jętka Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 23 grudnia 2009 W związku z tym, że więszkość osób buduje domy z poddaszem użytkowym za cenę około 2,5tys/m2 ciekawa jestem jak kosztowne jest wybudowanie parterówki. Z jednej strony większa powierzchnia fundamentów, ścian, dachu a z drugiej odpadają schody, balkony, stropy można zastąpić lżejszą opcją... Czekam na odpowiedzi Jakbyście mogli wypisać podstawowe materiały byłabym baaaaaardzo wdzięczna Link do komentarza
qlaqla1 Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 23 grudnia 2009 koszty są porównywalne. Ja bede budować parterówke 280m2 pow. zabudowy. Trzy firmy wyceniły SSO na 60 tys , 56 tys, 46tys. Link do komentarza
qlaqla1 Napisano 23 grudnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 23 grudnia 2009 Nie dodałam , że ściany jednowarstwowe z Solbetu i dachówka ceramiczna Link do komentarza
dziunia52 Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij #4 Napisano 6 stycznia 2010 Cytat W związku z tym, że więszkość osób buduje domy z poddaszem użytkowym za cenę około 2,5tys/m2 ciekawa jestem jak kosztowne jest wybudowanie parterówki. Z jednej strony większa powierzchnia fundamentów, ścian, dachu a z drugiej odpadają schody, balkony, stropy można zastąpić lżejszą opcją... Czekam na odpowiedzi Jakbyście mogli wypisać podstawowe materiały byłabym baaaaaardzo wdzięczna Witam. Mamy zamiar wybudować parterówkę MG Projekt ,,Jaskółka" w wersji murowanej. Pow. całk. i zabud. ok.115 m2. Świetne w tym projekcie jest pom. gospodarcze, w którym zmieści się kpl do systemu rekuperacji .Kosztorys w wersji drewnianej /bale/ ok. 200 tys. zł, w wersji murowanej, z bk, dachówka ceramiczna z pewnością zmieści się w tej cenie, o ile nie taniej. Szukamy obecnie wykonawców tanich i solidnych w lubuskim. Podrawiamy Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się