dodi Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #1 Napisano 15 lipca 2010 No wlasnie kupuje wate przymierzam sire do wykonczenia gory. Mam dach pelnodeskowany pokryty papa, dwie dziurki zalepikowane i jak idzie z tymi foliami?Logicznie jest tak(od gory):1.papa2. decha3.folia paroszczelna4. wata5. fiola paro przepuszczalna 6. plyta k/gTak to sobie wymyslilam, dobrze bo sie spieramy z mezem i w ten sposob i w zamieniajac te dwie folie tez by bylo w miare logicznie. To co? poprose krotko zwiezle i na temat, a i dach tu chyba nie ma znaczenia jaki. Aha bo jeszcze przed jesienia bedziemy kladli blachodachowke i tam podobnoz tez folie sie kladzie. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #2 Napisano 15 lipca 2010 Na moje oko...To z tą folią odwrotnie ... Ale może niech się lepiej "spece" wypowiedzą Link do komentarza
animus Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #3 Napisano 15 lipca 2010 Cytat No wlasnie kupuje wate .1.papa2. decha3.folia paroszczelna4. wata5. fiola paro przepuszczalna 6. plyta k/gTak to sobie wymyslilam, 1.blacho-dachówka 2.łaty 3.kontr-łaty 4.papa 5.dechy 6.przerwa wentylacyjna 3 cm 7.wełna (wata) 25 cm 8. stelaż 9.folia paroszczelna10.płyta g/k11.uni-grunt12.klej do połączeń płyt g/k13.siatka + szpachel14.gładź15.uni-grunt 16.farba Link do komentarza
Ireneusz Pasek Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #4 Napisano 15 lipca 2010 Na Boga, o ile ma znaczenie jego obecność, ODWROTNIE - nie wolno dopuścić aby wełna dostała wodę a w ten sposób wpuścisz całą parę z domu do pokrycia i izolacji. Zatem od domu paroszczelna bez dyskusji i sprzeczek z mężem. A nawet gdyby była nie szczelna i się coś dostało, to wywietrzy się bo od strony powietrza jest właśnie paroprzepuszczalna. Cytat No wlasnie kupuje wate przymierzam sire do wykonczenia gory. Mam dach pelnodeskowany pokryty papa, dwie dziurki zalepikowane i jak idzie z tymi foliami?Logicznie jest tak(od gory):1.papa2. decha3.folia paroszczelna4. wata5. fiola paro przepuszczalna 6. plyta k/gTak to sobie wymyslilam, dobrze bo sie spieramy z mezem i w ten sposob i w zamieniajac te dwie folie tez by bylo w miare logicznie. To co? poprose krotko zwiezle i na temat, a i dach tu chyba nie ma znaczenia jaki. Aha bo jeszcze przed jesienia bedziemy kladli blachodachowke i tam podobnoz tez folie sie kladzie. Link do komentarza
dodi Napisano 16 lipca 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 16 lipca 2010 dzieki panowie, to znaczy ze moja logika zawiodla, a mi sie inaczej wydawalo. ok to znaczy ze folia paroprzepuszczlnej wcale nie bedzie potrzebna. Aminus- bardzo szczegolowa odpowiedz poprosze jeszcze kolor sufitu i bedzie wsio Link do komentarza
animus Napisano 16 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 16 lipca 2010 Cytat dzieki panowie, to znaczy ze moja logika zawiodla, a mi sie inaczej wydawalo. ok to znaczy ze folia paroprzepuszczlnej wcale nie bedzie potrzebna. Aminus- bardzo szczegolowa odpowiedz poprosze jeszcze kolor sufitu i bedzie wsio Przeważnie wybiera się biały kolor sufitu , ale z kobietami w dodatku czarnymi anielicami to może być różnie .Dodi pamiętaj o przerwie wentylacyjnej 3 cm pomiędzy dechami i wełną pod całym dachem ,wełna musi wysychać latem bo zimą wilgotnieje (punkt rosy). Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się