-
Dni najlepszy
186
daggulka last won the day on marca 21
daggulka had the most liked content!
Aktyw
-
Punkty pozostałe
2324
Ostatnio na profilu byli
63 461 wyświetleń profilu
daggulka's Achievements
Ostoja forum (4/4)
1,5k
Reputacja
-
Z newsów. Dotarł parawan nawannowy Miał być transparentny, ale jest inny . To tyle w kwestii konsekwencji i pilnowania budżetu ... droższy był i to sporo, ale bardzo mi się spodobał Jest też bardzo funkcjonalny, mogę go składać w każdą stronę, co przy tak ograniczonej przestrzeni zdecydowanie jest przydatne. Szerokość parawanu to 80 cm.
-
Piękne te donice Też szukałam betonowych, ale nie było takich malutkich, żeby zmieściły mi się na murek w łazience Wybrałam zatem ceramiczne A zielsko masz cudne - żywe zawsze piękne U mnie by nie przeszło - zero światła dziennego w łazience, szkoda męczyć rośliny Mam zatem protezy, a inaczej substytutki Pochwalę się. W salonie mam kwiatka. Żywego!!! Pachira Aquatica, piękny jest - otrzymaliśmy w prezencie Jeden jedyny w całym mieszkaniu, ale tak zabezpieczony jest przed kotami, że musiałyby chyba z sufitu skakać, żeby się do niego dostać Mission Impossible Na wysokim metalowym stojaku stoi z dala od wszelkich mebli, z których mogłyby sięgnąć i go obgryzać
-
Dotarły kolejne dekoracje 🙂 Na regale będą 4 takie same koszyki: 2 dla Dragona i 2 dla mnie. Sprawiedliwie Będą w nich schowane wszystkie kosmetyki tak, aby nic nie stało "na wierzchu" Minimalistyczne, grafitowe że strukturą juty. Musiały być sztywne, aby podczas wysuwania nie przewracały się buteleczki wewnątrz. Takie kupiłam: Zrobiłam też zieloną dekorację na murek. Niestety w ciemnej łazience bez okna żaden kwiat by nie przetrwał, a chciałam w niej coś zielonego. Wpadłam na taki pomysł:
-
Twoje potrawy Chefie to majstersztyk pod względem każdym Również wizualnym Jedzonko urodzinowe Teresity zmiotło mnie z planszy Jadłabym Każde moje działanie w projektowaniu moich wnętrz zawsze jest ryzykiem. Można zrobić projekt bardzo zachowawczy, poprawny i przyjemny dla oka Tylko ... nie byłby mój Lubię rozwiązania niestandardowe Pamiętasz, jak każdy na forum odradzał mi pomalowanie starych tynków na biało? Tylko gładź! Nie posłuchałam i moje ściany mają swój charakter, dla mnie są piękne Nie są idealne, wygładzone - noszą na sobie historię lat pięćdziesięciu. Każde zadrapanie, ubytek to ich historia Podobnie było z zabudową g-k, którą "walnęłam" na czarno. Miała stanowić kontrapunkt i takim jest - ba, postawiłam teraz przy niej czarną komodę i całość robi robotę Co mi tam jeszcze odradzali? Czarny sufit w przedpokoju - wygląda świetnie i jestem w nim zakochana Tak, że widzisz U mnie to jest tak, że patrzę na pomieszczenie i jakoś tak w głowie widzę, jak to będzie wyglądać Z reguły się nie mylę Ale to są moje projekty. Dla mnie i do mojego mieszkania. To ja się w nim mam dobrze czuć Jeśli Dragonowi podoba się czarny marmur w połysku, to moim zadaniem jest tak zaprojektować resztę, żeby całość była spójna i nam się podobała Być może część osób powie, że to kicz. Być może, liczę się z taką krytyką - ale to nam się ma podobać Gdybym projektowała komuś (a już koleżanka puka do drzwi po prośbie), to zrobiłabym wnętrze pod ich gust Zaraz wpadnie Demo i powie, że gust to raczej mam zwichrowany i nie przystoi Ale ... nie wypada to tylko plomba w zębie jak jest dobrze zrobiona
-
No tak. Ja wiem, że pierdoła, ale strasznie się bałam, że odcień będzie wpadał w żółty/złoty - a tego bym bardzo nie chciała Jest ok, więc postanowiłam podzielić się radością No i piękny jest .... drewnem pachnie, wszak drewniany Nie będę zmieniać jego barwy, zostanie. Pociągnę tylko lakierem matowym ze 3 razy, ale dopiero po wywierceniu otworów pod syfon umywalkowy i armaturę I teraz tak. Rozważam takie rozwiązanie. Umywalka nie stanęłaby centralnie na środku blatu, tylko 1cm od prawej krawędzi Centralnie symetrycznie nad nią zawisłaby szafka z lustrem, a na blacie po lewej stronie zrobiłoby mi się 19 cm miejsca na postawienie pierdółek typu dozownik z mydłem i balsamem na szarej tacy Nie wiem, chyba powinno być ok pod względem wizualnym
