejść do uprawnień. Już tych bez ograniczeń. Oczywiście każde uprawnienia dają korzyści, więc jeśli nie będziesz kontynuował nauki to TAK - uprawniane w ograniczonym zakresie również mają sens.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się