-
Oczywiście 🙂 Pozostaje trzymać kciuki, żeby mnie czarne baterie do szału nie doprowadziły Wiem, rozumiem 🙂 Obecnie łazienkę też mam w beżu z niewielkim dodatkiem ciemnego brązu - mówię o ścianach 🙂 Teraz mam styl klasyczny - tradycyjny. Nie chciałam go zostawiać, bo nie pasuje mi do reszty mieszkania. Będzie zatem nowoczesny - loft. Pokażę foty "przed" i "po" odświeżeniu wnętrza, na pewno będzie duża różnica i mam nadzieję więcej wolnego miejsca 🙂 Z rzeczy bieżących. Metaloplastykę pod blat umywalkowy i półki robi Dragon. Pomyślał o mnie i w regale zamontuje jedną dodatkową półkę wysuwaną - taki dodatkowy wysuwany blat. Wie, że na blacie obok umywalki nie będzie wystarczającej ilości miejsca, żebym rozłożyła się ze wszystkimi kosmetykami (w tym wieku to makijaż już prawie teatralny ) Miło, że o mnie pomyślał
-
Dawaj fotę Hmmm ... Kupiłam już czarny i biały silikon. Nie chce mi się zwracać. Nie zdecydowałam tylko, jako kolor wokół wanny. Co do sposobu, naoglądałam się tutoriali właśnie Przykleja się papierową taśmę od góry i dołu, nakłada się silikon, spryskuje woda z płynem do naczyń i wyrównuje tym urządzonkiem. Po tym od razu odrywa się taśmy. Nie wydaje się to trudne
-
Jak będzie ostateczny efekt, to wtedy pogadamy Podejrzewam, że gdyby mój wybór padł nie na czarny marmur w opcji płyty PVC tylko na wielkoformatowe płytki ceramiczne (co personalnie mi się ewidentnie nie podoba, bo miałby fugi), też uznałbyś to za kicz Po prostu wzór Ci się nie podoba i tyle Ale tak jak powiedziałam - "podobanie się" jest rzeczą indywidualną Pozostaję przy swoim wyborze i zobaczymy, co z tego wyjdzie Temat z innej beczki. Trzeba będzie wannę potraktować silikonem na obrzeżach. Stosował ktoś takie coś? Trudne to jest w wykonaniu, żeby zrobić równą cienką fugę silikonową? Nie korzystałam dotąd z takiego rozwiązania, stąd pytanie
-
Tak sobie myślałam w nocy, licząc barany nad tym, co napisał Demo Połysk, mat, czy czarny. W rezultacie jestem niewyspana, ale mam pewne przemyślenia Do tych przemyśleń dołożył cegiełkę mój osobisty chłop, czyli Dragon. Powiedział, że nie muszę być ikoną stylu łazienkowego, to mają być nasze klimaty - takie, które nam się podobają I ma rację Wybrane płyty w połysku są kompromisem między tym, co podoba się mnie i tym, co podoba się Dragonowi Z gustem jest jak z zadem - każdy ma swój I bywało na forum nie raz, że odradzano mi pewne rozwiązania, a ja i tak z upartością osła w nie brnęłam i ostatecznie byłam zadowolona Mój projekt ogólnie jest efektem wielu kompromisów, godzin przemyśleń, kombinowania z efektywnym wykorzystaniem tak niewielkiej przestrzeni i poszukiwania rozwiązań niestandardowych. Chciałam, żeby wnętrze wpisało się w styl soft-loft, który zastosowałam w pozostałych pomieszczeniach mieszkania. Nie są to jednak wnętrza "na jedno kopyto". W salonie mam klasyczny soft-loft, w sypialni dużo czerni i czerwieni, czyli bardziej loft ze stylem nowoczesnym, w gabinecie loft z domieszką glamour i trochę złota, w przedpokoju nowoczesny loft z czernią, szarością i bielą. Łazienka będzie loftowo-nowoczesna z czarnym marmurem, szarościami, stalą i drewnem. Wspólnym mianownikiem całego mieszkania jest soft-loft. To, że w łazience zastosuję marmur w połysku nie oznacza kiczu, ponieważ pozostała część aranżacji zrównoważy i uspokoi aranż. Zwracam się zatem do czytaczy tego wątku Nie bójcie się eksperymentów. Nie bójcie się stawiać na swoim. Korzystajcie z porad oczywiście, poznajcie zasady łączenia kolorów i materiałów, ale ... nie bójcie się realizowania swoich pomysłów Nawet tych najbardziej odważnych
-
Na macie zawsze widać bardziej, Demo ... uwierz mi 😉 Prawda jest taka, że czerń jest wymagająca. Zawsze. Mam jej w domu dużo. Mam na przykład dwie konsole (jedna w salonie i druga w przedpokoju). Na matowym blacie konsoli w salonie widać bardziej kurz niż na błyszczacym w przedpokoju. Matowych czarnych komód w domu też u mnie dostatek. Znam ten temat od podszewki 😉